To jest SCREENER nie żaden Telescr.Jakość Dvdripa, znalazłem też wersje SCR 720p a to już praktycznie nie różni się niczym od DVD.
Screener to wersja zripowana z DVD rozsyłanego jako promocyjna do krytyków itp.
To co obecnie jest w sieci jako screener to po prostu CAM, czyli wersja nagrywana kamerą w kinie przez jakiegoś widza, tylko że kamerą HD - jakośc dźwieku pozostawia wiele do życzenia. Czekamy na oficjalna premierę wersji DVD.
Doprawdy nie musisz mi tłumaczyć co jest czym i zapewniam Cię, że potrafie odróżnić cama od screenara, bo do camów nawet nie podchodzę.Najwidoczniej słabo szukasz skoro znajdujesz same camy.
Niestety wszystkie wypuszczone ostatnie wersje na neta to CAMy, w miarę dobrej jakości, ale to nadal CAMy, nic więcej. Nie dorównują nawet jakości DVD.
Dowód:
http://s6.ifotos.pl/img/Snap3jpg_nhqheha.jpg
To oczywisty dzieło kamery wideo.
Jezeli chcesz podważyć moje słowa to prosze o screen z tej rzekomej wersji nie CAM.
Nie masz racji jest wersja Drogowka.2013.PL.SCR.XViD-PSiG. Napisów końcowych nie ma, nie przez to jak piszesz że ktoś w kinie nie siedział do końca, tylko że nie jest wersja finalna. Tak samo było z "Jesteś Bogiem".
Drugie jeżeli to to zdjęcie jest z kamery to gratuluję wiedzy, chyba nigdy nie widziałeś zdjęcia z wersji cam.
Jeżeli to jest z kamery
http://s6.ifotos.pl/img/vlcsnap-2_nhehaxw.png
http://s6.ifotos.pl/img/vlcsnap-2_nhehars.png
http://s6.ifotos.pl/img/vlcsnap-2_nhehaxs.png
To widocznie Polacy lepiej nagrywają filmy niż w innych krajach.
Zresztą wersja cam jest od lutego na ta od 25 kwietnia.
Tu masz wersje cam
http://i52.fastpic.ru/big/2013/0317/89/05d0711522727d8d3364fb5a62882589.jpg
Widzisz różnice? Czy dla ciebie to samo jest?
Widzę tylko ze ten CAM ma jeszcze gorszą jakość od tego najnowszego cama, więc co w związku z tym? Film dalej jest w kinie więc można go nadal nagrywać kamerami. Problem ze nie wyszedł jeszcze ani na DVD ani też na blueray dlatego nie ma dobrej jakościowo wersji do pobrania.
Człowieku wersja scr wychodzi wcześniej niż DVD czy BluRay. A ty chyba nie widziałeś filmu w kinie i nie wiesz w jaki sposób jest nakręcony, że nawet w wersji BluRay będzie dla nie których zła.
Jeśli zdjęcia które dałem są wersją dla ciebie cam, to kończę dyskusje, bo nie warto marnować klawiatury jak nie masz zielonego pojęcia co to jest SCR.
I drugie jak ktoś nakręcił wersje Drogowka.2013.PL.SCR.XViD-PSiG, że jest aż w takiej dobrej jakości i dźwięk jest idealnie czysty? Chyba miał jakaś kamerę która ukrywa pogłos, szum kina czy innych ludzi. Może mi podasz model jej bo chętnie sobie taką kupie, która tak idealnie nagrywa dźwięk oraz daleki obraz w ciemnym pomieszczeniu.
A jeszcze wcześniej pojawia się CAM :] A co to znaczy to "wychodzi"? :P Wyjśc to może DVD, blueray, ale scr lub cam? Pierwsze słyszę Captain Obvious!
Czy oglądałem w kinie? Odpowiedź już udzieliłem więc powinieneś wiedzieć.
@rafib1975
"Jeśli zdjęcia które dałem są wersją dla ciebie cam,"
Podobało mi się szczególnie to zdjęcia które dałeś:
http://i52.fastpic.ru/big/2013/0317/89/05d0711522727d8d3364fb5a62882589.jpg
wiele można z tak niskiej jakości screenschotów (kompresja jpg + rozdzielczośc) wyczytać i porównać.
@rafib1975
"Może mi podasz model jej bo chętnie sobie taką kupie, która tak idealnie nagrywa dźwięk oraz daleki obraz w ciemnym pomieszczeniu."
Odpowiem ci parafrazując ciebie:
"A ty chyba nie widziałeś filmu w kinie"
...lub dobrego CAMa, a wspominałem już o bardzo dobrych CAMach, które oglądałem i nikt nie ściemniał że nie są CAMami, choć jak na CAMa jakośc miały rewelacyjną (chyba np. Shrek 3 i to nagrany w polskim kinie, zero publiki, zero jakiegoś pogłosu, szumów, trzęsienia, bo od tego są składane mini stojaki, ale to był CAM).
Dobrych kamer HD na rynku jest obecnie wiele, więc gdyby było cię stać i bys potrzebowal taki sprzet to już bys sobie kupił.
Nie ośmieszaj się dalej, mam kamerę HD ale chce lepszą wiec podaj mi model aż tak dobrej
Mam tą "Canon LEGRIA HF G25" ale i tak jest za cienka by nagrać w kinie taka jakość.
A dałem ci foto jakie znalazłem na biegu. Wiec jak jesteś taki wielkim "znafcą" to sciąg to wersje którą podałem i wersje która jest na zdjęciu. Zobaczymy czy wtedy zobaczysz różnice, choć pewnie ty nie znajdziesz. Więc polecam dobrego okulistę i laryngologa na słuch.
I nadal jest jedno nie widziałeś filmu w kinie dlatego dla ciebie jest to marna jakość, Ja widziałem to i to i jakość jest w tym samym standardzie.
A jak to napisałeś "wychodzi" czyli wychodzi nie legalna wersja. Tak samo jak w przypadku "Jesteś Bogiem". Tez "wyszła na necie wersja SCR która była nie obrobiona do końca wersją.
Nic nie wychodzi na necie tylko jest co najwyżej udostępnianie przez piratów więc coś ci się cały czas myli.
Jeżeli nie widziałeś jeszcze lepszych CAMow od tego Drogówki to ty jeszcze strasznie niedoświadczonych "filmowiec" jesteś.
A sprawdzales nagrywanie w kinie? :-D Bo w przeciwieństwie do ściągania filmów to nagrywanie i udostępnianie jest nielegalne. :-P
"Jeżeli nie widziałeś jeszcze lepszych CAMow od tego Drogówki to ty jeszcze strasznie niedoświadczonych "filmowiec" jesteś."
Może mniej doświadczony pirat niż ty!!! Mnie stać nie tylko na kamerę, ale także na to by iść do kina.
Sprawdzałem z mało oświetlonej sali. A do nie dawna był to najwyższy model Canona.
I drugie jak chodzi o dźwięk to w kinie przy nagrywaniu jest pogłos którego nie wyeliminuje żadna kamera.
I kolejne daj sampla na tego idealnego "Shreka" na którego tak usilnie się powołujesz.
Widzę że nie dość że niedoświadczonych filmowiec to jeszcze polskiego prawa nie znasz. Wg prawa ściąganie filmów i muzyki bez udostępniania i oglądanie w obrębie rodziny jest całkowicie legalne, radzę się dokształcić. Nie dotyczy to programów.
Ze Shrekiem może tak zrobię, jeżeli będę miał czas. Tymczasem polecam obejrzenie Drogówki w kinie, a nie tego CAM, tym bardziej że każdy film Smarzowskiego na którym byłem od czasów Wesela jest świetny. Lub poczekajcie na dobrego DVDripa żeby go LEGALNIE obejrzeć.
Daj spokój jakakolwiek dyskusja z tym człowiekiem nie ma sensu. Ubzdurał sobie że to wersja cam i jeszcze twierdzi że istnieją wersje cam bez żadnych szumów . Tak jak napisałeś jest to fizycznie niemożliwe, bo nie istnieje taka kamera która ukrywa pogłos, oraz szum z kina .
Z toba jest taki problem ze wszystkich obrazasz. Wyzywasz ludzi od debili i jeszcze gorzej. Od troli wyzwałes ponad 1000 filmwebowiczow. Jestes chory? Nienawidzisz ludzi? Po co obrazasz innych? Sprawia ci to przyjemnosc gimbusie? Lecz sie koles.
Wyjasnie również dlaczego w tym screenerze brak jest napisów końcowych:
Po prostu koles nagrywał to kamerą w kinie i jak wiadomo praktycznie nikt nie zostaje do końca na napisach końcowych, więc zostałby szybko zauwazony gdyby jako jedyny został i nagrywał do końca napisy końcowe kamerą. Niezła polewka.
Darkwarz.pl Sprawdż sobie.Wersja 720p zupełnie nie odbiega od dvdripu.Dźwięk jest ok, ani jednego szmeru, jakby to była kinówka to wiadomo co by było-kaszel, mlaskanie itd.. dlaczego tego nie ma? Bo TO JEST DVDScreener.
Zarzucasz mi kłamstwo?
Podałem Ci strone,wersje- tam masz screeny, możesz ściągnąc też sampla i sprawdzić.
Screen który podałem pochodzi właśnie z dar.kwar.ez z wersji o której cały czas piszesz, więc kłamstwo ewidentne.
Trzeba czekać na DVD bo takie pseudo HD to o kant...
Ten Twój screen jest z wersji 700mb od bida cośtam, ja pisze o 720p (2.9gb) i świra masz chyba jak to zła jakość jest.
Nie frustruj się tylko podaj screena z dobrą jakością obrazu a nie z CAM.
Screen który podałem to jest właśnie z wersji rzekomo 720p z dar.kwar.ez. Jest to ewidentny CAM, a nie żaden screener itp.. Ale masz rację, widziałem już o wiele gorsze kinówki, ale podpisane prawidłowo "CAM".
Nadal nie podałeś screena z lepszej wersji, czyżbyś jej nie oglądał nigdy? Czekam na screen od ciebie z lepszej wersji! Ja oglądałem ten film w kinie, teraz chciałbym obejrzeć ponownie w domowym zaciszu. Po co mam oglądać jakieś kinówki?
I jeszcze z dark.ware.z screen z wersji 1080p:
http://img4.picload.org/image/airgloo/shot0046.png
Przecież to nawet o jakośc DVD nie zachacza więc po co ktoś upscalował rozdziałkę sztucznie do 1080 i teraz ten gniot rozpowszechnia?
To nie jest DVD tylko DVDsreener.Jak wytłumaczysz czysty dźwięk skoro Twoim zdaniem to kinówka?
Jak wytłumaczysz fakt że te te wersje 720p i 1080p nie odbiegają jakością od wersji CAM? (bo nimi są) Przecież powinny miażdzyć dvdripy.
@Detoksynator
"Wersja 720p zupełnie nie odbiega od dvdripu"
"ten Twój screen jest z wersji 700mb od bida cośtam, ja pisze o 720p (2.9gb)"
Dalej czekam na twoje screeny w których to udowodnisz, udowodnisz że nie kłamiesz i faktycznie masz jakąś wersję która jest świetna i nie jest CAM.
Jeżeli dla ciebie ten screen który podałeś to kinówka to chyba w życiu kinówki nie widziałeś . Obraz idealny, jakość dźwięku normalna, obraz nie skacze nie ma żadnych szumów ani nie słychać echa , ani głosów ludzi, więc nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, ze to jest kinówka
Z toba jest taki problem ze wszystkich obrazasz. Wyzywasz ludzi od debili i jeszcze gorzej. Od troli wyzwałes ponad 1000 filmwebowiczow. Jestes chory? Nienawidzisz ludzi? Po co obrazasz innych? Sprawia ci to przyjemnosc gimbusie? Lecz sie koles.
I powiedz mi jeszcze jakim cudem po zdjęciu, jesteś w stanie ocenić czy to kinówka ?? Żeby tak powiedzieć musisz obejrzeć przynajmniej kawałek filmu żeby ocenić czy nie skacze obraz albo nie słychać szumów i głosów ludzi
Mam pobraną tą wersję która twierdzi że jest screenerem a jest CAMem. A Detoksynator nadal nie podał żadnych screenów, a twierdził że widział wersje o wiele lepsza od tej z której zapodałem screeny, więc czekamy Detoksynator na twoje screeny!
@smalczyk130
Obraz idealny? Idealny w stosunku do czego? Przecież jego jakośc nawet nie dorównuje żadnemu względnie dobrze wykonanemu DVDripowi w niskiej rozdzielczości, nie mówiac juz o 720p lub 1080p za który ten screener się uważa. Już nawet na YouTube są materiały o wiele lepszym bitrate i rozdziałce. Można przyznać tylko, że jest to dobra jakośc jak na CAM, ale nic poza tym. Wygląda to jak ok. 240p upscalowane aby dzieci się zachwycały napisem 720p/1080p.
Ty chyba nigdy wersji cam nie widziałeś. Jakim cudem to może być wersja cam jak obraz niewiele się różni od wersji dvdrip, dźwięk jest bardzo dobry to jak to może być cam niby, nie słychać żadnych szumów, żadnych dźwięków z kina, obraz nie skacze, no wersja prawie idealna, coś sobie ubzdurałeś i tyle ci powiem.
Nie dość że widziałem, to jeszcze o wiele lepszej jakości od tego CAM np. polski cam Shrek 3 z tego co pamiętam. Też obraz nie skakał, nikt nie chodził, nikt nie gadał z widzów a jednak autor tego cama nie wciskal ludziom ze to nie jest CAM.
coś Detoksynator długo zajmuje zrobienie tego screena :-P
Rafib1975 dał ci screeny z wersji scr, która na pewno nei jest wersją cam. Jeżeli dalej twierdzisz , że to wersja cam to radzę wizyte u okulisty i laryngologa