Szukam podobnych filmów, mam na myśli komediodramaty o młodzieży, o ich problemach
itp. nie musi być koniecznie w środowisku szpitala psychiatrycznego, wystarczy że będa to
właśnie takie pozytywne filmy z miłym przesłaniem. Takie filmy na gorszy dzień:) Podam
przykład: Juno, Dziewczyna z marzeniami, Smart people (akurat wszystkie z Ellen Page).
Z czasów mojej młodości"Więcej czadu","Orbitowanie bez cukru","Skrawki życia".Jak przypomnę sobie to jeszcze wrzucę.Pozdrawiam.
A film "Całkiem zabawna historia"...całkiem przedni.Mi bardzo się podobał.
Obejrzyj sobie Elizabethtown - nie do końca to o młodzieży, ale bardzo, bardzo, bardzo podobne przesłanie i film ogólnie lepszy. Choć ten też mi się podobał.
Polecam "The Chumscrubber", "Squid and the Whale", "Nick and Norah's Infinite Playlist", "Juno" i "(500) Days of Summer".
."Juno" masz już na liście więc dorzucę jeszcze "the Savages" i "Happiness". Te dwa może nie o młodzieży ale wyśmienite przykłady amerykańskiego "niezależnego" kina.
500 days już widziałem, świetne. Apropos niezależnego kina przypomniał mi się Kids. Dzięĸi za tytuły, będę miał co robić na studiachxD
Bardzo polecam "The art of getting by" - nie wiem czy dostępne są już polskie napisy, ale na pewno jest wart uwagi.
Filmy z Jesse Eisenbergiem:) Zombieland i Adventureland. Całkiem niezłe:) Klub winowajców ze starszych pozycji.
Submarine
http://www.filmweb.pl/film/Moja+%C5%82%C3%B3d%C5%BA+podwodna-2010-520698
wiem, że poszukujesz filmów o młodzierzy itp. ale według mnie nie możesz ominąć
'The Pursuit of Happyness' z Will'em Smith.
Film rewelacyjny i bardzo pociesza na duchu ;)
Przyjemne filmy: Ghost world, Napoleon Wybuchowiec, Ucieczka w milczenie, Dziewczyna i chłopak - wszystko na opak
W tematyce szpitala - Przerwana lekcja muzyki