PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=545488}

Debiutanci

Beginners
2010
7,3 48 tys. ocen
7,3 10 1 47824
7,6 42 krytyków
Debiutanci
powrót do forum filmu Debiutanci

a zauważyliście w tym filmie, plakaty z polskimi tytułami ? W czasie 1h 19min jest plakat:
Siedem Razy Kobieta, po czym w scenie w sypialni jest plakat: Wielka majówka.

Co do samego filmu, to mi tego typu kinematografia bardzo się podoba. Film spoko,
melancholijny od początku do końca. Po raz kolejny widzę Ewana McGregora w tego typu
roli. Jakiś czas temu oglądałem: Ostatnia miłość na ziemi. Muszę powiedzieć, że jest
najlepszy do tego typu ról ;) No i można dorzucić do tego jeszcze: Połów szczęścia w
Jemenie

polak322

"Reżyserem "Debiutantów" jest Mike Mills - fan polskiej szkoły plakatu." - źródło http://www.rp.pl/artykul/686669.html

ocenił(a) film na 9
phenny

Aaaaa... też się zastanawiałam czy reżyser ma może jakieś polskie korzenie czy cuś... ;) dobrze wiedzieć. Polski plakat jest naprawdę na wysokim poziomie, ciekawe czy jak wiele osób zwróciło na to uwagę! :)

ocenił(a) film na 6
Morelka80

w przedpokoju, jest jeszcze jeden polski plakat - "Narkotyk" jeżeli dobrze pamiętam. W sumie trzy w całym domu. Trudno nie zauważyć, szczególnie "Siedem razy kobieta", jest DUŻY i często znajduje się w kadrze :-)

ocenił(a) film na 6
Morelka80

Zwróciło ,zwróciło :). Jak tylko zobaczyłam pierwszy to od razu zaczęłam zwracać uwagę czy nie pojawią się inne :)

ocenił(a) film na 7
badi1981

Jest jeszcze jeden - nad lozkiem "Wielka majowka" zdaje sie.

ocenił(a) film na 6
polak322

To miło ze od czasu do czasu w amerykańskich filmach sa jakieś pozytywne polskie akcenty, a nie tylko" tępe polaczki", dywany na ścianach i tego typy podobne uprzedzenia....