Zagrać takiego wariata to trzeba mieć talent najwyższej klasy. Jeśli ten aktor nie jest niepełnosprawny, to chapeau nas!
Proszę obejrzeć film pt ,, Chcę się żyć", nasze polskie dzieło.Tam również główny aktor wcielił się w rolę osoby niepełnosprawnej, jako zdrowy mężczyzna.
Przypomnijcie sobie (a jak nie znacie to obejrzyjcie) niesamowitą kreację Leonardo di Caprio w "Co grydzie Gilberta Gripe'a". Mistrzostwo świata i okolic.
Dla mnie ta rola to ikona filmowa. Niby nie doświadczony jeszcze aktor, a rozjebał system kinematografii. Pozdrawiam i doceniam opinię.
Bohater o imieniu podobnym do tego, które posiadał chłopiec z gry SYBERIA, gdzie chłopiec miał na imię Momo, również mającym podobne problemy, co Memo. Jednocześnie z wyglądu kojarzył mi się z bohaterem z gry Kingdom Come: Deliverance, Henrykiem.
Imię dziewczynki, niby znaczy EGG, czyli jajko i nie pochodzi z Turcji. Jeśli ktoś znajdzie tureckie znaczenie dla tego imienia to może się podzieli informacją. Imię to ciekawie się rymuje: Ova, Oveczka, Owieczka. Kojarzyło mi się to z ich owieczkami.
Bazuje na innym filmie: NUMBER 7 ROOM'S GIFT - 7-beon-bang-ui seon-mul 2013
To właśnie ten film z 2013 chciałem obejrzeć, a przypadkiem znalazłem turecką wersję z 2019. Nie żałuję, że zacząłem od tej tureckiej. Koreańską z 2013 również obejrzę, ale cieszę się, że zacząłem od nowszej, bo strasznie mi przypadła do gustu. Jeśli to nie błąd to jest jeszcze wersja z 2021, ale tej już nie planuję oglądać.
Polecam wszystkim, którzy lubią filmy z przesłaniem. Myślę, że można go do takich zaliczyć. Oprócz tego osobiście lubię filmy o tematyce więziennej. Nie będę tu porównywał go do filmu Symetria, bo to zupełnie inne filmy, jednak oba bazują na podobnych emocjach, przynajmniej częściowo. Przyznam, że nie wiem, w jakich latach dzieje się akcja, a to dla mnie ważne, gdyż w Turcji od 2004 nie ma kary śmierci, mówią, że może powróci, ale obecnie nie ma.
Oglądając tę opowieść kilka razy, skończyły mi się chusteczki.
Jeżeli uważasz że ten aktor super zagrał kogoś niepełnosprawnego to nalegam by obejrzeć film 'jestem sam' z seanem pennem. Tak to dopiero aktor pokazał klasę. Oglądałam ten film już jako dziecko i dopiero jako dorosła kobieta interesującą się filmami dotarło do mnie że to aktor, dobry aktor a nie osoba niepełnosprawna. Film prześliczny i gra aktorska najlepsza