PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5228}

Duch

Poltergeist
1982
6,9 39 tys. ocen
6,9 10 1 39096
6,5 26 krytyków
Duch
powrót do forum filmu Duch

Słyszeliścię co się działo na planie, o wypadkach, śmierci aktorów i o rekwizytach z ludzkich (prawdziwych) kości?

arwenawaler

Tak, zginęło co najmniej 4 ludzi, w tym 13-letnia Heather O'Rourke, miała infekcję jelita, oraz Dominique Dunne uduszona przez byłego chłopaka.
Informacje, o ile są prawdziwe wskazują na to, że do niektórych scen użyto prawdziwych szkieletów.
Co więcej, na wikipedii spotkałam się z informacją, że na scenie, gdzie chłopiec jest duszony przez klauna, chłopak nie improwizuje, jak myśleli reżyser i Spielberg, ale naprawdę się dusi.

arwenawaler

Tak, słyszałem. Oglądałem dzisiaj o 12. jakiś durny program o klątwach i między innymi przewinęła się klątwa Poltergeist. Ktoś zagrał w jakimś filmie, dwa lata później zginął - klątwa. Ktoś jechał naćpany nocą samochodem i miał wypadek - klątwa. Ktoś złamał palec - klątwa. Jak w to wierzysz, to nie oglądaj tego filmu. W końcu no wiesz, klątwa wciąż działa i jak pośliźniesz się na skórce od banana... KLĄTWA!!!

shkval

Sama nie wiem co myśleć o tej klątwie. Oglądałam tą trylogie w wieku 8 lat i jakoś mnie to nie ruszylo.

shkval

Legenda głosi że ktoś kiedyś pośliznął się na skórce od banana :P

shkval

dobry hejt :D

ocenił(a) film na 9
arwenawaler

ta dziewczynka slodka dlugo nie pozyla..................na co zmarla? chyba tyfus i gruzlice.