PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35731}

Candyman 2: Pożegnanie z ciałem

Candyman 2: Farewell to the Flesh
1995
5,7 3,5 tys. ocen
5,7 10 1 3464
4,0 4 krytyków
Candyman 2: Pożegnanie z ciałem
powrót do forum filmu Candyman 2: Pożegnanie z ciałem

jak dla mnie to jak najbardziej udany sequel. historii bardzo pomogło przeniesienie akcji z brudnego, brzydkiego Chicago do klimatycznego Nowego Orleanu. to, czego znów najbardziej mi brakowało to satysfakcjonująca ilość posoki. podobnie jak w "jedynce" krwawych momentów jest tu raczej niewiele i nie są zbyt ciekawe. za to pod koniec widz otrzymuje odpowiedzi na większość pytań związanych z Candymanem. niektórym takie dopowiadanie może wydawać się zbyteczne, ale w moim mniemaniu wyklarowało to wiele kwestii. podsumowując: przyjemny, lekki horror na wieczór.

ocenił(a) film na 7
Caligula

Fabularnie nawet może wydawać się ciekawszy. Jednak jako całość według mnie nieco jej ustępuje. W jedynce było zbyt dużo niedopowiedzeń - sequel był wręcz koniecznością.

ocenił(a) film na 7
anonimowy

Dobry i ciekawy sequel. Mocne 7/10.

ocenił(a) film na 9
klajsterbelej

druga czesc jak dla mnie rownie dobra jak jedynka :)
9/10

ocenił(a) film na 3
prodigy_111

Ja mam całkowicie odwrotne odczucia od waszych - jedynkę Candymana oceniłem 10/10 i uważam go za jeden z najlepszych horrorów wszech czasów (wzorcowy horror z historią, klimatem, muzyką itd) dwójka zaś, to świętokradztwo, które nie dorasta do pięt, nie straszy i brakuje tej niepokojącej atmosfery z jedynki. Poza tym postać Candymena bez ukazania jego historii jest - STRAASZNIEEEJSZA :p

ocenił(a) film na 9
Sadam_filmweb

z ta historia o candymanie masz racje ; ]

Caligula

Lekki horror na wieczór ?? :-))