PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=847757}
4,7 44 tys. ocen
4,7 10 1 43881
3,7 44 krytyków
Dziewczyny z Dubaju®
powrót do forum filmu Dziewczyny z Dubaju®

Tak naprawdę to ona powinna być z Samem. Do dzisiaj nie zrozumiem dlaczego Bartek tak łatwo ja odrzucił, czy przeszłość ma aż takie znaczenie? Raczej naprawdę jej nie kochał

KateAusten24

W całym filmie nie pasuje mi jedno... Niby wielką miłość Bartka do Emi, mieszkają razem, wychowują córkę (5-6lat są ze sobą)... A tu jedna seks-taśma z lat młodości i Bartek odchodzi bez słowa? Załatwia sprawę przez ojca?
Serio, nawet jakby miał jej wygarnąć to chyba wypada porozmawiać?

A Emi też tak z dnia ma dzień traci możliwość chociażby widzę z córką?

ocenił(a) film na 8
Paulina_Bala

Dokładnie. Też tego nie rozumiem. Przecież te elementy w ogóle nie pasują do reszty fabuły.

ocenił(a) film na 1
KateAusten24

Chodzi o ogólną zasadę - jeśli jest film (PL) gdzie kobieta/dziewczyna chce sobie dorobić w ten sposób to najpierw jest fajnie ale potem musi być źle a jeśli zrozumie i zostawi to wcześniej to musi to na niej ciążyć tak czy inaczej.

użytkownik usunięty
Paulina_Bala

Też mi to nie pasowało. Trochę to wyglądało jakby stwierdzili, że film będzie za długi, ale chcieli dać jak najbardziej smutne zakończenie głównej bohaterce - pokazać, że wszystko straciła. Bartek w Cannes miał moment, w którym już kojarzył, czym tak naprawdę zajmowała się Emi. Zeszli się i nie zadawał pytań przez tyle lat? Nawet jeśli uznał, że jej dawna profesja tak mu przeszkadza, że nie chce z nią być, nie miał prawa odbierać jej dziecka. Przedszkolanka tak po prostu zgodziła się pomóc w ucieczce? Przecież Emi mogła oskarżyć Bartka o porwanie a przedszkolankę o współudział. Wątek samobójstwa Kamili też był mocno na siłę. Wyraźnie było widać, że odpowiadał jej taki styl życia, a nagle po jednym "zleceniu" uznaje, że nie chce żyć? Film opierał się głównie na skandalu związanym z, powiedzmy, dodatkowym źródłem dochodu celebrytek, ale to wszystko - zabrakło pomysłu na dobry scenariusz.

ocenił(a) film na 5
KateAusten24

To tak jak z filmami slasher. Umiera pierwsza para rozwiązła a udaje się przeżyć dziewicy. Podświadomie ma za zadanie zasiać w głowie co jest dobre a co jest złe. Za jakie zachowanie od razu dostaję się kare a za jakie po długiej walce dostaje się nagrodę.