Cześć ludziska co sądzicie o nowym supermanie, bo ja musze przyznać szczerze że to najbardziej
zajebisty film 2013 roku kto z was się ze mną zgadza?
po zwiastunie po tytule i po nolanie myslałem ze to bedzie hit hitów koncepcja nolana na batmana bardzo mi sie podobała ale jednak tutaj sam pomysł i reżyseria gorsza nie taki dobry jak sie spodziewalem
Oczywiście do niczego nie zmuszam, ale może ten film spotka podobny los, co "Batman: Początek". Początkowo dobry film, z czasem przekuty w wielkie dzieło za sprawą niezrównanej kontynuacji.
Wszystko jest zawarte tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=2DMu62j2Nkc
i tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=phpttNp_YUM
Nie masz zadnych argumentow obronnych, wiec atakujesz we mnie. Mialbym sie powtarzac? Zrugaj kazdego kto uzywa cytatow skoro tak.
Czy on cie zaatakował? Po prostu kolega się ciebie zapytał o TWOJE zdanie odnośnie filmu, no chyba że takowego nie masz i niczym ta przysłowiowa owca, po prostu beczysz za innymi. Przesłuchałem tej "recenzji" i lekko się uśmiechnąłem pod nosem. Dlaczego? Gość tak jak każdy inny negatywny recenzent czepia się tu o byle gówno, tak jak ten żydek z NostalgiaCritics. Prawda, scenariusz idealny nie był, brakowało kogoś kto by go poprawił. Sceny takie jak poświęcenie życia na rzecz psa przez pape Kenta kłuje mnie w oczy jak cholera, gdyby ratował dziecko scena by była naprawdę świetna, druga scena która też irytuje to Lois która przeleżała sobie na cholernie minusowej temperaturze przez kilka godzin. Ale to tylko czy też według niektórych oszołomów AŻ 2 dziury. KAŻDY film ma luki w scenariuszu, dlaczego nagle tak wszyscy się uczepili tego biednego MoSa? Są ku temu dwa powody:
1)Film ten otwiera DC Cinematic Universe i zawistna dzieciarnia lubująca się w Marvelu, boi się po prostu tego że DC stanowić może po prostu zagrożenie i ocenia film nisko... Godne politowania, doprawdy, bo na razie z takim hejtem z fanbasu Marvela spotkałem się tylko na Polskich stronach.
2) Jako że "wybitni" krytycy nisko ocenili ten film, to niektórzy mających się za tych wyrafinowanych i z wybitnym gustem oceniają ten film nisko, ergo, sprawa jakby ego.
Podsumowując film miał słaby scenariusz (prawda, ale Thor, Kapitan Ameryka, Thor 2, Hulk, Incredible Hulk" także, nawet tak wielbiony Avengers nie był wolny od błędów w scenariuszu i luk, nie wierzysz? Polecam ci kanał na yt CinemaSins, goście wyliczają błędy w filmach.) ale te kilka błędów przyćmiewa gra aktorska i strona audiowizualna filmu. R. Crowe i K. Costner spisali się świetnie w rolach ojców Kal-Ela/Clarka, Diana Lane stworzyła niesamowitą, wiarygodną rolę matki, byłem pod wrażeniem tego jak potrafi grać emocjami, ona dosłownie stała się matką Clarka, Michael Shannon.. czapki z głów, Zod w jego wykonaniu jest tak ciekawą postacią że nie można oderwać od niego wzroku, świetnie zagrał nacjonalizm Zoda, ten dualizm jego postaci. Bohater grany przez Shannona nie jest zły bo scenariusz tego wymaga(jak to mamy w filmach Marvela). Co do Henryego to lepszego odtwórcy roli Supermana nie było, przebija nawet Reevsa, idealnie pasuje do roli, szkoda tylko że miał tak mało kwestii w filmie. Sceny walki w MoS podniosły poprzeczkę wszystkim adaptacjom komiksowym, tak właśnie powinny wyglądać walki superbohaterów ze złoczyńcami, w szczególności o mocy takiej jak Superman i Zod. Finałowa bitwa to po prostu majstersztyk, wreszcie można poczuć siłę i moc Supermana, sceny walk w powietrzu i na orbicie Ziemskiej wgniatają widza w fotel. MoS to zwykły film o superbohaterze, nie jakaś wybitna biografia czy film psychologiczny, miał zapewnić przede wszystkim rozrywkę i na Boga, zapewnia. Mój ojciec który dosłownie nienawidzi filmów fantasy czy właśnie adaptacji komiksowych po obejrzeniu Człowieka ze Stali stwierdził że film mu się bardzo spodobał i jeśli mam takich więcej to mogę mu zgrać na Pendriva.
Wypiszę w punktach, bo to niezła zabawa ile ty bzdur dałeś. :D
1.Tak, zaatakował mnie, bo zamiast powiedzieć coś o filmie, powiedział coś o mnie.
2. Okej. Mogłem wypisać wszystko to co on moimi słowami i podpisać się pod nimi jako moje. Ty byś się nie skapnął i co?
3. To, że jakieś dzieci ojciec bije to też jest czepianie się. :D Koleś, on daje milion fabularnych dziur, a ty mówisz, że to czepianie się. Brawo.
4. Obrażanie kogoś po narodowości żydowskiej. No to się popisałeś. xD
5. Masz rację. Tylko oszołomy widzą tu tylko dwie dziury fabularne. :D
6. Mówienie, że Człowiek Ze Stali jest źle oceniany, bo Marvel usprawiedliwia wszystkie gówna jakie może wyprodukować DC. Jak Batman kontra Superman zostaną zjechane to chcę zobaczyć jak ty i podobni do ciebie krzyczą, że słabością filmu jest to, że "nikt go nie zrozumiał" "wujek marvel i jego sługusy nas biją".
7. A to z krytykami to bulszit. Nie znasz się na tej sferze. Adekwatnie wszyscy chwalili Wilka z Wall Street, bo wszyscy chwalili Wilka z Wall Street.
8. Nie obchodzą mnie filmy Marvela kiedy oglądam film DC. Kiedy oglądam film w ogóle. Beznadziejny film to beznadziejny film. Beznadziejny film nie staje się lepszym wtdey kiedy dookoła niego są też inne beznadziejne.
9. CinemaSins to rak.
10. Crowe był spoko, ale Costner tylko się snuł i przynudzał. Ten aktor grający Supermana był również nijaki tak jak ten z Superman Powrotu. Matka Clarka to typowa matka z filmów, która ma ocierać łzy po synku. Michael Shannon to absolutne dno. Ja się bardzo śmiałem jak on wrzeszczał te same zdania kiedy go zamrażano. :D
11. Jeżeli dla ciebie film, który jest szary jest ciekawy wizualnie to współczuję.
12. Jeżeli dla ciebie kolejny film z buczeniem Zimmera jest ciekawy muzycznie to współczuję.
13. >Rozpreidalanie miasta to fajna widowiskowa walka - współczuję.
14. MoS nie zapewnia rozrywki tylko od czasu do czasu ćwiczy przeponę.
15. A moja babcia rzuciła telewizorem po zobaczeniu Man of Steel. xD
A tak na serio to twój tata nie ma żadnej wartości w tej dyskusji.
Zabawne ;)
1)Gdzie niby pisał o tobie zamiast o filmie?
"
GRAnith w odpowiedzi na post: ActionFree1993 | 24 paź 2014 19:57
ocenił(a) ten film na: 3
A ja się nie zgadzam."
"
Himiteshu w odpowiedzi na post: GRAnith | 5 dni temu
ocenił(a) ten film na: 10
Jakieś argumenty?
"
"Wszystko jest zawarte tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=2DMu62j2Nkc
i tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=phpttNp_YUM"
"
Himiteshu w odpowiedzi na post: GRAnith | 4 dni temu
ocenił(a) ten film na: 10
Nie, nie jest. Ciężko samemu coś wymyślić?"
Gdzie tu masz atak? Gościu zapytał się o TWOJE argumenty, nie kogoś innego. Nie masz własnego zdania lub/i nie umiesz ubrać je w słowa to uciekasz się do CYTOWANIA całej recenzji kogoś innego? Chyba masz jakąś paranoje niczym P.K Dick.. o.0
2) Tak, poproszę, lepsze to niż uciekanie się do wklejania jakiejś wideo recenzji ;) Patrz też tak umiem: https://www.youtube.com/watch?v=34t0QQPlmLs
3)Porównanie trochę z dupy :) w ogóle nawet nie wiem do czego nim pijesz ;D On czepia się byle gówna, to tak jak ja mógłbym zacząć wymieniać że np. w Avengersach nie mieli komunikatorów a się porozumiewali podczas głośnej rozpierduchy albo że wysłanie własnego ojca w przeszłość by zapłodnił matkę w przeszłości jest nie logiczne :D takie to są te argumenty :)))
4) Moja sprawa nie twoja, takie mam nastawienie do ludzi tego pochodzenia, problem?
5)Tylko skończeni kretyni będą się przypieprzać do wszystkiego, według CinemaSins Superman ma mniej grzechów czyt. luk fabularnych niż Kapitan Ameryka, Thor, Thor 2, Hulk czy Incredible Hulk ;) Szkoda że ludzie tylko przypieprzają się do MoSa i rozbierają go na jakieś mini molekuły doszukując się minimalnych błędów jakby to miało być jakieś wszecharcydzieło ^^ Dlaczego to robią? Już napisałem w poprzednim poście :)
6) Napisz to jeszcze raz i tak żebym zrozumiał o co tu chodzi bo nie mam pojęcia czy to jedno zdanie czy 4 w 2 zdaniach i OCB :DDD.
7)Spoko, tylko trochę dziwne gdy krytycy oceniają film na jakieś 50% a użytkownicy na 76%, co? :D Od kiedy to dobre oceny od krytyków są wyznacznikiem dobrego/złego produktu:D? Film został oceniony tak nisko BO miał zbyt dużo zniszczeń i destrukcji, nie dlatego że był złym filmem, ale widać dla co niektórych :D ciężko to pojąć. Przykład? Patrz Dragon Age 2 którego krytyce ochrzcili najlepszą grą dekady, po oceniali na 9/10 czy 5/5 a gra okazałą się skończonym nie wypałem i gniotem :)
8)Film jest dobry ;) Oceny z RT i IMDB mówią wszystko, przeliczając je na klasyfikacje FW film miałby ocenę ponad 7.4, dlaczego ma niższą napisałem we wcześniejszym filmie ;)
9) Twoim zdaniem kolego, 3 mln subskrybentów się nie zgadza ;)
10)Widzę że zabieg powtórzenia jest Ci obcy i nie znasz jego zadania, odsyłam do klas gimnazjalnych. Zaczynam wątpić czy w ogóle oglądałeś ten film lub czy w ogóle chociaż na nim uważałeś, bo na prawdę nie wiem gdzie matka Supermana miała płakać za utraconym synkiem. Gra aktorska jest świetna a Costner zagrał tak że przełknę nawet głupią scenę z psem ;)
11) Jak widać według ciebie strona wizualna filmu to tylko kolory, ciekawe, proszę nie kompromituj się więcej :DDDDD
12) Oscarów za nic ten kompozytor nie dostał. Muzyka w Supermanie jest dobra, ba nowy motyw Supermana jest lepszy od tego starego, Williamsa, wreszcie czuć moc jaką Superman ma emanować. Polecam przesłuchać samego OSTA, widać że tak jak w Conanie Barbarzyńcy, muzyka idealnie odzwierciedla to co dzieje się na ekranie, takie w końcu zadanie muzyki filmowej i tu Zimmer spisuje się idealnie, no i cóż, znowu, kilka milionów się nie zgodzi z tobą, 1 osobą :(
13) Och bo w innych filmach miasta nie są niszczone podczas walk -> Independence Day, Avengers, WTC, Godzilla, itd. itd. - współczuję ;( Pisz albo poprawnie ortograficznie albo nie pisz niecenzuralnych słów na opak..... ooooops!
14) Odsyłam na RT i IMDB ;) wielu się z tobą, biedaczku, nie zgodzi.
15) Widzę że nie załapałeś o co mi chodziło, ale po przeczytaniu wszystkich tych idiotycznych wannabe argumentów rozumiem że u ciebie ciężko z czytaniem ze zrozumieniem lub rozumowaniem albo obiema rzeczami naraz, współczuję.
I pozdrawiam ;) Odpisując sprawdź czy czasem nikt nie stoi za tobą i nie próbuje cie zaatakować :D
1. Pisał o mnie wtedy kiedy zamiast odpowiedzieć na argumenty z podanego przeze mnie linku napisał, że to nie moje argumenty, więc mam mu dać inne.
2. Nie będę się odwoływał do recenzji tego grafomana.
3. Takie pierdoły, że cały finał nie ma sensu... Superman non-stop dostaje po mordzie... romans do Lois jest zbudowany na iście średniowiecznych zasadach... NO RACJA PIERDOŁY
4. Nie obchodzi mnie twoje nastawienie do tych ludzi tylko to, że zasadniczo nie obraża się ludzi.
5. No ja nie mogę. Co to dla ciebie jest to CinemaSins? Wyznacznik? Wg twojego myślenia to najgorszym filmem jest Titanic, bo się koleś doliczał punkciki za każde wymówione imiona głównych bohaterów.
6. To, że porażkę studia, które fanbojujesz usprawiedliwiasz innymi fanbojami.
7. Nie obchodzi mnie opinia anonima w internecie, który myśli, że zawsze ma rację. Wciąż - gówno wiesz o sferze krytyków skoro mówisz, że oceniali oni po wybuchach.
8. IMDb to międzynarodowy filmweb. Ocena społeczności - jak od zawsze wiadomo - nie jest żadnym wyznacznikiem. A ocena na rottentomatoes - 55% i metacritiku - 55/100 mówią, że połowie krytyków film się podobał, a drugiej nie podobał, więc gdzie ty widzisz, że film jest dobry?
9. Społeczność to nie wyznacznik, jeszcze raz powtarzam. Gdyby było tak jak mówisz to PewDiePie rzeczywiście miałby jakąś wartość, a pranksterzy - sens.
10. "Och, wróciłeś, och, Zod atakuje, och!" ~Stara Clarka
"Dzieci z autobusu powinny umrzeć." ~Nigdy nie zmieniający wyrazu twarzy Kevin Costner
11. Nie tylko kolory. Ale ten aspekt, że twórcy dają jakiś kretyński filtr neutralizujący wszystkie barwy starczy by się na tej produkcji męczyć.
12. Teraz się powołujesz na Oskary? Na krytyków? A gdzie twoje ukochane imdb gdzie Zimmer ma średnią 13/10?
13. Dzień Niepodległości to również gówno, w Avengersach tytułowi bohaterzy kazali odseparować ludzi od walki z Lokim, w Godzilli nie można powiedzieć potworowi by łaskawie wyszedł z miasta, czyż nie? Co to to WTC to ja nie wiem.
Proszę. Przynajmniej 3 na 4 przykłady obalone.
Oslo - przysrywanie się do czyjejś pisowni to wciąż jest atak na osobę, a nie argument.
14. Wyjaśniłem już wcześniej, a teraz się tym bardziej wkopujesz.
15. To co powiedziałeś nie ma nic wspólnego z tematem dyskusji. Tak samo jak twój tata. Nie rozumiesz?
1) I miał rację.
2)To samo można napisać o grubym nerdzie z twojego linku.
3) Widać że nie oglądałeś ze zrozumieniem. A fakt, to argument tego grubcia. Nie wiem czy ludzię są tacy tępi, co niektórzy, że nie mogą zrozumieć że to restart Supermana, w filmie Clark/Kal-El dopiero staje się Supermanem. Kal-El w pierwszy dzień bycia Supermanem już musi walczyć z mini-armią kryptończyków, sam byś dostawał po ryja tak jak i ja gdybyśmy nagle mieli zmierzyć się z wyszkolonymi żołnierzami dysponującymi podobną nam mocą ;D Romans z Lois był ok ;) On ratuje jej życie, ona jedyna mu ufa, rozumie go i w niego wierzy no i ciągnie ich do siebie ;) Podaj mi te średniowieczne zasady, panie kolego.
4)Moja opinia składa się na wiele nie miłych doświadczeń i wiedzy odnośnie tych ludzi i ich mentalności więc to moja, prywatna sprawa co o nich myślę, nadal masz zamiar drążyć ten temat? Lepiej wróćmy do filmu ;)
5)Och, prawda że nie kiedy czepiają się totalnych głupot jak np. wymówienie czyjegoś imienia po raz enty itp. Jednak ogólnie dobrze wyliczają te głupoty ;) No i bądźmy szczerzy, każdy film oceniają tak samo, obiektywnie. Co do Titanica, nie przesadzaj, ten film nawet nie zasłużył na 11 oscarów, dostał ich tyle bo od czasów remake Ben-Hura(kilkudziesięciu lat) żaden film się nawet do niego nie zbliżył. Obejrzyj Ben-Hura i Titanica i napisz mi czy Titanic choć w połowie jest tak dobry.
6)Smutne, w szczególności biorąc moje oceny co niektórych filmów studia Disney/Marvel. Dla twojej informacji, porównuje się filmy które są do siebie podobne, są tego samego gatunku itd. I takie właśnie są filmy przeze mnie podane jako przykłady, to ta sama beczka co MoS, akurat podane przeze mnie przykłady to gorsze filmy niż ten "niesławny" Man Of Steel, więc tak, mam prawo porównać film będący adaptacją komiksową do innego takiego filmu.
7) i 8) i 9) Sorry ale na IMDB zwykli ludzie ocenili film na ponad 7. na RT tak samo, oceny krytyków są o wiele niższe, teraz taka mała konkluzja, dla kogo film jest przeznaczony i komu ma się film podobać? Milionowi anonimowych osób czy kilku zaplutym krytykom których oceny nie są obiektywne bo na ocene filmu ZAWSZE wpływają jakieś czynniki oddziałujące na nasz własny gust. Więc tak, RT, ocena WIDZÓW która jest NAJWAŻNIEJSZA wynosi ponad 70 parę procent, ergo film jest dobry, proste jak drut, w końcu to zadowolenie i ocena anonimowych ludzi jest wyznacznikiem tego czy film jest dobry czy nie ;) Co do tej całej społeczności, FILM MA ZAPEWNIĆ ROZRYWKĘ LUDZIOM, czaisz? Po to się idzie oglądać filmy, po to się je kręci, DLA ROZRYWKI, a to że niektóre aspirują czasem do czegoś więcej niż do czystej rozrywki to tylko bonus.
10)Widzę że nie załapałeś tekstu Costnera ;) Papa Kent sam nie wiedział co ma powiedzieć synowi, bał się o to że ludzie traktowali by jego dziecko jak dziwadło, że jego syn czułby się wyobcowany i wyalienowany, więc chciał go chronić za wszelką cenę. W tej scenie słychać nie pewność w głosie Johnatana, Kostner zagrał to świetnie :). Co do Diany Lane nie widziałem żeby ktoś lepiej zagrał kochającą matkę, patrz na scenę gdy uspokaja syna który zamyka się w komórce na narzędzia w szkole i scenę gdy Clark po paroletniej tułaczce wraca do domu i wita się z matką.
11) Nadal, kolory nie składają się w pełni na część wizualną filmu, zrozumiałeś już czy jeszcze nie? Poza tym kwestia gustu, jednym to przypadnie, drugim nie
12)Patrz na wydarzenie -> Oskary a premiera pojedynczego filmu :), ludzie którzy przyznają statuetki na tej wielkiej gali to ludzie z pewną renomą a ci którzy oceniają pojedynczą premierę filmu... no cóż... :D
14) ID to typowy blockbuster napchany efektami specjalnymi, czysta rozrywka, film na RT też wyceniony jest przez około milion użytkowników na dobry :) jeśli ludziom się spodobał znaczy że spełnił swoją funkcje, nie ? :)
W Avengersach tytułowi bohaterzy sami demolowali miasto(niezła hipokryzja) jak np. Hulk i Thor którzy strącali te wielkie, latające krocionogi wprost na budynki, ba sam rząd USA chciał znukować całe miasto tym samym uśmiercając ludzi znajdujących się na drugiej wyspie(zasięg atomówki). Nie będę tu już doliczać że zagrożenie z jakim mierzą się Mściciele jest małym bezalkoholowym piwkiem w porównaniu do tego co miał Kal-El w pierwszy dzień służby :)))) Kosmici z którymi walczą Avengersi są słabi, w sumie patrząc na to jak łatwo radzi sobie z nimi Kapitan, Wdowa czy Hawkeye można dodać dwa do dwóch i wychodzi na to że armia USA dałaby sobie na spokojnie radę, w końcu ci Czitauri(dobrze to napisałem) padali od kul, ba i strzał jak muchy(nie wliczając rzutów tarczą S.Rogersa). Czołgi i artyleria + moździerze i po sprawie. Nie będę już wymieniał całej akcji z "guzikiem" dezaktywującym CAŁĄ ARMIĘ(geniusz po prostu) i tego że statek głównodowodzący nie ma żadnych osłon i nawet nie reaguję na samobójczy atak torpedowy Iron Mana(też genialne). Jak widzisz, wychodzi na to że każdy film ma swoje idiotyzmy i nie jest idealny ;). W nowym Godzilli armia POZWALA na walkę potworów w mieście(w którym znajdowali się uwięzieni ludzie!), taki mieli plan prawie że od początku, sami zwabili tam potwory :). Żebyś mi tu nie wypisywał czasem że w MoS sam Superman niszczy budynki pełnych ludzi, bo z tak idiotycznymi zarzutami już się spotykałem. Superman sam celowo nie burzy żadnego budynku, robi to Zod(naumyślnie rzucając Kal-Elem w każdy możliwy budynek i nawet armia, choć nie umyślnie (pole grawitacyjne). Miasto podczas walki Zoda i Supermana jest już niemal wyludnione po całej tej akcji z terraformowaniem. Ludzie w panice zaczeli opuszczać miasto, Superman i Zod walczą na zgliszczach centrum Metropolis tam w końcu rozbił się statek Zodda.
Więc tak, żadne przykłady nie zostały obalone. Co do WTC, to nie wiem czego tu nie rozumiesz ;P
14) Nie, nie wkopuję się, nie rozumiesz funkcji filmów która jest stricte rozrywkowa.
15) Nadal nie rozumiesz, chodzi tu o przykład. Jeśli mojemu ojcu jako człowiekowi starej daty, który nie ogląda filmów typu Władcy Pierścieni - twierdzi że ten film jest głupi, ani filmów typu Thor czy Kpt. Ameryka czy Avengers z tego samego powodu a podoba mu się taki MoS, to znaczy że spełnia swoje zadanie. Jak na razie spodobały mu się 2 filmu superbohaterskie (nie licząc Batmanów Burtona i Nolana), Iron Man i MoS. Chodziło mi tu o to co napisałem odnośnie funkcji filmów ;) Mają dawać rozrywkę anonimowym ludziom, może wreszcie to pojmiesz ;)
1. Nie. Dyskutuje się na temat dyskusji, a nie jej dyskutantów.
2. Nie. Gruby nerd ma sporo argumentów a AngryJoe mówi, że film był fajny, bo to wszystko było super.
3. Nie obchodzi mnie to, że walczy z tymi kolesiami. Nie chcę filmu o superbohaterze, który non-stop jest bity i tyle.
Clark i Lois prawie nie odbywali ze sobą rozmów! Normalnie takie znajomości się kończą w kiblach w klubach, a nie miłością. Średniowieczne zasady, takie, że księżniczka w wieży wychodzi za rycerza, który ją uratował przed smokiem.
4. Fajnie, fajnie. Możesz sobie, ale nie zarażaj nienawiścią innych.
5. Cinema Sins - nitpicking. Możesz sobie wejść w dowolny film na FW i sprawdzić zakładkę ciekawostki->błędy w filmie
Gust publiczności to nie gust. Wg publiczności twój sugerowany Titanic jest lepszy od MoSa na każdym portalu.
10. Załapałem i idę dalej. Jeśli na pytanie ,,czy oni powinni zginąć?" koleś nie odpowiada "oczywiście, że nie." to znaczy, że wolałby żeby zginęły, ale nie umie tego powiedzieć.
14. Rozrywkowa jest większość filmów, ale nie każda rozrywka jest dobra.
15. Może i dają rozrywkę, ale nie są dobre.
1) Podbijam, gość pytał o Twoje argumenty nie czyjeś
2) Grubasowi się nie spodobało więc wytykał to co mu nie pasowało, AngyJoemu się film spodobał więc podawał co mu się podoba ;) Obie te recenzje są siebie warte.
3)To weź się postrzel głowę człowieku. Film jest o STAWANIU się bohaterem, przykładem dla ludzkości. Każdy bohater musi pokonać swoje ograniczenia. Ten film jest właśnie o tym. Po raz enty napiszę, Superman w tym filmie jest Supermanem zaledwie dzień i JUŻ ma naprzeciw siebie ARMIE pakerów takich jak on sam. W pierwszej potyczce walczy z Faorą - zastępczynią Zoda i jednym z kryptońskich komandosów, walka jest 2 n 1, gdzie niby Kal-El, kompletny żółtodziób walki wręcz, ba, walki w ogóle może się równać 2 wyszkolonym komandosom których przeznaczeniem jest wojowanie? To samo tyczy się Zoda, generał, weteran wielu bitew nie miałby sobie poradzić z Supermanem? W szczególności że zaczynał powoli przerastać go siłą? Sups musiał dostać podczas tej walki w skórę i trochę się namęczyć bo jak napisałem, musiał dać z siebie wszystko w tej walce. Mieli parę kwestii ;) Wiesz czym jest chemia? Ona szukając jego śladów dowiadywała się o nim coraz więcej, Sups z kolei widział w niej kogoś komu mógł wreszcie zaufać i kogoś kto go rozumiał. Do tego Lois to sexi laska a Clark to kawał ciacha więc w czym problem :)? Najwidoczniej tylko tobie to przeszkadza.
5)FW jest niestety godny politowania, wolę zrobić to samo na IMDB, tam jest znaaaacznie więcej zakładek odnośnie danego filmu od błędów, zmian w scenariuszach po całe cytaty.
Czyżbym pisał że Titanic jest gorszy od MoSa? Titanic jest dobrym filmem, jak najbardziej :) bynajmniej jednak nie zasłużył na 11 Oskarów, dlaczego to już ci napisałem wcześniej. Gust publiczności to nie gust? WTF? Nie ogarniam. Losy filmu i jego możliwych kontynuacji zależą od tego czy publiczności się spodoba czy też nie. Ende
10)W tej scenie jest to dobrze podkreślone, dziwi mnie to że niektórzy nie mogą tego powiedzieć. Ojciec zawsze powinien móc wszystko mniej więcej wytłumaczyć dziecku, jednak Clark nie jest zwykły i Johnatan sam nie ma pojęcia co ma mu powiedzieć.
14)Oksymoron drogi panie, oksymoron.
15)Czego ty się do cholery doszukujesz w filmie nastawionym na rozrywkę? Głębokiego jak cholera scenariusza? Filozoficznego przesłania? MoS jest filmem bohaterskim z pięknym morałem, "jeśli pokonasz swoje słabości będziesz mógł osiągnąć wszystko bo tylko one cię ograniczają".