PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 129 tys. ocen
5,8 10 1 128916
4,4 48 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Co sądzicie o takiej teorii? Powstała w głowie człowieka który zwraca uwage na to,że Leto jest młodszy od Afflecka, w bat jaskini wijdzimy strój robina, w komiksach joker zabił robina, Jason został wskrzeczony przez Ras AlGhula i oszalał. W darkk knight returns na ktorym opieraja film, batman zabil jokera za zabicie Jasona.... Jored Leto ma na rammieniu tatuaż drozda/robina, ma tatuaż z literą J co oznacza zarówno Joker jak i Jason. Pozatym w killing joke nazwano Jokera Red Hood, później Red Hoodem po wskrzeszeniu był Jason... Sądzicie że może być to wytłumaczenie kontrowersyjnego wyglądu? Jason mógł oszaleć do tego stopnia,że nasiąkł psychozą Jokera i został jego następcą?

barry5800

To byłoby bez sensu według mnie w tedy by wiedział kto jest Batmanem....

wort801

Według mnie też.

Swoja droga jak będzie później film o Red Hodzie to kto będzie pomagał Batmanowi? W filmie animowanym pomagal Nightwing a że on nie zyje(ja jednak myśle że ten grób to brat albo ojciec jego) to będzie mu pomagalbRed Robin ale nie wiadomo czy on istnieje w tym uniwersum

LordVader345

Równie dobrze Batman może działać sam bez pomocnika......

wort801

No w sumie

ocenił(a) film na 9
LordVader345

No, ale przecież Joker wie kto jest Batmanem. Dlatego pojawia się w filmie Suicide Squad. Amanda Waller chce z niego wyciągnąć informacje na temat Batmana, ale Joker nie puszcza pary z ust. Było to przecież w jakimś opisie fabuły. A, gdyby Jokerem był Jason, wyjaśniałoby to, skąd wie kim jest Batman.

barry5800

To zupełnie inny temat ale ok

barry5800

Na temat tej teorii
cytuje forumowica Przemka Lipkę
godzinę temu
Za to jest druga teoria przemawiająca za tym ze jestem to prawdziwy Joker – przede wszystkim taka ze to oryginalny Joker jest odpowiedzialny za stworzenie Harley Quinn, a z tego co mi wiadomo jego występ ma jedynie pokazać jej metamorfozę.

wort801

http://naekranie.pl/aktualnosci/legion-samobojcow-fanowska-teoria-na-temat-joker a-728266

barry5800

Jared Leto nie jest młodszy od Afflecka. Jest od niego rok starszy...

boojan27

Poza tym, mimo wyniszczenia na twarzy Jokera, makijażu, tatuaży itd, to Bruce raczej rozpoznałby w nim Jasona... W końcu użera się z Jokerem od lat, w tej wizji uniwersum. Raczej by zauważył, gdyby nagle Jokerem stał się ktoś inny, a tym bardziej, gdyby stał się nim Todd.

ocenił(a) film na 9
boojan27

No, a kto powiedział, że miałby go nie rozpoznać. Z tego co widzę w zwiastunie BvS, to Joker wysyła Bruce'owi liściki odnośnie tego, że pozwolił zamordować swoją rodzinę w Metropolis podczas bitwy Superman vs Zod, ale zapewne nie tylko o to mu chodzi. Jedyna scena spotkania Batmana z Jokerem pojawia się w zwiastunie do Suicide Squad, możliwe, że wtedy staną twarzą w twarz po raz pierwszy, lub, że Batman zdawał sobie z tego sprawę wcześniej. Chociaż to nadal może być tylko plotka, nie mniej nie widzę w niej dziur zgodnych z tym co pokazano nam w obydwu zwiastunach i materiałach promocyjnych.