PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10060182}
6,5 20 tys. ocen
6,5 10 1 19651
6,5 29 krytyków
Caddo Lake
powrót do forum filmu Caddo Lake

Film bardzo przyjemnie mi się oglądało. W skrócie jest to serial "Dark", tylko, że jednoodcinkowy. Dylan O'Brien nie zwalnia tempa - kolejna świetna rola w jego wykonaniu. Eliza Scanlen także super, już w "Sharp Objects" bardzo dobrze zagrała i tu nie zawodzi. Film trafił w moje gusta, oceniam go na 8/10 :).

ocenił(a) film na 7
Kecajo_filmweb

Hejka, zmień ten komentarz, jako spoiler bo dużo zdradzasz z treści.

ocenił(a) film na 8
AgaER

Mój pierwszy komentarz na "Filmwebie" i już taki błąd :(. Faktycznie zaspoilerowałem i nie mogę zmienić ani usunąć komentarza i nawet nie mogę dodać "Spoiler Alert".

ocenił(a) film na 7
Kecajo_filmweb

Nie przejmuj się, czasem się zdarza mimochodem :)

AgaER

Gdzie tutaj masz spoiler?

Kecajo_filmweb

Po pierwsze SPOILER ALERT ! Po drugie, właśnie kariera Dylana O'Briena mocno zwolniła, aż wreszcie ktoś sobie o nim przypomniał.

ocenił(a) film na 8
KtoNikt

Jeśli chodzi o Dylana O'Briena to faktycznie się zgodzę, że jego kariera wyhamowała. Chodziło mi bardziej o jego starsze role. Jeśli chodzi o ten spoiler to mój błąd, przyznaję, ale okazuje się, że nic już nie mogę zrobić z tym komentarzem - edytować, usunąć, normalnie nic. Nie wiedziałem, że tak jest na "Filmwebie", bo to mój pierwszy komentarz na platformie. Nauczka na przyszłość, będę już uważał - to na pewno.

ocenił(a) film na 4
Kecajo_filmweb

Dla fanów Dark to wygląda bardziej jak "mamy Dark w domu".

McGyverPL

Nie jest aż ta źle.. Przede wszystkim udowadnia, że całą historię z "Dark" da się opowiedzieć w znacznie krótszym czasie.

ocenił(a) film na 7
Kecajo_filmweb

Dla mnie dużo lepszy niż Dark. Serial po 1 sezonie zrobił się strasznie nudny. Film po 20 minutach się rozkręca i można się przy nim dobrze bawić. a A sam motyw też już wszędzie był, tutaj chociaż trzyma widza przy ekranie, czego sporo filmów spod tagu horror w tym roku nie daje rady zrobić.

ocenił(a) film na 6
namii

To prawda, Dark było bardziej skomplikowane, miało lepszy klimat i soundtrack ale przy tym monotonne i nie dałam rady obejrzeć wszystkich sezonów. To ma podobny temat i vibe ale nie jest nudne nawet przez sekundę.

ocenił(a) film na 6
Kecajo_filmweb

Serial Dark był znacznie lepiej zrobiony i przedstawiony, nie rozumiem zachwytów nad tym filmem, bo jest niezły i tylko tyle

ocenił(a) film na 6
sportismylifee

Dark jest przyjemniejsze dla oka, ma lepszy soundtrack, bardziej skomplikowaną fabułę i generalnie oceniając powiedziałabym, że jest lepszą produkcją. Mimo to ja niestety nie wytrwałam wszystkich sezonów. Miałam czas oglądać tylko wieczorami, a momentami było tak monotonne, że działało na mnie usypiająco jak nic innego. Przy tym filmie nie nudziłam się nawet przez sekundę i to chyba jego główna zaleta.

Suzen

Jak można twierdzić, że coś jest lepszym dziełem skoro nie obejrzało się go do końca, a przede wszystkim nudziło na nim, a oglądając podobne dotrwało do końca i się nie nudziło?
To w takim razie jaka jest definicja "lepszego"?

Kecajo_filmweb

Jezu, co za spojler....

Sighma

Żaden spoiler, nie mam pojęcia o czym jest Dark, a komentarze się powinno czytać po obejrzeniu filmu, po co przed skoro masz o tym samym filmie serialu skrajne opinie. Samemu się je wyrabia