Wie ktoś może gdzie można w Polsce kupić taką torbę jaką miał Corso w filmie?? To pilne.
Znalazłem... a raczej wiem jakiej torby używał Depp w "9 Wrotach". Jest to torba na amunicję francuskiej legii cudzoziemskiej. Tak przynajmniej pisało na jednym z zagranicznych forów. Mam rodzinę we Francji więc może sobie kiedyś taką sprawię:) Tobie również tego życzę. Pozdrawiam.
a masz może zdjęcie takiej torby? szukam w necie od jakiegoś czasu i jakoś słabo mi idzie;/
Alleluja2000 ma racje, jest to wlasnie taka torba, a przynajmniej tak wyglada. ;) Polecam poszukac jako "Mle 1935 musette", przykladowo mozna kupic taka torbe tutaj: http://www.tinyurl.pl?AO4Nzxfr
Niestety jest to chyba jedyny sklep, w którym ją sprzedają - mowa o linku, który podał użytkownik ooKaju. Niestety wysyłka do Polski kosztuje 40$ (pytałem), co razem daje 95$, co w przeliczeniu wynosi 272zł (według obecnego kursu).
Bo prawdziwi mezczyzni nosza plecaki, ewentualnie reklamowki, pija wodke z gwinta jak Bogus Linda w Demonach wojny, spojrzeniem topia stal a penisem rabia drzewa. Przeraza mnie poziom ograniczenia i zasciankowosc niektorych ludzi.
Prawdziwy mężczyzna zarabia pajacu i utrzymuje rodzinę. No ale coż, jak się nie ma zajęcia, pasji, to pozastaje próżność i obwieszanie się torebkami...
Mam rodzine i ja utrzymuje. Mam tez torbe na ramie. Nie rozumiem o co ci chodzi..., "pajacu". Rozumiem gdybym mial 10 willi z basenami, obwieszal sie bizuteria, palil pieniadze, kupil sobie zlote pianino itd. wtedy mozna by mnie nazwac czlowiekiem proznym, ale to, ze codziennie wychodzac do pracy zakladam brezentowa torbe na ramie, w ktorej nosze rzeczy do pracy i nazywasz to proznoscia to juz jest kompletny brak inteligencji. Dyskfalifikacja ludzi za to, ze nosza torby na ramie to jest jakis szczyt dyskryminacji.
Żałosna z tobą jest dyskusja, bo nadinterpretujesz wszystko a potem wyciągasz wnioski sobie samemu tylko zrozumiałe. Jeżeli w którejś mojej wypowiedzi wyczytałeś, że korzystanie z torby, plecaka itp. jest nienormalne to szkoda z tobą gadać...
Nigdy nie pisalem, ze uzyles slowa "nienormalne". Ludzi ktorzy nosza torby na ramie nazywasz ciotamai, pajacami i ludzmi proznymi. Nie ma tutaj zadnej nadinterpretacji (uzywasz slow ktorych nie rozumiesz). Cytuje: " i nic dziwnego, ze jak sie jest taka ciota, co sie tylko torebkami obwiesza...", "pokolenie pajacow wyrasta...", "no ale coz, jak sie nie ma zajecia, pasji, to pozostaje proznosc i obwieszanie sie torbami...". I gdzie tu nadinterpretacja. Juz chyba jasniej nie mozna tego tlumaczyc. Czy ty masz jakies problemy ze zrozumieniem tekstu przez siebie napisanego?
Ty masz problemy stąd wyjęte z kontekstu słowa przytaczas. Mówiłem, dyskusja z tobą jest żałosna na takim poziomie. Cała moja wiązanka wzięła się od tego - pzypominam - że próżne, żeby nie użyc po raz wtóry dosadniejszego słowa, jest to, żeby facet siedział na necie i kwilił za jakąś torebką jak baba. Chcesz mieć torbę na ramieniu, spoko, potrzebujesz to noś. Ale publiczne rozpytywanie się o takie pierdoły to specjalność dziewczyn. A założyciel tematu prawdopodobnie zamarzył sobie torebeczke tylko po to żeby się nią obwiesić i rżnąć pajaca. A co do prawdziwych mężczyzn o których się tak sarkastycznie wyraziłeś, to owszem, smutne jest to że samiec homo sapiens sapiens tak się degraduje. Zero dzikości, a pomysleć że kiedyś samiec był od tego żeby wziąć dzide i iść upolować obiad, żeby przetrwać... Każdy uprawia kulturę fizyczną teraz, fittnesy, siłownie itd. Tylko że wszyscy chcą mieć mięśnie na pokaz, tylko nie do pracy... Prymitywne? Być może, ale za to naturalne.
No coz. Nic nie poradze jesli sie sam wypierasz slow, ktore napisales we wczesniejszych postach. Na cale szczescie wszystko jest udokumentowane i kazdy moze przeczytac jak porownujesz ludzi noszacych torby do "ciot" itd. Troche jest to dla mnie zabawne jak mozna sie wypierac wlasnych slow i twierdzic, ze cos jest wyciete z kontekstu kiedy to kazdy moze przeczytac co jest czarne na bialym. To jest jak rozmowa z dzieckiem, ktore pozniej z braku argumentow wypiera sie slow wczesniej wypowiedzianych. Dalsza dyskusja nie ma sensu.
Hahahah, a ja mam wrażenie odwrotne. Tzn. ty doskonale wiesz i rozumiesz co jest czarne na białym i teraz z braku argumentów tylko i wyłącznie dla prowokacji wciskasz farmazon :))) Jak już chcesz zrobić ze mnie zrobić jakiegoś gestapowca to odwołuj się do rzeczy które faktycznie miały miejsce a nie kłamiesz i mataczysz teraz...
Cóż, popieram Ibrah'a.
Huo_sanchez wtrąca się do dyskusji, która kompletnie go nie dotyczy i jak widać nie ma nic wartościowego do wniesienia, za to pisze to:
"Żenada. Tfu, żeby facet jak baba stękał nad jakąś torebką... I nic dziwnego, że jak sie jest taką ciotą, co tylko sie torebkami obwiesza, to nie potrafi się zarobić 272 zł. Pokolenie pajaców wyrasta w kraju, paznokci sobie tylko nie zacznijcie malować..."
No tylko pogratulować. Tak czy siak, rozmowa z takim człowiekiem jest kompletnie jałowa :) Internetowy napinacz, prawdopodobnie koło 16 lat.
Ponawiam temat, torba całkiem całkiem, zwłaszcza, że militarny wygląd dodaje jej uroku :)
ej, ja się trochę z nim zgadzam.
raz że nie rozumiem aż takiego parcia na tą torbę, a dwa to 300 to przecież nie jest nie wiadomo jaka suma.
O gustach się nie dyskutuje, torba jak torba, mi się akurat podoba.
Jak dla mnie ten wątek jest dla osób zainteresowanych, albo posiadających jakieś informacje na ten temat. Wiadomo, nie wszystkim ta torba się podoba, ale nie trzeba od razu tu wpadać i się unosić.
Inną sprawą jest to, że 300zł to kwestia bardzo względna. Ja jestem studentem i zarabiam na swoje utrzymanie, szczerze mówiąc ciężko jest mi odłożyć nawet te 300zł. No ale tak jak mówiłem, to jest względne i nie każdemu taka cena odpowiada.
Ja liczyłem, że być może jest po prostu w Polsce jakiś sklep z tego typu rzeczami, niestety, jak to się mówi, dupa.
http://www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10701_10001_083010131895 _-1
http://www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10701_10001_083010141295 _-1
http://www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10701_10001_083010140795 _-1
Nadmienie tylko, ze John Rocha to bardzo dobra firma, a jezeli chodzi o przelicznik to £30 to 150zl a £50 to 250zl. Za przesylke trzeba liczyc 50zl.
czlowieku opanuj sie, bo to ty jakies glupoty wypisujesz a potem zarzucasz innym to co sam piszesz. i sam se przeczysz - z jednej str piszesz ze cioty obwieszaja sie torebkami a z drugiej wywnioskowac mozna ze wydanie okolo 300 zł na torebkę jest ok. a to jest dopiero proznosc wydac tyle kasy na torbe. i co tak od razu po innych jezdzisz ? sam pewnie tez nie raz chciales miec jakas konkretną rzecz bo gdzies ja zobaczyles - faceci to gadżeciarze. i to ty jestes głupi i nieinteligentny skoro taka agresją plujesz. panuj nad soba !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a twoją pasją pewnie jest siłka i wstrzykiwanie se w uda sterydów. wstrzyknij se w łeb. biedna ta twoja zona, o ile ją masz, bo nie wiem kto za takiego prostaka chcialby wyjsc.
chodzi o fakt ze gosc widzi torbe w filmie i zaklada temat "torba ---> pilne" piiiiilne hahahah ,musze ja miec ,bedzie pasowac do sweterka ! hy hy