Pierwsze co się rzuca w oczy to spore podobieństwo do Evil Dead, klimatem i muzyką (sceny we mgle!) nadrabia takie niedociągnięcia jak przeciętne aktorstwo, czy głupie zachowania bohaterów (scenariusz). Charakteryzację demonów również uważam za plus, bo podobały mi się, tak jak ich głos, ale zakończenie okrutnie spaprali, robiąc z tego strasznie chałowatą pseudo-komedię, czy jakieś inne ustrojstwo. Mogłoby być znacznie lepiej, ale i tak jest naprawdę dobrze, warto obejrzeć.
Końcówka sugerowalaby,że powstanie demoniczny wiatr czesc 2,bo syn szatana schronil sie w ciele tej dziewczyny z poczatku filmu(malej Lindy),mogliby zrobic 2,a jesli ktos zna podobne horrory do tego lub evil dead 1 to niech poda.Swoja droga demoniczny wiatr podobny jest troche tez do demoni 1985(tylko tam akcja toczy sie w kinie),kolejnym podobnym filmem ktory znam jest noz zywych trupow oraz zywi w krainie cieni
najlepsze sceny: jak palil sie czlowiek na krzyzu,wizje dwie Coriego(jak byl na stacji benzynowej oraz wizja starszego brata jego ojca),nadejscie syna szatana i zapomniany demon z koncowej sceny filmu(w ktorym schronil sie syn szatana)
Skąd wiesz, że ktokolwiek się tam schronił, przecież fabuła w ogóle nie miała ładu i składu. Najlepsza to była przemiana głównego bohatera w łysego elfa, nie za bardzo wiadamo po co zresztą.
tak ta wizja starszego brata jego ojca była niezła...a co sądzicie o początku tego filmu?-jak gościu zmieniał się w wampira...bo jak dla mnie to było bardzo wstrząsające...
Dla mnie najlepszy do horrorow jest oLEJniczak,ale moge wymienic go za kozla,z kasety mozna zgrac na plyte
Mi starczy ta wersja którą posiadam. Myślę że Tobie chyba tak samo skoro tak chwalisz Olejniczaka ;-)
Pozdr
Po prostu bylem ciekaw jak ten film by sie ogladalo z Kozlem,najwyzej znajde go sam,bo fajnie jest miec jeden film z kilkoma lektorami
w sumie odkupiłbym kasete z kozłem,aby zripować i zobaczyć jak brzmi film z kozłem
To można wyslac do firmy i zgraja panu na plyte to odkupie ripa i zaplace za zgranie,nic pan nie straci
Nigdzie kasety nie zamierzam wysyłać bo jeśli poczta zagubi paczkę to będzie ten film już nie do odzyskania.
to można na miejscu zgrac na plyte bo w każdym miescie sa punkty,warto to zrobić bo kaseta kiedyś się rozmagnesuje,tasma peknie
nie znamy się to może nie przechodzmy na ty bo nie wypada,jak jest pan fanem lektorow to dziwie się,ze nie chce pan tego z Olejniczakiem,ktory jest najlepszy tylko do horrorow,bona wiatrze akcentowal jak nie wiem,zgranie na plyte w niczym nie szkodzi filmowi,zaplecilbym za ripa lub wymienil na Olejniczaka,bo ciekawi mnie jak to brzmi w wykonaniu Koziola
a taśma wytrzyma,ale kiedyś wkoncu padnie i tak trzeba będzie zripowac,lepiej wcześniej mieć to z glowy
Przepraszam "proszę pana" ;-) A filmu nie zamierzam puszczać w obieg. Podobnie jak chyba i pan ;-)
Mi starczy ta wersja którą mam. Olejniczak nie starcza? No to niestety będzie musiał.
Pozdrawiam.
To pan straci bo Olejniczak jest lepszy w horrorach od Kozla,ja tylko z ciekawości chciałem zobaczyć jak wygląda tłumaczenie Kozla,sam tez mogę znaleźć,bo nie ma pan jedynej kopii w Polsce chyba