PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=757136}

Dziewczyna w sieci pająka

The Girl in the Spider's Web
2018
5,8 15 tys. ocen
5,8 10 1 15389
4,2 24 krytyków
Dziewczyna w sieci pająka
powrót do forum filmu Dziewczyna w sieci pająka

Mara vs Foy

ocenił(a) film na 6

Nie mówię, że Claire nie dźwignęła tematu ale jednak Rooney chyba lepiej zagrała postać Lisbeth moim skromnym zdaniem.

baldman83pl

Nie pasuje mi jakoś :(
NIe wiem czemu. Może to kwestia tego, że Lisbeth jest już postacią ikoniczną i ludzie się nie mogą odzwyczaić. Dla mnie Claire jest taka zbyt "słodka".

ocenił(a) film na 6
Szarobure

Czy zbyt "słodka" nie powiedziałbym ale... No właśnie mnie też jakoś nie pasuje :)

ocenił(a) film na 4
baldman83pl

Kwestia gustu. Dla mnie najlepsza była Rapace ze swoją odpychającą miną a Mara sztuczna - cała wersja z Craigiem była dla mnie drewniana. Foy bardzo dobrze się sprawdziła - trzeba pamiętać że wg chronologii ona jest tutaj starsza niż w pierwszej sesji trylogii. Szkoda tylko że film płytki w stylu "zabili ja i uciekła"...

ocenił(a) film na 6
kelas_aina

Filmów z Rapace nie widziałem także się nie wypowiem. Salander, którą grała Mara jakoś bardziej mi pasuje, ale może dlatego, że już do niej się "przyzwyczaiłem" :) Dlaczego płytki? To jest dobre filmidło aczkolwiek nieco gorsze od "Dziewczyny z tatuażem".

ocenił(a) film na 4
baldman83pl

Ja najpierw czytałam książkę, potem widziałam wersję norweską a dopiero po niej amerykańską - norweska miała moim zdaniem dużo lepszy, cięższy klimat. Rapace była tam naprawdę odpychająca, gapiła się spode łba dokładnie tak, jak spodziewałam się tego po książkowej Lisbeth :). Wersja amerykańska z Craigem była moim zdaniem zbyt ładna, po Marze było czuć, ze to holyłódzka dziewczyna zrobiona na punkową outsiderkę, nie kupowałam tego. Ktoś w opiniach napisał, że Foy "za stara" - no i właśnie dlatego mi pasuje, przecież Salander dojrzewa i nie może cały czas być nastolatką, stąd uważam, że Foy zagrała ją bardzo dobrze.
Dlaczego płytki? Bo zrobili z tego story o Jamesie Bondzie, dziewczynie którą zabili i uciekła. Normalnie Ghost in the shell chwilami... Salander - baba cyborg niezniszczalny...
Wizualnie bardzo mi się podobało, Foy nieźle wygląda, ładne zdjęcia, Ducati i Lamborghini boskie, ale wygląd to nie wszystko ...