PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5362}

Egzorcysta II: Heretyk

Exorcist II: The Heretic
1977
4,9 5,9 tys. ocen
4,9 10 1 5900
2,7 13 krytyków
Egzorcysta II: Heretyk
powrót do forum filmu Egzorcysta II: Heretyk

Pierwszy egzorcysta to była rewelacja ale tutaj są to tylko popłuczyny po hicie. Liczyłem na coś ciekawego a tu gość drugi raz odwala to samo po przydługim i stosunkowo nudnawym wstępie o demonie co to nie uciekł tylko latał po afryce z szarańczą.Po tym filmie do trójki musiałem się zmuszać. Zostaje tylko pytanie ile razy gość będzie egzorcyzmował to samo miejsce ?

ocenił(a) film na 2
SirDrX

Muszę napisać, że wyręczyłeś mnie - całkowicie zgadzam się z Twoim opisem. Ja też do trójki będę musiał się zmusić i nieprędko to nastapi. Różnimy się tylko co do oceny. Moja jest bardziej surowa.
2/10

ocenił(a) film na 6
galladorn

Czemu tylko 2/10 ? Efekty specjalne jak na owe czasy znakomite. A film pozostawia wiele do życzenia, ale gniotem strasznym nie jest według mnie.

ocenił(a) film na 2
Normaden

Efekty specjalne są dla mnie drugorzędne. Czemu tylko 2/10? Zastanawiałem się 2 czy 3 ale fakt faktem film bardzo mnie rozczarował. Może dlatego, że pierwsza część była rewelacyjna i na jej tle dwójka wypadła bardzo blado.

ocenił(a) film na 6
galladorn

Ok ;) Widzę, że pojawił Ci się pierwszy łeb :) O co z nimi chodzi ?

ocenił(a) film na 2
Normaden

:) Już wyjaśniam. Łby pojawiają się za punkty uzyskane za wprowadzanie danych do bazy filmwebu (500 punktów - pierwszy łeb) np. obsady filmów, plakaty, dodawanie stron www związanych z filmami, grami, bądź aktorami, recenzje, notki biograficzne ludzi filmu itp. Ja wprowadzam głównie obsady - przeważnie starych i mniej znanych filmów - za 20 poprawnie dodanych nazwisk można otrzymać 10 punktów. Do wprowadzania najcześniej korzystam z bazy imdb. Żeby kontrybucje zostały zaakceptowane przez weryfikatora należy posiłkować się faq weryfikatorów. Jeżeli chcesz zacząć się w to bawić to polecę Ci osobę, która chętnie pomoże. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
galladorn

Dzięki za wyjaśnienie ;) Raczej się w to bawił nie będę. Pozdro.