wlasnie ogladam na TVN-ie Wrong Turn i pamietam , ze ogladalem kiedys cos
bardzo podobnego, wrecz z identyczna fabula, tylko ze napewno bylo to przed
rokiem 2004 i lecialo w TV, wiec nie mogl byc to Wrong turn, bo:
data premiery: 2004-01-23 (Polska) , 2003-05-18 (Świat)
i tam zdaje sie akcja dziala sie zima, poza tym dokladnie to samo, tylko ze
napastnicy to byly jakies karly, troche podobne do tych miskow z powrotu
jedi (EDIT: oczywiscie chodzi o Ewoki), uciekajacy ludzie ukryli sie w
jakiejs chcacie i w niej sie bronili , niestety nic wiecej nie pamietam, ale
jakby ktos skojarzyl o jaki film chodzi to bede baaardzo wdzieczny, szukam
go juz od jakiegos czasu i wszyscy mi mowia ze to Wrong turn, ale to napewno
byl inny film.
podejrzewam, że chodziło o "wzgórza mają oczy". też miałet takie deja vu na początku filmu!
Teksańska masakra piłą mechaniczną (2003) z Jessicą Biel,ewentualnie Dom 1000 trupów
dzieki za odpowiedzi, niestety to zaden z tych filmow, zaczynam juz podejrzewac, ze moze pomieszalem ze soba kilka filmow i wymyslilem nie istniejacy ;)
z tego co pamietam po ucieczce przez las bohaterowie dobiegaja do jakiejs chaty, a raczej domu w lesie, zamykaja sie w nim, zabarykadowuja wejscia, jednak zapominaja o piwnicy, dalej wiadomo co sie dzieje ;)
film zaczyan sie podobnie jak wrong turn, nie pamietam czy dochopdzi do wypadku czy auto sie psuje,
jest mgla, nagle na jednego z bohaterow z tej mgly cos sie zrzuca i spycha go z drogi do rowu/ w przepasc/ nie pamietam dokladnie i od tej pory zaczyna sie ucieczka i poscig po lesie
Powiedziałabym że to film ,,Leprechaun: Origins", ale jest on z 2014 roku... aż dziwne, bo są w nim praktycznie identyczne sceny które tu opisałeś.
Tak pewnie powstał ten film. Kilka lat wcześniej scenariusz został opracowany i ktoś go stworzył.
A może Piątek trzynastego ;)?Jest kilka podobnych filmów:
Martwe mięso
Straceni
Martwe ptaki
Zapach śmierci
Venom
Blady strach
Wolf Creek
Smiertelna gorączka
Smakosz
Kostnica
Incubus
Rzeznik na obozie
Vlad
ciekawe jaki to film,albo mix filmów :)
Tez szukam tego filmu . i raczej chodzi nam o ten sam film. Dokladnie taka sama fabula . Zaczynalo sie w jakims akademiku albo gdzies , chlopak poderwal dziewczyne i chcial ja odwiezdz gdzies do domu bo mieszkala dalej , pojechali skrotem przez zamarznieta droge w lesie i bylo pelno sniegu. wpadli w poslizg, i do rowu . Jak sie oudzili szukali jakies budki tel. i znalezli slup na ktorym byly jakies kable co mozna bylo dzownic. czy cos w tym stylu . JAK SIE do dzowonili na policj to chyba tylko chlopal albo dziewczyna przezyli z teog mrozu i wracajac z policjantem mieli znowu wypadek kawalek dalej od tego miejsca i film sie konczy. W miedzyczasie lazily te zdeformowane skrzaty, czy cos takiego. I nie bylo widac ich twarzy. I to nie jest wrong turn zadna czesc. bo ogladalem wszystkie ani Hills have Eyes. To cos innego ....
To będzie chyba ten... nic innego mi do głowy nie przychodzi. http://www.filmweb.pl/film/Mro%C5%BAny+wiatr-2007-266333
Nooo wkoncu :D To to. Ale jak widze to ten film nie powstal przed 2003 jak ktos w temacie pisal , tylko pozniej , Ale podejrzewam ze o to samo chodzi.
Dzieki :)
Napisałeś konkretniej jak założyciel tematu. I jeśli tu było prosto podać tytuł, tam sprawa się komplikuje.
Pozdrawiam
Cześć!
Mam pytanie, otóż nie mogę sobie przypomnieć nazwy horroru. Akcja była podobna jak w serii droga bez powrotu, byli tam nastolatkowie i kreatury, którzy byli zniekształceni przez kazirodztwo. Walka działa się w jakimś chyba budynku, jedyne co zapamiętałem to jednego przywiązali do krzesła i wężem od hydrantu odkręcając szlauf wpakowali mu przez gardło, zamiast wody było błoto, rozerwało go na strzępy rozywając wnetrznosci, klatka piersiowa na wierzchu. Jakby ktoś skojarzył nazwe filmu, byłbym wdzięczny