po obejrzeniu tego filmu stwierdzam ze jednak amerykanski narod jest tak plytki jak i wielki
no ale przeciez jakby mogl wygrac polski film oskara przeciez to amerykasnka nagroda...;)
pozatym ilu ludzi pracowalo nad chubem a ilu nad katedra...Gratulacje dla Tomka Baginskiego :D
Dlaczego oceniasz cału amerykański naród przez pryzmat członków Akademii? A co do tej amerykańskości nagrody: Jakoś to nie amerykański film dostał Oscara za nejlepszy film animowany pełno metrażowy, nie?
"Katedra" dlatego przegrała, ponieważ Amerykanie postawili raczej na humor niż na klimat... Bo ten kto widział Katedrę, to z pewnością nie może powiedzieć, że brak w niej klimatu... Zobaczymy... może nowy film Tomka Bagińskiego "Sztuka spadania" okaże się lepszym kandydatem do Oscara? Ja mu tego życzę :D
Wydaje mi się ze pan Tomasz ma większe ambicje niż takie byle co jak Oscar :P który jest tylko głosna nagroda czesto tak naprawde nic nie mowiaca o jakosci nagrodzonego filmu ;] choc Czupsy mi sie podobaly ;]
Zgadzam się. Chubbchubbs to nie jest oskarowy film, zwłaszcza jak sie go porówna z Katedrą. Nie ma ani jednej rzeczy, w którym ten film byłby lepszy. Nie był nawet śmieszny ;/
Ja też tego nie rozumiem. A byłoby tak pięknie-Oscar dla Polańskiego, Oscar dla Bagińskiego...
bo Akademia składa się pewnie z debili..... Przecież często się zdarza , że Oskary dostają przeciętne filmy z nominowanych....
Wszystko zależy, od humoru akademików....