PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=714080}

Cloverfield Lane 10

10 Cloverfield Lane
2016
6,5 104 tys. ocen
6,5 10 1 104107
7,2 48 krytyków
Cloverfield Lane 10
powrót do forum filmu Cloverfield Lane 10

Początek filmu minął dość szybko, gdyż już po paru minutach główna bohaterka znalazła się w schronie, co odbieram pozytywnie, bo nie było zbędnych scen wprowadzających. Rzeczywiście końcówka była dość dziwna i w glowie pojawilo sie pytanie "o co chodzi?" ,ale przez caly film widz moze jedynie spekulowac co sie stanie w kolejnych etapach. Bardzo dobre połączenie niebanalnego humoru z dreszczykiem emocji i interesujacych zdarzen. Chwilowo poczulam jakbym brala udzial w fabule, poniewaz nie wszystko zostalo wytlumaczone i sama musialam dobierac fakty :D Gdyby nie koniec , nie pomyslalabym nawet,iz to film o przybyszach z kosmosu. Po zakonczonym seansie nastapilo cos co dlugo bede sobie przypominac. Otoz my widzowie, wszyscy w sali patrzylismy po sobie na wzajemne reakcje wzgledem filmu ze znaczacym uśmieszkiem,ale jednak zafascynowaniem i zadowoleniem :) Polecam do obejrzenia i mysle ze kazdy bedzie mial wlasne koncepcje odnosnie przedstawionych wątków . Najwiekszą zagadką jest oczywiscie Haward :'D Oklaski dla aktorow

ocenił(a) film na 1
goodchoice

O ja pier dol e XD Ten film to największa porażka fabularna jaką widziałem. To jest takie scierwo że nawet nie użyje stwierdzenia "moim zdaniem" bo w tym przypadku jak ktoś ma inne zdanie powinien wypier dala c

ocenił(a) film na 9
grzebien_filmweb

"Jak ktos ma inne zdanie powinien wypier dala c " serio? :') pamietam ze jak bylam w kinie mialam do wyboru ten film albo horror . I mimo ze nie lubie SF wybralam Cloverfield Lane 10. Jesli dla Ciebie ten film jest porażką to ok ,ale ja wole 100 razy bardziej seans ktory jest interesujacy i potrafi zaskoczyc niz np. slabe horrory kiedy praktycznie zawsze wiesz ze zaraz cos sie stanie i film staje sie przewidywalny. Ten taki nie byl musisz przyznac.

ocenił(a) film na 1
goodchoice

Wiesz bo horrory niepodlegają jakiejkolwiek ocenie. On nie był zaskakujący. Scenarzyści bardzo starali się żeby taki był. Tak samo jakbym robił film o dziewczynce która zrywa kwiatki, a nagle wypierd olilby statek podwodny z Jamesem Cameronem który grałby w nim Jamesa Camerona. No byłbym zdziwiony ale wolałbym w taki sposób nie być

ocenił(a) film na 9
grzebien_filmweb

Haha xD Nwm moze moja opinia wynika z tego, ze nie mialam jakichkolwiek oczekiwan wobec tego filmu, gdyz wybralam sie na niego troche "na spontanie" . Jednak seans mi sie podobal i nie bede specjalnie przekonywac sie ze byl slaby, bo nie zaluje straconych pieniedzy :v Ale jesli bedzie kontynuacja to raczej nie wybiore sie do kina, bo jak wspomnialam w pierwszej wypowiedzi bardziej ciekawily mnie wydarzenia w bunkrze i Howard niz obcy .

ocenił(a) film na 1
goodchoice

Jesteś pseudo-inteleketualno-artystyczną kur wą a Twoja głowa i jakość percepcji może pozazdrościć amebie która sra pod siebie. Nie próbuj zalagodzic klimatu je ba ną dyplomacja tylko stul pysk i wyp ierrr dalaj bawić się koralikami

ocenił(a) film na 9
grzebien_filmweb

"Łagodze klimat" bo nie klnę w wypowiedziach, żeby ukryć słabość argumentów tak jak ty? Nwm co robisz na tym forum, ale niejeden śmiechnie jak przeczyta twoje komentarze. Bez pozdrowień ;') Jak jestes tak bardzo madrym czlowiekiem ,ktory nie dosc ze napisal o tym, iz nie mozna miec wlasnego zdania to jeszcze przypisuje mi pseudo-intelektualne-artystyczne cechy bo ocenilam film na ktorym bylam w kinie , to prosze wykaz swoj wlasny intelekt i zakończ te dyskusje bez zbednego pogrążania się.

ocenił(a) film na 1
goodchoice

Cześć

ocenił(a) film na 1
goodchoice

Halo halo rysiu Ty kur wa syjonistko jeb an a. Mówiłem żebyś zamknęła pysk? No czemu mnie nie słuchasz? Gimnazjalistko tania. Nie wycieraj sobie mną mordy tylko już wyp ierrr dalaj za bramę. Chamówo je ba naaa. Chopsa Chopsa cyk cyk

ocenił(a) film na 9
grzebien_filmweb

Gimnazjalistko :'D ? "grzebieniu" lepiej sobie obejrzyj "dobrego dinozaura", ktorego tak ładnie oceniłeś na 10, a nie sie bierzesz za trudniejsze filmy haha , jak nie potrafisz skonczyc to ja zamykam te rozmowe.

ocenił(a) film na 1
goodchoice

Oj to cie trochę poniosło brzoskwineczko.