PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=90366}

Czub-Czuby

The Chubbchubbs!
2002
6,8 2,8 tys. ocen
6,8 10 1 2812
6,0 2 krytyków
Czub-Czuby
powrót do forum filmu Czub-Czuby

po obejrzeniu tego filmu stwierdzam ze jednak amerykanski narod jest tak plytki jak i wielki
no ale przeciez jakby mogl wygrac polski film oskara przeciez to amerykasnka nagroda...;)
pozatym ilu ludzi pracowalo nad chubem a ilu nad katedra...Gratulacje dla Tomka Baginskiego :D

ocenił(a) film na 9
Umeboshi

Dlaczego oceniasz cału amerykański naród przez pryzmat członków Akademii? A co do tej amerykańskości nagrody: Jakoś to nie amerykański film dostał Oscara za nejlepszy film animowany pełno metrażowy, nie?

Sqrchybyk

ano tak przepraszam ze sie unioslem :P
:)

ocenił(a) film na 9
Umeboshi

"Katedra" dlatego przegrała, ponieważ Amerykanie postawili raczej na humor niż na klimat... Bo ten kto widział Katedrę, to z pewnością nie może powiedzieć, że brak w niej klimatu... Zobaczymy... może nowy film Tomka Bagińskiego "Sztuka spadania" okaże się lepszym kandydatem do Oscara? Ja mu tego życzę :D

MegaTM

Wydaje mi się ze pan Tomasz ma większe ambicje niż takie byle co jak Oscar :P który jest tylko głosna nagroda czesto tak naprawde nic nie mowiaca o jakosci nagrodzonego filmu ;] choc Czupsy mi sie podobaly ;]

ocenił(a) film na 4
Umeboshi

Zgadzam się. Chubbchubbs to nie jest oskarowy film, zwłaszcza jak sie go porówna z Katedrą. Nie ma ani jednej rzeczy, w którym ten film byłby lepszy. Nie był nawet śmieszny ;/

ocenił(a) film na 6
moooras

Ja też tego nie rozumiem. A byłoby tak pięknie-Oscar dla Polańskiego, Oscar dla Bagińskiego...

Umeboshi

bo Akademia składa się pewnie z debili..... Przecież często się zdarza , że Oskary dostają przeciętne filmy z nominowanych....
Wszystko zależy, od humoru akademików....

ocenił(a) film na 1
Umeboshi

no, zdecydowanie ten film na oscara się nie nadaje, już mogli jakikolwiek inny dać, ale to to jest beznadzejne