duzo przeciągniętych scen typu: idzie gościu 5 minut ulica i wchodzi do klatki, jakieś pipki grają 5 minut w kosza jak dzieci z podstawówki, ktoś tam robi zakupy i jajco. Ogólnie to jest dużo nagranych czynnności których codziennie robi moja babcia, a akcji to więcej jest w nocy za moim monopolem, żenada
Racja, sporo jest scen w stylu "Takeshi siedzi i patrzy" "Takeshi idzie" "Takeshi patrzy ale troche inaczej" "Takeshi czyści okulary". Większość bohaterów nie posiada żadnej głębi, to samo z konkurencyjnymi gangami, postacie przewijają się na ekranie bez większego celu ani znaczenia, ot gangster do zabicia, albo kozak z karabinem. W tym filmie niema akcji, intrygi, przemocy, klimatu, na dobrą sprawe niema prawie nic, no poza Takeshi.
"Racja, sporo jest scen w stylu "Takeshi siedzi i patrzy" "Takeshi idzie" "Takeshi patrzy ale troche inaczej" "Takeshi czyści okulary"
Przecież to jest właśnie magia kina,byśmy się skupili na twarzach głównych bohaterów,może i co za dużo to niezdrowo ale w tym filmie naprawdę dużo się dzieje nie mówiąc już że krew się leje jak w mało którym filmie z tego gatunku.
PS.Pewnie na Drive też się nudziłeś?
o proszę a założyciel tematu:To nie jest kraj dla starych ludzi-5,Drive-1,Pojedynek-2...Czyli wnioskuję,ze jeszcze nie dorośliście do bardziej wymagającego"ambitnego"kina,gdzie nie ma dużo bum aby sie tylko coś działo....
Drive było całkiem dobre... Brothera obejrzałem bo w Sonatine było nieco psychotycznego klimatu i humoru. W Brother nie zauważyłem nic ciekawego, troche taki lans Takashiego. Oglądałem ten film pare miesięcy temu, ale z tego co pamiętam to krwi było tyle co na lekarstwo, nawet zwróciłem uwagę na "bezkrwawe" trupy walające sie po podłodze. Aktorstwo też marne zwłaszcza ze strony amerykańskich aktorów, dlatego mi się nie spodobał. To jest dobre kino gangsterskie: http://www.filmweb.pl/film/Brat-1997-35642 albo http://www.filmweb.pl/film/Dealer-1996-33076
ten pierwszy chciałem już kiedyś obejrzec ale ciężko z nim,ten drugi ogladałem,zapewne kazdy z nich w czymś się broni i zaden z nich nie jest zły...
Do edukacji lamusie musisz sie przylozyc, polecam Ci teletubisie. Jak juz przebrniesz to przeczytaj hagakure, wtedy moze cos tam zaswita.
Potwierdzam... ogrom niepotrzebnych, nieciekawych, nudnych, słabych scen i ogólnie bez klimatu, bez fabuły ciekawej, bez sensu.