Przypadkowa zbieżność nazwisk z kapitanem Koonsem z "Pulp Fiction" (postać grana przez C.
Walkena, która wręcza małemu Butchowi złoty zegaerek)? Nie sądzę :) Jeśli o mnie chodzi to jest
(był) dziadek kapitana Koonsa :)
Ale zawsze :) Jestem ciekaw czy Tarantino pisząc postać, pisze od razu całą biografię z nią związaną...
no już kilkukrotnie zrobił taki manewr w "Wściekłych Psach" czy "Pulp Fitction" więc jest to możliwe. Zresztą chyba czytałem artykuł jakiś niedawno o tym, nie było czasem także podobnego detalu który łączył Django z Kill Billem?
Dr King Schultz to krewny Pauli Schultz (grób Pauli Schultz był w Kill Billu Vol. 2)
Skąd wiesz, że zrobił taki manewr ? Możesz coś więcej o tym powiedzieć albo podać źródło skąd o tym wiesz, gdyż zapowiada się interesująco
Tarantino po premierze Pulp przyznał się że zbieżność nazwisk Vega w obu jego dotychczasowych filmach nie jest przypadkowa. Później pojawiło się także nazwisko Dimmick. Ogólnie jak dobrze wiemy Tarantino lubuje się w takich ukrytych manewrach typu "bardziej spostrzegawczy znajdą i będą mieli radochę". Żadnego linku nie pamiętam, ale kolega wyżej może coś podrzuci.