PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=676101}

Brudny szmal

The Drop
2014
6,8 41 tys. ocen
6,8 10 1 40580
7,1 28 krytyków
Brudny szmal
powrót do forum filmu Brudny szmal

Dotrzymałem do 55 minuty i mam dość. Zero wątku, zero akcji, masa niepotrzebnych rozmów, scenek i przerywników, które niczego nie wnoszą do całego tematu. Film można porównać do oglądania rosnącej trawy. Naprawdę dziwię się, że ktoś zdecydował się wyłożyć prawie 13 milionów na stworzenie tego smętnego, bezpłciowego chłamu. Z doświadczenia wiem, że można stworzyć pasjonujący kryminał bez jednego wystrzału i pościgu, ale ten film do takich absolutnie nie należy. Flaki w oleju, kiełkująca trawa, obserwacja pogłębiających się zmarszczek. Omijać szerokim łukiem

ocenił(a) film na 3
abrakadabro

Lepiej bym tego nie ujęła :)

ocenił(a) film na 3
abrakadabro

Podpisuję się obiema rękami. Widzę, że niektórzy piszą o filmie, że ma klimat. Ja go kompletnie nie znalazłem.
Film nudny, dialogi co jeden to lepszy. W każdym dialogu był moment kiedy wybuchałem śmiechem bo nie dało się takiej tandetności wytrzymać..
Spoiler! Ty.. ty go zabiłeś.. Tak, groził naszemu psu...
No proszę was... Dla mnie film porażka, szkoda czasu. Dziwię się, że Hardy zagrał w czymś takim.
Kilka minut przed tym oglądałem Sędziego z Duvallem i R.D Juniorem i film bez porównania.
Podsumowując The Drop nie polecam.

ocenił(a) film na 8
Ipog

Skoro dialog 'Spoiler! Ty.. ty go zabiłeś.. Tak, groził naszemu psu...' Ci nie pasuje to jakiego typu konwersacji spodziewales sie od dwoch osob, z ktorych jedna jest lekko usposledzona a druga jest ex narkomanka po odwyku...
Warto najpierw sprobowac zrozumiec fabule filmu przed wykrzykiwaniem negatywnych komentarzy. Kazdy ma swoj wlasny gust i film mogl Ci sie nie podobac, ale prosze was ludzie oszczedzcie mi tego typu komentarzy. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
wajcha83

Tak jak mówisz, każdy ma swój gust i równie dobrze mam prawo taki komentarz dodać. Ten dialog to był tylko przykład. Każdy dialog w filmie tak wyglądał, że nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. I jak tu się wczuwać w klimat czy próbować rozumieć fabułę, kiedy poważny film co chwilę rozwala Cię dennym dialogiem.

ocenił(a) film na 8
Ipog

Widze, ze wogole nie zrozumiales ani fabuly, ani dialogow...Film nie przedstawia historii ludzi elokwentnych tylko margines spoleczny...nie wiem czego sie spodziwales?. Wystarczylo napisac, ze film Ci sie nie podobal...

ocenił(a) film na 3
wajcha83

Spodziewałem się troszeczkę czegoś innego. Nie chodzi mi o to żeby bohaterowie wypowiadali się nie wiadomo jak. Chodzi mi po prostu o to, że film jak dla mnie nudny, nie wciaga, nie można się wczuć w klimat. Tak film mi się nie podobał, po prostu dodatkowo to argumentuję.

ocenił(a) film na 7
abrakadabro

szkoda, ze nie dotrzymales do konca

ocenił(a) film na 4
Bambim

Ja dotrzymałem :(

ocenił(a) film na 8
abrakadabro

Warto najpierw sprobowac zrozumiec fabule filmu przed wykrzykiwaniem negatywnych komentarzy. Kazdy ma swoj wlasny gust i film mogl Ci sie nie podobac, ale prosze was ludzie oszczedzcie mi tego typu komentarzy. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
wajcha83

Ej a Ty mi oszczędź swoje komentarze, co?:P
Film nudny, dialogi nijakie , fabuła przeciętna. Jedyne co ratuje to dzieło to niezła gra aktorska.

ocenił(a) film na 8
lestek190

Widze, ze napinacze.pl

ocenił(a) film na 5
wajcha83

Widzę, że nie umiesz uargumentować swojej opinii a zabraniasz opiniować innym ;)

ocenił(a) film na 8
lestek190

Mam wazniejsze rzeczy na glowie niz siedzenie na tym forum i argumentowanie wypowiedzi...

ocenił(a) film na 5
wajcha83

Tak sądziłem xD

ocenił(a) film na 5
abrakadabro

i tak nie jest tak masakrycznie dziecinny jak son of a gun... ale fakt ledwo ujdzie...

ocenił(a) film na 3
abrakadabro

marność... argumenty typu: daj mi 10tyś $, bo jeżeli nie to odbiorę swojego psa i się będę nad nim znęcał mnie śmieszą.

ocenił(a) film na 7
Ar2rek

Na niektórych (na mnie również), taki argument by zadziałał :) Kwestia podejścia do traktowania zwierząt.

ocenił(a) film na 9
abrakadabro

Nie za wiele rozumiesz przyjacielu Pozostań prosze przy kreskówkach

ocenił(a) film na 10
abrakadabro

Słabo ostatnio o małolatów z gustem i zrozumieniem spokojnej ale zarazem genialnej gry aktorskiej oraz stworzeniem klimatu ciemnej strony NY. Ocena poniżej 7-8 jest dla mnie zupełnie niezrozumiała. Rzadko się wypowiadam na forum, ale ten komentarz jest nie na miejscu. Pozostań kolego przy Ironmenach, Legalnych Blondynkach i takich tam...

ocenił(a) film na 4
ZBBA

Wdzę, że nic się nie zmieniło i dalej modne jest robienie z siebie wysmakowanego konesera kina według wieloletniego schematu:
1. wybierz sobie słaby film, słabo zagrany, bez fabuły, z idiotycznym zachowaniem bohaterów
2. oceń go na 10 czyli "ARCYDZIEŁO" uzasadniając to lakoniczną uwagą o grze aktorskiej i klimacie
3. wspomnij oponentowi Transformers, Klan czy jakieś bajki

Niech zgadnę, duma cię rozpiera? Niech leszczyk wie, z kim ma do czynienia.

ocenił(a) film na 10
Salmonella

Nie nie jestem dumny. Smutno mi że muszę pisać takie komentarze. Zresztą z fanem/fanką van Damma nie polemizuję. Boję się.

ocenił(a) film na 4
ZBBA

Aha, a tego van Damma to skąd wziąłeś?

ocenił(a) film na 8
abrakadabro

Bardzo dobry film fajny klimat no i świetny Tom Hardy, Rozumiem że może się komuś nie podobać ale jeżeli ktos daje mu 3 i nawet nie obejrzał do końca to totalne nie porozumienie.