Co sądzicie o takiej teorii? Powstała w głowie człowieka który zwraca uwage na to,że Leto jest młodszy od Afflecka, w bat jaskini wijdzimy strój robina, w komiksach joker zabił robina, Jason został wskrzeczony przez Ras AlGhula i oszalał. W darkk knight returns na ktorym opieraja film, batman zabil jokera za zabicie Jasona.... Jored Leto ma na rammieniu tatuaż drozda/robina, ma tatuaż z literą J co oznacza zarówno Joker jak i Jason. Pozatym w killing joke nazwano Jokera Red Hood, później Red Hoodem po wskrzeszeniu był Jason... Sądzicie że może być to wytłumaczenie kontrowersyjnego wyglądu? Jason mógł oszaleć do tego stopnia,że nasiąkł psychozą Jokera i został jego następcą?
Według mnie też.
Swoja droga jak będzie później film o Red Hodzie to kto będzie pomagał Batmanowi? W filmie animowanym pomagal Nightwing a że on nie zyje(ja jednak myśle że ten grób to brat albo ojciec jego) to będzie mu pomagalbRed Robin ale nie wiadomo czy on istnieje w tym uniwersum
No, ale przecież Joker wie kto jest Batmanem. Dlatego pojawia się w filmie Suicide Squad. Amanda Waller chce z niego wyciągnąć informacje na temat Batmana, ale Joker nie puszcza pary z ust. Było to przecież w jakimś opisie fabuły. A, gdyby Jokerem był Jason, wyjaśniałoby to, skąd wie kim jest Batman.
Na temat tej teorii
cytuje forumowica Przemka Lipkę
godzinę temu
Za to jest druga teoria przemawiająca za tym ze jestem to prawdziwy Joker – przede wszystkim taka ze to oryginalny Joker jest odpowiedzialny za stworzenie Harley Quinn, a z tego co mi wiadomo jego występ ma jedynie pokazać jej metamorfozę.
Poza tym, mimo wyniszczenia na twarzy Jokera, makijażu, tatuaży itd, to Bruce raczej rozpoznałby w nim Jasona... W końcu użera się z Jokerem od lat, w tej wizji uniwersum. Raczej by zauważył, gdyby nagle Jokerem stał się ktoś inny, a tym bardziej, gdyby stał się nim Todd.
No, a kto powiedział, że miałby go nie rozpoznać. Z tego co widzę w zwiastunie BvS, to Joker wysyła Bruce'owi liściki odnośnie tego, że pozwolił zamordować swoją rodzinę w Metropolis podczas bitwy Superman vs Zod, ale zapewne nie tylko o to mu chodzi. Jedyna scena spotkania Batmana z Jokerem pojawia się w zwiastunie do Suicide Squad, możliwe, że wtedy staną twarzą w twarz po raz pierwszy, lub, że Batman zdawał sobie z tego sprawę wcześniej. Chociaż to nadal może być tylko plotka, nie mniej nie widzę w niej dziur zgodnych z tym co pokazano nam w obydwu zwiastunach i materiałach promocyjnych.