PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11726}
7,4 299 tys. ocen
7,4 10 1 298932
7,0 45 krytyków
Dirty Dancing
powrót do forum filmu Dirty Dancing

Jaka jest Wasza ulubiona piosenka z Dirty Dacing? :D ja uwielbiam "Be my Baby" i "Hungry eyes". Oczywiscie "Time of my Life" też jest boskie, ale tamte 2 lubię najbardziej :]

ocenił(a) film na 8
aneczqa91

Moje ulubione to: She's like the wind, (I've had) The time of my life i Hungry eyes.

użytkownik usunięty
meell

Bill Medley & Jennifer Warnes-I've had the time of my life

The Contours-Do you love me

ocenił(a) film na 10
aneczqa91

"She's like the wind" i "Hungry eyes"

użytkownik usunięty
Beata_4

Time of my life jest najlepsze, zaraz po nim Hungry Eyes. Film świetny!!

ocenił(a) film na 10
aneczqa91

Ja tam uwielbiam wszystkie z wyjatkiem Kellrman's Athem:D na imprezke sa super:D

ocenił(a) film na 10
aneczqa91

Wszystkie piosenki z tego filmu sa superowe...porywaja do tanca:)Super!!!Kocham ten film i Polecam oczywiscie:)Dirty Dancing 2 przy tym to jedno wielkie gowno i badziewie****

ocenił(a) film na 10
aneczqa91

ja sluchalam tylko (niestety) nuty z dirty dancing 2 - jak chcesz moge ci przeslac... bylabym ci wdzieczne (jezeli masz chec) to przeslij mi te nutki .... :) z gory dz :)

ocenił(a) film na 10
aneczqa91

ja sluchalam tylko (niestety) nuty z dirty dancing 2 - jak chcesz moge ci przeslac... bylabym ci wdzieczne (jezeli masz chec) to przeslij mi te nutki .... :) z gory dz :)

użytkownik usunięty
aneczqa91

Mnie najbardziej podoba się "Hungry eyes". :) Ta piosenka ma taki klimat, że mogłabym słuchać bez przerwy.

Jak dla mnie.. "She's like the wind" jest bezkonkurencyjne :)

użytkownik usunięty

The Time of My Life, Hungry eyes, Be my baby, Cry to me, You don't own me,Johnny's mambo (nogi mi się same rwą do tańca), Do you love me i She's like the wind.

ocenił(a) film na 9
aneczqa91

mi się podobały 2 piosenki "Hungry eyes" i " Love is Strange" tak wogóle mam cały soundtrack z tego filmu wszystkie piosenki są super :)))

ocenił(a) film na 9
ma3ea

zdecydowanie "stay just a little bit longer"

ocenił(a) film na 10
ma3ea

moglabym miec do Ciebie prosbe... ze jakbys mogla wyslac mi na maila caly soundtrack z filmu...z gory dzikeuje :) pozdrawiam (moj mali anka890@o2.pl)

ocenił(a) film na 8
aneczqa91

jak uwielbiam "Do you love me" fajne tez jest "Hey Baby" no i oczywiscie "I've had the time of my life" ;)

aneczqa91

moje to : "she's like the wind" i "hungry eyes" :) pozdro

kamamanunited

Ja uwielbiam "Hey baby" - te klimaty mnie powalają ;) "she's like the wind" tez jest świenta.

psuj15

"She's like the wind", "The time of my life" i "Hungry eyes" (ewentualnie "Do you lave me").
A zresztą... Wszystkie są świetne ;)

użytkownik usunięty
aneczqa91

Cala sciezka dżwiękowa jest super ale moje ulubione to oczywiście "Time of my life" a potem "Hungry eyes", "Do you love me" i nie wymieniane tu jeszcze "Yes"

ocenił(a) film na 10

"Hungry Eyes"!!! Właśnie jej słucham;D

ocenił(a) film na 10
Eruaniel

Mi się podobają wszystkie które wymieniliście.. te piosenki są boskie izawsze się bedzie do nich wracać, nie tak jak np. jakies nowe hity, o ktorych sie zapomina po miesiącu.

aneczqa91

Moja ulubiona piosenka to Do you love me. Inne, które utkwiły mi w pamięci to oczywiście The time of my life, Loverboy, Hungry eyes oraz She's like the wind. Z ręsztą - co ja się będę rozpisywać - kocham po prostu muzykę z Dirty Dancing :)

ginger88

Ta, ktora spiewa sam Patrick Swayze: She is like the wind. I podobnie jak Ty, uwielbiam ten film i cala sciezke dzwiekowa. Jest to film ponadczasowy. Slucha go juz kolejne pokolenie!A w oparciu o kroki do tanca powstala juz niejedna szkola! Oby Patrick wygrzebal sie ze swojej choroby!

ocenił(a) film na 10
Donya

Moją ulubione piosenki to "Hungry eyes" i "Time of my life"

ocenił(a) film na 8
BigMovieFan

ktoś wie ,jak nazywa się piosenka która leci na samym początku ,

kiedy film sią zaczyna ? ; )

użytkownik usunięty
dirtyheaven

ta piosenka to Be my baby :)
wszystkie z tego filmu są fajne;D

ocenił(a) film na 8

Ooo widze że same panie się tutaj wypowiedziały hehe no cóż przyszedł czas na faceta który też bardzo lubi "Dirty Dancing", mi się zdecydowanie podoba She's Like The Wind ze wspaniałym głosem Patricka Swayze swoją droga to co się z nim teraz dzieje to wielka tragedia przede wszytskim dla niego taki młody facet a dotknęła go straszna choroba :(:(:( ogromny podziw dla jego walki z chorobą. Świetną piosenką jest też Yes - Merry Clayton, piosenka Hungry Eyes - Eric Carmen no i wreszcie The Time Of My Life - Bill Medley And Jennifer Warnes bardzo ładna piosenka w wykonaniu tego duetu.... Wracając do Patricka ma nadzieje że wyjdzie z tej strasznej choroby i nie podda się. Pozdrawiam...

ocenił(a) film na 9
aneczqa91

Dirty Dancing - Ive had the time of my life

Flicka

be my baby i do you love me ;]

aneczqa91

wszystkie piosenki sa bardzo ladne ale mi zdecydowanie najbardziej podoba sie chyba she is like the wind :P

ocenił(a) film na 9
Olalla

Patrick ją śpiewa :)

miss_russ

hej, jak się nazywa pieśń która jest po "Do you love me" na tym zakazanym party? Ktoś wie :)?

ocenił(a) film na 10
Pin_up_Margolcia

Ja uwielbiam

MAURICE WILLIAMS & THE ZODIACS - Stay

BRUCE CHANNEL - Hey baby

i

MICKEY & SILVIA - Love is strange

A w ogole wszystkie sa urokliwe i swietne :)

ocenił(a) film na 10
187

Diamond M - to jest chyba MAURICE WILLIAMS & THE ZODIACS - Stay wlasnie :)

pzdr

187

Cały Soundtrack z tego filmu jest zajebisty :D klimaty są nieziemskie :)

Kinia_Esz_

ano dziękuje bardzo ^^

Pin_up_Margolcia

aaah ależ to nie to : x

chodzi mi o to co jest zaraz po "Do you love me", jak eee Johnny prosi Baby do tańca.

Pin_up_Margolcia

jeśli chodzi ci oto co mi ja znam tylko wykonawców wpisz sobie w Bearshare : Bill Medley Jennifer Warnes

mazda6261

nie nie nie

ale znalazłam !! xD

oto ta pieśń:

http://dilx.wrzuta.pl/audio/6JBbw6I9eb/18_love_man

"Love man"

Pin_up_Margolcia

zdecydowanie wszystkie^^ uwielbiam taką muzykę

ocenił(a) film na 10
aneczqa91

wszystkie piosenki są boskie, ale zdecydowanie, She's like the wind :)

użytkownik usunięty
mychaa4a

Wiecie jak się nazywa piosenka, która leci na początku, jak jadą samochodem?

"Big Girls Don't Cry" - Frankie Valli The Four Seasons leci na początku
Ja się wybiję - uwielbiam "Overload" Zappacosty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 9
aneczqa91

oh a dlaczego nikt nie napisał jeszcze "cry to me" S. Burke, kurcze ta ich "gra wstępna", jak ja uwiebiam tą scenę :D

ocenił(a) film na 9
eyra

Cała ścieżka z Dirty Dancing jest cudowna! Kiedyś posiadanie soundtracku było obowiązkowe,słuchało sie taśmy na okrągło,uczyło tańca,wzdychało do Patricka...To były czasy!!Ale wracając do tematu moje najulubieńsze utwory,to She's like wind oraz Time of my life.

ocenił(a) film na 8
aneczqa91

Kocham ten film, gdy go ogladam czuje ogromna tesknote za tamtymi czasami, czasami mojej mlodosci... chcialabym, by na chwile chociaz czas sie cofnal do tamtych lat...
She's Like the Wind
Cry to Me
Hungry Eyes
:)

solcathrin

na koniec zeszłego roku luba na początku tego pojawiła sie nowa wersja piosenki z tego filmu.Kto ją śpiewa i jak sie nazywa ?

Lukas83_2

chodzi Ci pewnie o "Hungry Eyes"?? Wykonuje to Paris Encore.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
aneczqa91

Maurice Williams & The Zodiacs - Stay
Mickey & Sylvia - Love is strange
Eric Carmen - Hungry Eyes
The Ronettes - Be my baby
The Contours - Do you love me

W ogóle cały soundtrack jest genialny (;

ocenił(a) film na 7
whaatsernamee

Cze!

Przyszła pora i na mnie:

The Contours - Do you love me
Merry Clayton - Yes

I oczywiście: I've Had The Time Of My Life

Szukam również piosenki, która w filmie pokazała się jako "nieduży" fragment. Główna bohaterka schodziła ze schodów powtarzając kroki, potem zaczęło jej to wychodzić :] Tło naprawdę się mi podobało, ale nigdzie nie mogę znaleźć tej piosenki. Zna może ktoś jej tytuł?