PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=746043}

Dziewczyna z pociągu

The Girl on the Train
2016
6,3 132 tys. ocen
6,3 10 1 132322
4,6 37 krytyków
Dziewczyna z pociągu
powrót do forum filmu Dziewczyna z pociągu

W oczekiwaniu na film. Zna ktoś może podobne książki w klimacie thillera, kryminału do tej?

ocenił(a) film na 7
brzytew

Wszystkie thrillery Tess Gerritsen zwalaja z nóg! Polecam!!! ;)

moonka91

dzięki moonka przeczytałem Chirurga, teraz Skalpel i dla mnie bardz dobry kryminały :)

moonka91

Przeczytałem wszystkie powieści tej autorki, począwszy od starej (przeciętnej) serii kryminalnych-harlequinów po te najbardziej znane z cyklu Rizzoli&Isles i za najlepsze uważam: "Chirurg", "Skalpel", "Klub Mefista", "Milcząca dziewczyna" i ostatnią, jak na razie "Umrzeć po raz drugi". Dorzuciłbym jeszcze do nich powieść spoza cyklu "Dawca", to ta, która otworzyła Tess Gerritsen drzwi do międzynarodowej sławy. Obejrzałem też pierwszy sezon serialu "Partnerki", ale jak na mój gust jest trochę za luźno powiązany z cyklem książkowym.

moonka91

Every Dead Thing / Wszystko martwe
Dark Hollow / Kraina cieni - John Connolly
no i oczywiście Simon Beckett - Chemia śmierci i kolejne

brzytew

Polecam thriller psychologiczny "Farma" Toma Roba Smith'a. Równie wciągający!

ocenił(a) film na 8
brzytew

Zaginiona dziewczyna. :) Książka trzyma w napięciu chyba nawet bardziej niż film.

ocenił(a) film na 6
brzytew

Tess Gerritsen i Camilla Lackberg- moje ulubione autorki. No i Thomas Harris z serią książek o Hannibalu Lecterze :)

kate905

Nie przeczytałem jeszcze ostatniej książki C. Lackberg "Pogromca lwów" i tej luźno powiązanej z cyklem "Zamieć śnieżna i woń migdałów", ale z całej serii o Fjallbace najbardziej podobał mi się trzeci tom "Kamieniarz". Natomiast, jeśli chodzi o Hannibala, to każda z czterech części jest znakomita, ale druga "Milczenie owiec", podobnie jak w filmowym przekładzie i tak najlepsza.

ocenił(a) film na 6
dorian_fw

"Kamieniarza" właśnie czytam, ale najbardziej podobała mi się "Księżniczka z lodu" może dlatego, że to pierwsza książka tej autorki jaką przeczytałam.

ocenił(a) film na 6
brzytew

Cudze chwalicie swego nie znacie :D Katarzyna Bonda... Kròlowa rodzimego kryminału.

brzytew

Ze skandynawskich klimatów zdecydowanie Jo Nesbø, a także seria Cammili Läckberg.
No i klasyka kryminałow czyli Harlan Coben :)

ocenił(a) film na 6
brzytew

'Zanim zasnę' ma podobny klimat.
Ktoś polecił Katarzynę Bonda. Jestem przekonany, że to obraża polską pisarkę. Bo jest ona milion razy lepsza od autorki tego kryminału. Całkowicie inny kaliber i warsztat. Tak samo jak w przypadku książek Zygmunta Miłoszewskiego.

brzytew

Nie wiem dlaczego ale mi od razu do głowy przychodzi "Zaginiona dziewczyna" Gillian Flynn. Widzę podobieństwo w tych książkach.