PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=97795}

Droga bez powrotu

Wrong Turn
2003
6,1 70 tys. ocen
6,1 10 1 70235
5,6 16 krytyków
Droga bez powrotu
powrót do forum filmu Droga bez powrotu

wlasnie ogladam na TVN-ie Wrong Turn i pamietam , ze ogladalem kiedys cos
bardzo podobnego, wrecz z identyczna fabula, tylko ze napewno bylo to przed
rokiem 2004 i lecialo w TV, wiec nie mogl byc to Wrong turn, bo:
data premiery: 2004-01-23 (Polska) , 2003-05-18 (Świat)
i tam zdaje sie akcja dziala sie zima, poza tym dokladnie to samo, tylko ze
napastnicy to byly jakies karly, troche podobne do tych miskow z powrotu
jedi (EDIT: oczywiscie chodzi o Ewoki), uciekajacy ludzie ukryli sie w
jakiejs chcacie i w niej sie bronili , niestety nic wiecej nie pamietam, ale
jakby ktos skojarzyl o jaki film chodzi to bede baaardzo wdzieczny, szukam
go juz od jakiegos czasu i wszyscy mi mowia ze to Wrong turn, ale to napewno
byl inny film.

ocenił(a) film na 7
xmichalx

Wrong Turn a Droga bez powrotu to ten sam film. Bez komentarza

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 3
xmichalx

podejrzewam, że chodziło o "wzgórza mają oczy". też miałet takie deja vu na początku filmu!

ocenił(a) film na 8
xmichalx

Teksańska masakra piłą mechaniczną (2003) z Jessicą Biel,ewentualnie Dom 1000 trupów

xmichalx

dzieki za odpowiedzi, niestety to zaden z tych filmow, zaczynam juz podejrzewac, ze moze pomieszalem ze soba kilka filmow i wymyslilem nie istniejacy ;)
z tego co pamietam po ucieczce przez las bohaterowie dobiegaja do jakiejs chaty, a raczej domu w lesie, zamykaja sie w nim, zabarykadowuja wejscia, jednak zapominaja o piwnicy, dalej wiadomo co sie dzieje ;)

film zaczyan sie podobnie jak wrong turn, nie pamietam czy dochopdzi do wypadku czy auto sie psuje,
jest mgla, nagle na jednego z bohaterow z tej mgly cos sie zrzuca i spycha go z drogi do rowu/ w przepasc/ nie pamietam dokladnie i od tej pory zaczyna sie ucieczka i poscig po lesie

xmichalx

Powiedziałabym że to film ,,Leprechaun: Origins", ale jest on z 2014 roku... aż dziwne, bo są w nim praktycznie identyczne sceny które tu opisałeś.

ocenił(a) film na 8
LightMoisture

Tak pewnie powstał ten film. Kilka lat wcześniej scenariusz został opracowany i ktoś go stworzył.

ocenił(a) film na 8
xmichalx

A może Piątek trzynastego ;)?Jest kilka podobnych filmów:
Martwe mięso
Straceni
Martwe ptaki
Zapach śmierci
Venom
Blady strach
Wolf Creek
Smiertelna gorączka
Smakosz
Kostnica
Incubus
Rzeznik na obozie
Vlad
ciekawe jaki to film,albo mix filmów :)

użytkownik usunięty
wmbco

xmichalx widocznie za duzo sie czegos napiles z % ;p. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
xmichalx

Tez szukam tego filmu . i raczej chodzi nam o ten sam film. Dokladnie taka sama fabula . Zaczynalo sie w jakims akademiku albo gdzies , chlopak poderwal dziewczyne i chcial ja odwiezdz gdzies do domu bo mieszkala dalej , pojechali skrotem przez zamarznieta droge w lesie i bylo pelno sniegu. wpadli w poslizg, i do rowu . Jak sie oudzili szukali jakies budki tel. i znalezli slup na ktorym byly jakies kable co mozna bylo dzownic. czy cos w tym stylu . JAK SIE do dzowonili na policj to chyba tylko chlopal albo dziewczyna przezyli z teog mrozu i wracajac z policjantem mieli znowu wypadek kawalek dalej od tego miejsca i film sie konczy. W miedzyczasie lazily te zdeformowane skrzaty, czy cos takiego. I nie bylo widac ich twarzy. I to nie jest wrong turn zadna czesc. bo ogladalem wszystkie ani Hills have Eyes. To cos innego ....

ocenił(a) film na 8
Bajker123

To będzie chyba ten... nic innego mi do głowy nie przychodzi. http://www.filmweb.pl/film/Mro%C5%BAny+wiatr-2007-266333

ocenił(a) film na 9
wmbco

Nooo wkoncu :D To to. Ale jak widze to ten film nie powstal przed 2003 jak ktos w temacie pisal , tylko pozniej , Ale podejrzewam ze o to samo chodzi.
Dzieki :)

ocenił(a) film na 8
Bajker123

Napisałeś konkretniej jak założyciel tematu. I jeśli tu było prosto podać tytuł, tam sprawa się komplikuje.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
xmichalx

Może to ci chodziło o GREMLINY ROZRABIAJĄ z 1984 roku??

xmichalx

Cześć!
Mam pytanie, otóż nie mogę sobie przypomnieć nazwy horroru. Akcja była podobna jak w serii droga bez powrotu, byli tam nastolatkowie i kreatury, którzy byli zniekształceni przez kazirodztwo. Walka działa się w jakimś chyba budynku, jedyne co zapamiętałem to jednego przywiązali do krzesła i wężem od hydrantu odkręcając szlauf wpakowali mu przez gardło, zamiast wody było błoto, rozerwało go na strzępy rozywając wnetrznosci, klatka piersiowa na wierzchu. Jakby ktoś skojarzył nazwe filmu, byłbym wdzięczny

ocenił(a) film na 8
harento7

Wzgórza mają oczy?