PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=474940}

Dziennik cwaniaczka

Diary of a Wimpy Kid
2010
6,5 17 tys. ocen
6,5 10 1 16648
4,0 3 krytyków
Dziennik cwaniaczka
powrót do forum filmu Dziennik cwaniaczka
no_bo_co

fakt, szok, pozytywny oczywiście
a jest lektor czy napisy? podejrzewam że lektor jak to film familijny ale wole się upewnić

no_bo_co

wreszcie im się odmieniło! mam nadzieję, że to nie ostatni raz.

ocenił(a) film na 7
ElvisWasMyLover

Porażka, znów trzeba będzie oglądać z napisami, żeby nie słuchać jakiegoś drewniaka mówiącego 'kocham Cie ja też Cie kocham' i zagłuszającego tło/oryginalne głosy które często też się nakładają na siebie... ech...

Powinni robić do każdego filmu polską wersję językową i oryginalną+napisy, lektora to sobie programem 'ivona' można włączyć, w sumie z nowymi botami efekt jest prawie ten sam co z lektorem, gorzej z kinem, ale w kinie chyba nikt nie chciał by oglądać filmu pozbawionego efektów (bo jak dodają lektora na oryginalną ścieżkę, to psują efekt DD)

ocenił(a) film na 7
Artemisek

bez sensu twój post, lektor to klimat, jedno są źli, inni lepsi, i zależy jakim tonem i jak przetłumaczony mają tekst, więc się z tobą nie zgadzam. W harrym poterze mamy dobry dubbing a w fantastic four wręcz tragiczny.

ocenił(a) film na 7
Artemisek

Gdybyś kupował oryginalne nośniki, nie miałbyś tego problemu. Zagłuszający lektor? Podczas czytania tekstu normalnego lektora ścieżka dźwiękowa jest przyciszana. Amatorsko zripowane kopie filmów, w niskiej jakości, wystawione na serwisach tupu zalukaj mają to do siebie, że pomimo zachwytu wśród rodziny i sąsiadów na temat tytułu, nie mają nic wspólnego z jakością, ani wyżej wspomnianymi przez ciebie rzeczami. Lektor typu Iwona to wytwór dla niepełno-sprytnych, zaśmiecający Internet. Nie wiem w jakim stanie pisałeś tego posta, bo tak jak mój przedmówca, uważam, że jest całkowicie pozbawiony sensu.

ocenił(a) film na 8
no_bo_co

A moim zdaniem trochę szkoda, że nie ma dubbingu. Do napisów nic nie mam, ale to film familijny, który będą oglądać dzieciaki, a im raczej nie będzie się chciało czytać w kinie. Dobrze, że przynajmniej na DVD był lektor.