PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=111330}

Czarny Cadillac

Black Cadillac
2003
5,9 399  ocen
5,9 10 1 399
Czarny Cadillac
powrót do forum filmu Czarny Cadillac

jak na niskobudżetową produkcję :) dobra gra aktorska (zarówno Randy Quaid jak i Shane Johnson, Josh Hammond, Jason Dohring spisali się w swoich rolach, dobrze wczuwając się w sytuację swoich postaci), plusem jest także muzyka oraz bardzo ciekawa fabuła, podobał mi się również ten charakterystyczny odgłos cadillaca oraz ujęcia, dzięki którym miałam wrażenie, że ten samochód się skrada :D niektórzy mają zastrzeżenie co do końcówki, mi jednak zakończenie odpowiada...ten film ukazuje, że w thrillerach, aby się bać i wprowadzić klimat niepokoju,nie zawsze trzeba od razu strzelać, wylewać litry krwi i uśmiercać co rusz jakiegoś bohatera. mogę wystawić mocną 7 :)

ocenił(a) film na 8
silence_is_the_enemy

Podpisuje sie pod wszystkim co napisales :)
Polecm ten film :) bo dobrze sie oglada, a napewno nie nudzi :)

ocenił(a) film na 7
Alicja_kosmitka

Dokładnie zgadzam się z wami, świetny filmik i niesamowity klimat polecam!!:)

ocenił(a) film na 7
Harley_Quinn_

Klimat klimat i jeszcze raz klimat ma ten film a jak wiemy klimatu nie da się kupić za żadne pieniądze. Film godny polecenia.

ocenił(a) film na 7
vincent866

Wiecie może gdzie można pobrać ten film?? byłabym wdzięczna za pomoc :)

ocenił(a) film na 6
silence_is_the_enemy

Właśnie jestem po. Podobał mi się. Świetna atmosfera. Oczywiście trzeba przymknąć oko na niezbyt realne kwestie związane z mechaniką pojazdów oraz odwzorowanie uszkodzeń (raz są raz ich nie ma). Ale wtedy film szybko by się skoczył. Reasumując - warto obejrzeć).

silence_is_the_enemy

Zgadzam się, pomimo że gniocik to pozytywny i dobrze się oglada