PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4625}

Cobra

1986
6,9 34 tys. ocen
6,9 10 1 34482
6,9 21 krytyków
Cobra
powrót do forum filmu Cobra
ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

Już dawno przestałam zwracać uwagę na te "nagrody", film "Cobra" to klasyk, Sly wypadł oczywiście bardzo dobrze ;) ( nie wyobrażam sobie nikogo innego w tej roli).

Double_Blast

No ja też już nie zwracam uwagi na te maliny... od czasu gdy zauważyłam, że Sly dostał nominację do maliny za reżyserię "Niezniszczalnych". Zgadzam się z Tobą - Cobra to klasyk, tak jak Rambo, Rocky czy Ojciec Chrzestny z deNiro. Pozdrawiam serdecznie i życzę Wesołych Świąt :]

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

Racja, Niezniszczalni to całkiem dobre kino akcji, fakt, może nie tak dobre jak te z lat 80, 90, ale z pewnością nie zasługuję na Złotą Malinę( nominację ). Oglądałaś może "Tango i Cash"? Film bardzo dobry z lekką dawką humoru, doskonały duet Sly + Russell jaki był tego wynik? Nominacja do zacnej nagrody Złotej malinki. Śmiechu warte.
Dziękuję :) Ja również życzę Tobie Wesołych Świąt ;).

Double_Blast

Taak, oglądałam "Tango i Cash" tysiące razy w TV, ale wczoraj ściągnęłam i obejrzałam na komputerze (dla przypomnienia). Ten film jest niesamowity! Takie dialogi że szok :) Naprawdę się uśmiałam. W ogóle teraz oglądam sobie filmy ze Stallonem, bo ja tak mam że ściągam wszystkie filmy z aktorami i oglądam. Ostatnio obejrzałam wszystkie filmy z DeNiro. A zaczęłam oglądać filmy ze Sly, jak tydzień temu w czwartek obejrzałam "Specjalistę" na TVN. Następnego dnia ściągnęłam Rocky'ego i tak do dziś sciągam i oglądam. :)

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

Taak :) "Myśli, że jest Rambo" - klasyk ;). DeNiro też lubię, ale jednak bardziej podobają mi się filmy ze Sly. Ostatnio też oglądałam "Specjalistę", dobry film zresztą jak reszta, w których grał Sylwek ;). Uważam, że najsłabiej stallone wypadł w "Sędzia Dredd", jakoś nie przypadł mi ten film do gustu, ale reszta Osadzony, Cobra, Nocny Jastrząb nie wspominając już o Rockym i Rambo to klasyki ! ;)

Double_Blast

Tak... albo ta scena we więzieniu: "Hej co robisz? Co robisz?" - "Spokojnie, mydło" "I nie pochlebiaj sobie, maluśki" Śmiałam się z tego chyba z pół godziny :). No własnie ja jeszcze nie widziałam "Sędzia Dredd" ani "Nocnego jastrzębia", ale zamierzam looknąć :) Ja uwielbiam te filmy, które wymieniłaś, dorzuciłabym "Tunel", "Zabójcy", "Specjalista", "Stój bo mamuśka strzela", "Człowiek demolka", no i "Ponad szczytem"- też fajny filmik :) Nie wiem, czy wiesz, ale Stallone od połowy kwietnia, czyli już niedługo będzie kręcił film z Arnim "The Tomb" o tym, ze Sly zaprojektuje więzienie z którego nie można zwiać, zostanie wrobiony i tam osadzony, i kolega Arnie będzie pomagał mu zwiać. Kurcze Sly będzie już 3 raz z wiezienia uciekał ("Osadzony", "Tango i Cash"). Już się tego filmu nie mogę doczekać ^^ :]

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

Haha to też było świetne :). Tak te co ty wymieniłaś też są bardzo dobre, jeszcze dodałabym Na krawędzi, kiedyś też oglądałam "Cop Land" ale to było dawno, z chęcią bym zobaczyła ponownie ;). Sylwek jest po prostu niesamowity ! A w filmie "Cobra" wyglądał naprawdę dobrze, prawdziwy macho ^^. Tak słyszałam, że ma zagrać razem z Arnim, ale to nie jest chyba jeszcze zrealizowane w 100 %, tak samo oprócz niezniszczalnych 2, do kina miał wejść film Bullet to head, ale premierę przesunęli, a szkoda. W ogóle trzeba przyznać, ze jak na 65 lat Sly nieźle się trzyma ;) czego na pewno nie można powiedzieć np. o Seagalu.

Double_Blast

No w "Cobra" jako Marion Cobretti wyglądał świetnie: zarąbiste ciuchy i ten patyczek w ustach (chyba zapałka). No właśnie słyszałam o "Bullet of the head" zdenerowowałam się niezle, jak przesunęli premierę na listopad :/ Sly nieźle się trzyma. Patrz, to jest zdjęcie z planu filmu bullet of the head: http://1.fwcdn.pl/an/867323/31182.$.jpg (niezłe, prawda?) No Seagal gorzej wygląda, ale jakos za nim nie przepadałam... wiec mi to nie przeszkadza ;)

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

No tak to premiera filmu odbyłaby się właśnie w kwietniu, tak Sly jak zawsze w doskonałej formie ;). Seagal też miał dobre filmy np: Nico, Szukając sprawiedliwości, wygrać ze śmiercią, Liberator, ale skończył się po 2000 roku, gra w coraz to gorszych filmach, natomiast miłą niespodzianką był dla mnie film "Krzyżowy ogień" z Van Dammem, całkiem ciekawy film akcji ;). Ale i tak nie mogę się doczekać premiery niezniszczalnych 2, na 100% idę do kina, to będzie wydarzenie roku ;p. Tylu twardzieli w jednym filmie.

Double_Blast

Tak, tak Van Damme trzyma poziom, jest fajny. Wiesz co wydaje mi się, że Niezniszczalni 2 bedzie lepszy od pierwszej części - jeszcze lepsza obsada (Van Damme, Chuck Norris <chociaż denerwuje mnie ta reklama banku>, większa rola Arniego, no i większa motywacja do kręcenia sequela po sukcesie pierwszej części) :)) To będzie demolka! :) /// tu fajny demot jest: http://demotywatory.pl/1980449/RATUNKU

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

Oj tak, fajnie, że do ekipy dołączył Van Damme i Norris, choć Chuck trochę mnie wkurzył z tym pg13, ale na szczęście Sly powiedział, że film będzie R. Bo przecież dobre filmy akcji wyróżniały się na tle innych tym, że były mocne, posiadałaby liczne brutalne sceny i ostre dialogi. Kwintesencja lat 80, 90 ;). Co do demota to bardzo dobry :D.

ocenił(a) film na 9
Double_Blast

posiadały*

Double_Blast

No właśnie jakie pg13, też mnie z tym zdenerwował. To już nawet "Zmierzch" jest podobno od 15... Niech Chuck nie zadziera, bo zostanie w domu, nie będzie krecił Niezniszczalnych ^^ :] A kiedy w ogóle w Polsce będzie premiera? We wakacje jakoś?

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

No właśnie byłam w kinie na tym nowym zmierzchu, przyjaciółki mnie namówiły, bajeczka, jakieś "wpajanie" czy coś w tym stylu, masakra, nie lubię takich filmów. Ja tam wolę męskie kino akcji, co mnie właśnie wyróżnia xd. Niezniszczalni 2 premiera 17 sierpnia, albo 20 nie pamiętam. Już nie mogę się doczekać ! :) W ogóle jestem ciekawa kiedy pojawi się jakiś dłuższy trailer.

Double_Blast

Zgadzam się w 100%! Ja też lubię kino akcji, inne gatunki również, ale najb. lubię aktorów kina akcji. Za to nienawidzę polskich filmów. Jak w TV leci średni film amerykański i okrzyknięty "najlepszą komedią" polski film ze stale tą samą obsadą co 50 poprzednich, to wybieram ten amerykański - tak już mam :) Serdecznie dziękuję za informację co do premiery :) Może będzie jakiś trailer dłuższy kilka dni lub tygodni przed aby jeszcze bardziej zachęcić widzów, nie wiem. Przed Mission Impossible Ghost Protocol co parę dni wyciekały do internetu jakieś sceny z filmu (taka sztuczka kinowa, stosowana coraz częsciej do zachęty). Ja również czekam z niecierpliwością! :) Ale to będą fajne wakacje: "Niezniszczalni 2", "Mroczny Rycerz Powstaje" z Bale'em i "Rock of Ages" z Cruise'm. Nie mogę się doczekać :)

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

Ja tak samo, nienawidzę polskich komedii, w ogóle w ostatnich latach dawno nie pojawił się dobry film polski typu "Dzień świra" albo "Chłopaki nie płaczą". A jak widzę Karolaka to coś mi się dzieje. No właśnie coś jak na razie cicho odnośnie dłuższego trailera EX 2. Z tych co wymieniłaś to na pewno na 100 % idę na niezniszczalnych, ostatnio oglądałam mission impossible ghost protocol z Cruisem, całkiem przyjemny film, z ciekawymi efektami. W ogóle szkoda, że nie nakręcili drugiej części "Cobry" :)

Double_Blast

Tak, tak dokładnie. Jak nie Karolak, to Szyc lub Adamczyk... To już się robi żenujące. Ja z niecierpliwością czekam na dłuższy trailer EX2 - i na film oczywiście! No ja też byłam na MI:Ghost Protocol (bardzo mi się podobał - 2 razy byłam na tym w kinie); byłam też na "Dziewczynie z tatuażem" - podobał mi się trochę mniej, ale ciekawy film. Ale z całą pewnością to MI jest najlepszym filmem tej zimy. A co do "Cobry" szkoda, że nie ma 2 części, ale fajne, że Stallone lubi kręcić sequele (Rocky, Rambo, Niezniszczalni) - ja mam sentyment do takich filmów i lubię oglądać kolejne części i w ogóle :)

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

No albo Trzebiatowska czy jakoś tak, też pojawia się w prawie każdej produkcji. Dziewczyna z tatuażem.. oceniłam ten film na 6, ponieważ jak dla mnie było za mało akcji, a film bardzo długi, uważam, że pewne wątki można było pominąć. Natomiast jednym z największych atutów tego filmu jest gra aktorska na najwyższym poziomie. Wracając do Sylwka, ja też uważam, że to dobrze jak sylwek robi następne części naprawdę dobrych filmów. Wiesz, ale obawiam się, że następna część EX, może zostać obsypana Złotymi Malinami, bo ewidentnie widać, że te osoby, które rozjadą te nagrody "wielcy znawcy kina" nie przepadają za Sly. No na przykład "Cobra" bardzo dobry film akcji, a nawet thriller, a tyle nominacji do tej zacnej nagrody..

Double_Blast

Tak, Żmuda - Trzebiatowska też jest wszędzie... Co do "Dziewczyny..." to się zgadzam - film za długi, za mało akcji (szczególnie te wątki gdy Daniel Craig zbierał te informacje - chociaż go lubię). Cała nadzieja w Zmierzchu - może Maliny się do nich przyczepią, czy coś... Gdyby EX2 zostało nominowane, powinni zebrać całą ekipę, obsadę i przepraszam za wyrażenie: rozpie***lić całe towarzystwo - może wtedy daliby Sylwkowi spokój. Kurcze denerwuje mnie to, chłopak się stara a oni nie potrafią docenić. Żenada.... A przypomniała mi się sytuacja gdy Sandra Bullock dostała Złotą Malinę i Oscara za tę samą rolę tego samego roku i poszła tam na rozdanie Malin i chyba im nawtykała. :) Lubię ją za to. W ogóle wiele dobtych filmów miało nominację do Maliny: Rambo, Rocky 3,4,5, Wywiad z wampirem z Bradem Pittem i Tomem Cruisem, Koktajl z Cruisem, Niebiańska plaża z diCaprio... Oni po prostu przylepili się do fajnych filmów i fajnych aktórów: Sylwek, Eddie Murphy, Adam Sandler, Kevin Costner i wiele wiele innych... A tej nominacji do "Cobry" w ogóle nie rozumiem, po prostu nie rozumiem...

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

Zgadzam się, oni w ogóle nie znają się na filmach. Tak samo Sandler dostał nagrodę złoty popcorn dla najlepszego aktora ( nie pamiętam tytułu filmu) i jednocześnie za tą samą rolę dostał złotą malinkę dla najgorszego aktora. Śmiech na sali. Przecież już nawet pierwsza część EX była nominowana, Sylwek był nominowany dla najgorszego reżysera, sam film chyba też ... ja pier.dole. A wszystkie części Rambo były też bardzo dobre. A Sly powinien dostać oscara dla najlepszego aktora za film Rocky. Te nagrody Złote Maliny otrzymują aktorzy, którzy osiągnęli coś w życiu, stworzyli ciekawe postacie. Te nagrody opierają się głównie na gnojeniu ludzi znanych i lubianych dlatego te nagrody są tak znane. Gdyby nie to, to pewnie nikt by nie wiedział, że taka nagroda istnieje, gdyby była przyznawana aktorom mało znanym.

Double_Blast

Tak, Stallone był nominowany jako najgorszy reżyser (ale to była jedyna nominacja do maliny), ten film zebrał także nominację uwaga: do Saturna za najlepszy film akcji/przygodowy; więc nawet nieźle :) http://www.filmweb.pl/film/Niezniszczalni-2010-311443/awards Ktoś jednak film docenił! :) Wg mnie Sly powinien dostać też oscara za całokształt no i za Rocky'ego (szczególnie za ostatnią część z 2006 - bo ryczałam na tym filmie cały czas - niby sportowy, ale po prostu nie mogłam). Co do tych malin się zgadzam - w ogóle to powinni je wycofać, bo mogą wpędzić fajnych aktorów w depresję.

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

A o tej drugiej nominacji to nie wiedziałam :) Ostatnia część Rocky'ego też mnie wzruszyła, ale uważam, że w 100 % Sly zasługuję na oscara za pierwszą część Rocky. Mało tego, powinien dostać jeszcze za najlepszy scenariusz. Wiesz większość aktorów nie bierze na poważnie tych nagród, przynajmniej ja tak myślę ;P. Stallone może nie ma tak wybitnych zdolności aktorskich jak np. DeNiro czy Brando, ale uważam, że też jest dobrym aktorem, co pokazał w Rockym, więc tak jak powiedziałaś, powinien dostać oscara choćby za całokształt. W ogóle powinni pokazać w tv wszystkie części Rocky'ego :)

Double_Blast

Tak, powinien dostać za 1 część Rocky'ego, bo to chyba najlepszy film tamtych czasów. No ale tak już jest, najlepsze filmy docenia się po latach - to samo jest z Tango i Cash - nominacje do maliny, ale ludzie lubią ten film; to samo jest w Polsce. Jak na TVN leci Tango i Cash to ja i wielu moich znajomych to ogląda i nie patrzy czy dostał malinę czy nie. Ja uwielbiam w "Rockym" to słynne JOŁ :) No zgadzam się, Sly może nie ma takich zdolności jak DeNiro, ale grać umie - to mu trzeba przyznać. Mógłby się nawet z DiCaprio równać, tyle, że ten drugi ma farta, bo zawsze wybierze scenariusz - hit np. Incepcja. (jakby co to DiCaprio tez lubię) Wiesz co niedawno (parę miesięcy temu, albo we wakacje był "Rocky Balboa" na TVN, ale wtedy mnie to jakoś nie zainteresowało... Dopiero ostatnio... Ale ja lubię ściągać i oglądać filmy więc nadrabiam zaległości :) TVN lubi puszczać trylogie i sequele - w styczniu puścili wszystkie części MI, ostatnio "Władca pierścieni", może puszczą Rocky'ego. :]

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

Oj tak - Yo Adrian !. Uwielbiam ten film :). DiCaprio to dobry aktor, tak jak Sly dobre porównanie. Ostatnio na tvp puścili wszystkie części Rambo, to było coś :). No właśnie nie mogę się doczekać jak puszczą całą serie Rocky, nie pamiętam już dokładnie kiedy oglądałam rocky'ego, a co dopiero inne części. Czyli z tego wynika, że filmy ze Sylwkiem zainteresowały Cię dopiero od niedawna ? ;]

Double_Blast

A w ogóle to polecam Ci poczytanie tych ciekawostek: http://www.filmweb.pl/film/Rocky-1976-9190/trivia

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

Tak czytałam je, naprawdę ciekawe informacje, Sly miał garnitur z Polski i to za 50$ ;). W ogóle wiedziałaś, że Sly mógł zagrać w takim filmie jak Szklana Pułapka? Szkoda, że odrzucił propozycje, ale dzięki temu przynajmniej znamy Willisa ;)

Double_Blast

Ja tez uwielbiam Rocky' ego. Jeszcze lubię bardzo 3 część szczególnie tą wal kę na cel charytatywny z tym wielkim blondynem z filmu "Pan Niania" - ta walka była taka śmieszna :))

Double_Blast

Jeszcze lubię jak Rocky prowokował tego murz yna na sam koniec:
The whole world's watching.Knock me out.
Harder! Can you hit hard? Hit me harder!
My mother hits harder than that. Come on!
A little harder. Hit me on the face.
Come on, champ. You ain't so bad.
You ain't nothin'.

Double_Blast

No ja od 29.03. ściągam i oglądam te filmy ze Sly, bo wtedy był Specjalista na TVN. No i kolejnego dnia ściągnęłam Rocky'ego i tak się dalej potoczyło :) Ja tak mam, że ściągam wszystkie filmy z aktorami i oglądam (DiCaprio, Wahlberg, Bale, Cruise, DeNiro, Hoffman i wiele, wiele) Ale Sly gra w tak charakterystycznych filmach, że szok :) Te jego filmy są naprawdę dobre. Kurcze, miałam się uczyć cały tydzień, a znowu spędziłam na oglądaniu filmów :) Ale nie żałuję. Mam wszystkie filmy ze Sly, wszystkie częsci Rocky po ang oglądam z napisami - bo nie lubię lektora.

Double_Blast

Polecam Ci biografię Sly z 2005 roku, często na TVP2 leci:
ht tp:// chom ikuj .pl/ ko lldii/ Filmy + Dokumentalne/ Biografie/Sylvester+Stallone,1551907277.AVI%28video%29
Przepraszam, że tak w kilku komentarzach, ale wyskoczył jakiś błąd na filmwebie i nie mogę wysyłać długich komentarzy. A ty od kiedy oglądasz filmy ze Sly?

sylwia_92_3

Pousuwaj w tym linku spacje, bo inaczej się niestety nie daje przesłać.

Double_Blast

Tak, wiem - kochany garnitur z Polski - ale duma :] On jeszcze grał we filmie "Droga do zwycięstwa" z Polakiem piłkarzem Włodzimierzem Deyną. To jest film o piłce nożnej.

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

Ha ja też miałam się uczyć przez cały tydzień, z ang, polskiego, historii, ale udało mi się tylko z historią ;p. Obijałam się przez całe wolne ;P. Na tvp 2 biografia Sly? To szkoda, że nie miałam okazji obejrzeć. Dzięki za link :). Ja oglądam filmy ze Stallone od ok.10 roku życia do dziś czyli w sumie 6 lat :). Tata mój też lubi filmy akcji ( i nie tylko) ze Sly więc mnie tym "zaraził" ;). Tak oglądałam ten film "Droga do zwycięstwa" całkiem okej film, ale nie lubię za bardzo filmów o piłce nożnej, ale ten wątek ucieczki pod koniec był całkiem ciekawy :). W ogóle rzadko puszczają filmy ze Sly, czasami bywa, że właśnie na tvp coś puszczą z nim. Bo np. ostatnio na polsacie non stop lecą filmy z Seagalem, chyba nawet dziś o ile się nie mylę leci z nim film Protektor. Sto razy bardziej wolałabym zobaczyć np. Osadzony ze Sly, dawno nie puszczali :). A tak w ogóle najbardziej mi się podobała scena z koszulką w filmie "Cobra", chyba wiesz o co mi chodzi? ;). Można zauważyć, że Sly często gra w takich filmach akcji, gdzie jest lekka dawka humoru, tak było w przypadku "Człowiek demolka" film mega śmieszny ;]. Taki gatunek filmu do niego pasuję.

Double_Blast

No sesja u mnie na studiach to dopiero 11 czerwca, ale mamy egzamin zerówkę niedługo, więc miałam się trochę uczyć... Aaa to pozdrów tatę jak Cię zaraził filmami akcji - u mnie w domu jakoś zawsze leciały filmy akcji, tak się utarło i już :) Ja Sly kojarzę od urodzenia; nie wiem ale zawsze jak go widziałam na ekranie wiedziałam jak się nazywa. Zawsze byłam dumna i jestem nadal, bo to mój immiennik :). Ale on nazywa się Michael Sylvester Enzio Stallone więc chyba wolał Sylvester od Michaela? W sumie to pierwsze bardziej dla twardziela. A Michaelów jest dużo a Sylvestrów mało. AAaa już wiem czemu on chciał takie imię - chciał mieć fajne zakończenie roku - wszystko jasne :) No ja właśnie liczę na TVP2 i na TVN - tam zawsze leciał Stallone. Nawet jak ściągam z nim filmy, to niektóre mam z lektorem to widzę ten znaczek TVN. Osadzony też był kiedyś na TVN pamiętam. :) Taaaaak scena z koszulką świetna: To było jak zaparkował samochód i komuś zderzak zbił i taki Meksykanin chyba coś do niego miał a Sylwek zgiótł mu papierosa w ręce i podarł mu koszulę ze słynnym "Ogarnij się". Świetna scena ;)) Tak , tak on wybiera filmy gdzie jest akcja i humor czyli to co ludzie lubią najbardziej :)) "Człowiek demolka" rzeczywiście śmieszny i to subtelne nawiązanie do Rambo i Arnolda - że jest prezydentem: mistrzostwo :)

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

Studia? No to faktycznie dużo roboty, ja jak na razie 3 klasa gim. a pod koniec kwietnia egzamin, pewnie pójdzie mi słabo, bo ja mam cholernego pecha do egzaminów. Lepiej, że wziął sobie Stallone bo Michael zawsze mi się kojarzył z Jacksonem, więc dla mnie lepiej. Sylvester tak jak Tobie kojarzy mi się z zabawą więc do Stallone idealnie pasuje :). No faktycznie masz podobne imię do niego, może sobie też wezmę Sylwia na bierzmowanie ;d.No Sylwek jest znany z takich fajnych powiedzonek typu: Yo Adrien, ogarnij się, jest dobrze?! A w "Człowiek Demolka" to najbardziej mi się podobało z tymi muszelkami i jak wkurzyła go ta maszyna, co dawała mandaty za przekleństwa ;). Sly to bohater, ma 65 lat i dla mnie to może nawet grać Rambo jako stary dziadek na wózku ;). Nigdy mi się nie znudzi.

Double_Blast

Ojej to egzamin niedługo - powodzenia i trzymam kciuki! :) Będzie dobrze. W ogóle Sylwester to takie unikatowe imię w Hollywood, więc lepiej dla niego. No te muszelki to świetne były :) Maszyna też :] Sly jest świetny, po nim nie widać że się starzeje. Przez 30 lat tak samo wygląda, czego niestety nie można powiedzieć o DiCaprio. A Sly jest w świetnej formie, nie bierze steryd, ma dobrą dietę i ćwiczy. Z biologi wiem, że ludzkie ciało jest "zaprogramowane" (jest w stanie przeżyć) aż 150 lat, ale wiadomo: teraz 50 latek po zawale to nie nowość więc się o tym nie mówi...

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

No zobaczymy jak to będzie z tym egzaminem, może akurat jakoś mi pójdzie :) Ja też uważam, że Sylwester to ciekawe imię, u nas w Polsce rzadko ktoś ma takie imię. No wiesz Sly jest w doskonałej formie jak na 65 latka, zwłaszcza jak chodzi o figurę, bo twarz ma taką troszkę już nieciekawą, ale to może przez to, że od dzieciństwa ma sparaliżowaną część twarzy, no i starość. Ale trzeba przyznać, że nieźle się trzyma może nie wygląda tak jak kiedyś, gdy miał 30, 40 lat, ale na pewno lepiej od Seagala, Willisa i Schwarzeneggera. Co sądzisz o filmie "Stój bo mamuśka strzela"? Ja uważam, że całkiem przyjemna komedia no i za co te j.ebane maliny? Sly wypadł bardzo dobrze, ponoć przeczytałam gdzieś, że ten film znajduję się w jakimś rankingu w pierwszej 10 najgorszych filmów wszech czasów, przecież to bzdura ! Dobry film z dobrą grą aktorską.

Double_Blast

Tak, Sly ma figurę znakomitą - i wygląda lepiej od tych aktorów któych wymieniłaś. "Stój, bo..." jest świetną komedią. Ja się na tym filmie tak śmiałam. Lekki, ciekawy i przyjemny. Ale oczywiście malina musi być bo się uwzieli.... Ja ten film osobiście lubię i często do niego wracam. Pamiętam że co roku leci on na TVP 2 :)

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

Tak samo, co roku na tvn leci rocky balboa ta najnowsza część, zawsze w grudniu. Ale chyba najnowsze części Rocky i Rambo nie były nominowane do Złotych Malin, tak mi się wydaję. Bo uważam, że ta 4 część Rambo była naprawdę dobra, przede wszystkim spodobała mi się fabuła - Rambo ratuję grupę ludzi, którzy zostali schwytani przez władze i to wszystko dzieje się w ogarniętej wojną Birmie. Fajny film z Sylwkiem jest też Osadzony, ale o ile się nie mylę to ten film i Sly też został nominowany do Złotej Maliny, obłęd i masakra.. Przecież to bardzo dobry film ! Oglądałaś wczoraj ten film z Seagalem "Protektor"? Film taki sobie, ale trochę lepszy od tych jego nowych produkcji typu cudzoziemiec, W odwecie za śmierć itd. Ale strasznie widać w tym filmie jak Steven, że postarzał i przytył.. a szkoda bo kiedyś wyglądał bardzo dobrze, a jego filmy trzymały poziom.

Double_Blast

Tak, ja kojarzę te reklamy "Rocky Balboa" na TVN, ale nigdy nie oglądałam, bo myślałam, że to tylko o boksie. W ogóle nie zwróciłam uwagi, że tam gra Stallone - gdybym zauważyła to już dawno bym obejrzała. Czekam z niecierpliwością na grudzień <3. Tak - Rocky i Rambo najnowsze nie były nominowane do maliny - uff, chyba choć trochę docenili jego grę, scenariusz itd. Rambo 4 oglądałam po raz pierwszy wczoraj - bardzo mi się podobał. Rambo miał bardzo mało kwestii - natomiast grał ciałem: biegał, strzelał, zabijał no i oczywiście ratował ;) Strasznie niedobrze natomiast zrobiło mi się na momencie gdy Rambo wyrwał (dosłownie!) gardło pewnemu Birmańczykowi - taki chrzęst było słychać. (To było wtedy gdy Rambo poszedł ratować tą blondynkę). No i oczywiście Rocky Balboa - tu jak już wcześniej mówiłam płakałam - co chwila film zatrzymywałam aby popłakać i odetchnąć. Te jego zmagania życiowe i oczywiście postać Paulie'go (którego lubię szczególnie w 5 i 6 części). W tej biografii co Ci wysłałam, to właśnie ten Paulie wypowiada się o Sly: mówi że Sly jest bardzo wrażliwą osobą, dobrym człowiekiem i tak się rozkleił, i płakał i płakał... "Osadzonego" uwielbiam - szczególnie moment gdy Sly toczy auto, w którym siedzi taki młody chłopak. Właśnie oglądając ten film myślałam że go nie widziałam, ale gdy zobaczyłam tą scenę skojarzyłam że już ją widziałam nie jeden raz :] Ale za to też była malina... <--- nie lubię tych malin - są bez sensu. Niestety nie widziałam "Protektora" - uznałam że ostatnie chwile wolnego (bo dzisiaj już normalnie wykłady), więc obejrzałam sobie Rocky 1, 2 oraz Rambo 1. :]

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

Tak Sly niewątpliwie jest dobrym aktorem, a te malinki są gówno warte. Dla mnie nawet jakby Sylwek dostał 10000 tych "nagród" to i tak będzie moim aktorem nr uno :).

Double_Blast

Dokładnie :)) Mogą się tymi nagrodami wypchać :]

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

Niektórzy twierdzą, że Sly nie powinien grać w komediach, a ja właśnie uważam, że doskonale się sprawdza w takich filmach np. "Oskar", "stój bo mamuśka strzela". chciałabym zobaczyć jakiś nowy film z tego gatunku z nim w roli głównej :)

Double_Blast

Komedie ma naprawdę super: szczególnie te co wymieniłaś oraz "Tango i Cash". Ale nawet w gatunkach akcji, w których gra też są śmieszne momenty :D I to lubię :)

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

Jakoś nie wyobrażam sobie Sly w horrorze. Na przykład Seagal zagrał jakąś rolę, gdzie zabijał wampiry, ale ten film mi się nie podobał. Może jednak Sylwek by się sprawdził w takim filmie ^^

Double_Blast

Może tak :)) Albo w jakimś romansidle :) Szkoda, że nie zagrał w Titanicu, ale gdyby tam grał to by wszystkich uratował :]

ocenił(a) film na 10
Double_Blast

Podpisuję się pod tym obiema rękami. ,,Cobra'' to klasyka. Ale są ludzie, którzy nie potrafią bądź nie chcą tego dostrzec.

ocenił(a) film na 9
karoman4

Zgadzam się i ubolewam nad faktem, że takie filmy już nie powstają, a szkoda.

ocenił(a) film na 10
Double_Blast

Ale teraz będą jakieś nowe filmy ze Sly'em. Jeden The Tomb, a drugi Bullet To The Head, więc zobaczymy jak mu te role wypadną, ale ja już jestem optymistycznie nastawiona. ;-)

ocenił(a) film na 10
karoman4

Masz racje COBRA na zawsze pozostanie klasykiem gatunku i zawsze ktos z mila checia powroci do tego filmu... Smuci mnie jednak fakt ze te pajace od MALINEK dali nominacje SYLVKOWI, B.NIELSEN i co jest zupelnie chore B.THOMPSON dostal nominacje za role pamietnego NOCNEGO RZEZNIKA... Uwzieli sie na ten film a jest naprawde dobry...