Superman zginał ?
Co znaczyło że prawdziwy cyrk jest w mieście a tu chowają pusta trumnę ?
Kim była Martha ? Co mial na myśli Batman mówiąc o Wonder Woman że to jego stara ?
Dlaczego Batman si e tak zdziwił gdy Suoperman powiedział, ratuj Marthę , a Batmnan na to skad znasz to imię ?
Zginął...ale będzie żył...
Noo ,po prostu ,w mieście chowano pustą trumnę ,a na farmie trumnę z ciałem
Martha Wayne ,to matka Bruce'a aka Batmana ,a Martha Kent ,to matka Clark'a Kent'a aka Superman
Stara Batmana? kiedy to było?
Po prostu Bruce obwiniał się o śmierć matki ,gdy usłyszał ,ze umrze Martha ,to się zdziwił
Bruce powiedział "cały ten cyrk pozostał w mieście, przy pustej trumnie".
Chodziło o to, że wielkie uroczystości i cały szał związany z Supermanem, takim jakiego tłumy ludzi znały z zewnątrz i wbrew jego woli traktowały prawie jak boga, pozostał w mieście, a tutaj jest skromny, ale prawdziwy pogrzeb prawdziwego Clarka Kenta, jakim go znali najbliżsi.
"co miał na myśli Batman mówiąc o WW, że to jego stara"
Nic nie miał na myśli, bo nic takiego nie powiedział. To jest najdurniejsze podstawienie polskiego tekstu wszechczasów i jest tylko w wersji dubbingowej.
W rzeczywistości oni mówią:
S: Is she with you?
B: I thought she was with you.
Czyli:
S: Ona jest z tobą?
S: Ja myślałem, że z tobą.
w napisach jest dobrze przetłumaczone.
W Polskim Dubbingu przynajmniej nie ja braku logiki w wypowiedzi Batmana, no bo czemu o się supermana pyta czy Wonder Woman, skoro to Batman ją poznał osobiście i poznał jej sekretną tożsamość?
"Czy ona jest z tobą?" znaczy
"Czy ona przyszła tutaj z tobą / Czy ty ją tu zaprosiłeś/sprowadziłeś / Czy to twoja dziewczyna/bliska przyjaciółka"
Każdy z nich wie, że WW nie przyszła z nim samym, ani że jej nie wzywał, ani że nie jest jego dziewczyną, więc obaj myślą, że przyszła z tym drugim. Tymczasem ona przyszła sama, bo widziała w TV co się dzieje.
Clark nie znał jej wcale. Bruce spotkał na dwóch przyjęciach i raz rozmawiał, potem odkrył pliki Luthora i się zdziwił, więc wysłał jej maila z pytaniem "Kim jesteś, gdzie byłaś do tej pory?" Jak widać, odpowiedzi nie zdążył uzyskać, bo Diana odebrała maila tuż przed wyjściem na lotnisko i nawet gdyby odpowiedziała, to B był wtedy w porcie w Gotham i walczył z S.
A skąd miał adres mailowy? Na przykład mógł poznać jej nazwisko z listy gości z przyjęcia, resztę wyszukać.
Jaką jej sekretną tożsamość poznał? Zobaczył kobietę w zbroi na zdjęciu sprzed stu lat, czyli długowieczną albo nieśmiertelną, ale nie wiedział kim jest naprawdę ani skąd pochodzi. Do tej pory nie wiedział o metaludziach, więc mógł pomyśleć, że ona jest z Kryptona, jak Superman, więc także dlatego powiedział "Myślałem, że ona jest z tobą."
P.S.
Czy ja naprawdę muszę tłumaczyć takie proste rzeczy?