PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10066545}

Avicii: Jestem Tim

Avicii - I'm Tim
2024
7,5 5,1 tys. ocen
7,5 10 1 5141
6,2 6 krytyków
Avicii: Jestem Tim
powrót do forum filmu Avicii: Jestem Tim

Ewidentnie został zamordowany albo nakłoniony do samobójstwa. Ten dokument biograficzny pokazuje, że nie ma odwrotu. Jak już wejdziesz w "ten świat należący do nich" to jesteś ich i nie możesz przestać. I tutaj nie chodzi o chlanie i ćpanie. Netflix też jest umoczony, pokazali to nam w taki a nie inny sposób nie przypadkowo. Grzecznie chciał odejść korzystając z różnych, nazwijmy to metod "medytacji". Nie pozwolono mu.

mariusz_poznanski_2

Nie sądzę. Pewnie przedawkował. Szkoda, że przyczyna śmierci nigdy nie została podana publicznie, ale pewnie nie chcieli z niego robi ćpuna.

ocenił(a) film na 7
wombat_girl

Nie wierzysz w TE teorie spiskowe czy jeszcze nie doszedłeś do takich info, że nie łączysz kropek lub po prostu neo chcesz.. niestety kolejna ofiara, tymbardzien ze data jego śmierci symboliczna w TYCH kręgach. Netflix to tylko dobry przekaźnik do siania propagandy.

wombat_girl

Pociął się rozbitą butelką po winie. Rozciął tętnice na szyi i rękach. Zmarł wskutek wykrwawienia się. Niestety wskutek trybu jaki prowadził zmagał się z uzależnieniem od alkoholu. Przeszedł dwie poważne operacje w tym zapalenie trzystki. Jego rodzina publicznie mówiła o jego problemach psychicznych, depresji, atakach paniki

ocenił(a) film na 7
wombat_girl

Przyszedł po niego "seryjny samobójca". Wmawiają ludziom, że zmagali się z depresją, uzależnieniem, problemy psychiczne itd. Chester Bennington też nie popełnił samobójstwa! Matthew Perry przed śmiercią chciał ujawnić jakieś nazwiska dotyczące bardzo znanych nazwisk powiązanych z siecią pedofilską. U Nas w Polsce mamy przypadek Dawida Ozdoby. Łączcie kropki.

ocenił(a) film na 7
mariusz_poznanski_2

Nie wierzę w te teorie spiskowe. Poza tym Timowi mogli pomóc odejść w tym Omanie - są takie miejsca na świecie, gdzie legalnie pomagają w odejściu z tego świata.

mariusz_poznanski_2

Też nie wierze w te teorie spiskowe przez cały dokument jest jasno nakreślone że Tim zmagał się z problemami egzystencjalnymi nie umiał odnaleźć samego siebie szukał prawdy znalazł medytacje która mu chwilowo pomogła ale jak widać nie na długo

ocenił(a) film na 1
mariusz_poznanski_2

Występująca w dokumencie Madonna nawet nie kryje się z tym co promuje. Dalej wokalista Chris Martin z Coldplay który również wystąpił przez chwilę, też jest zapatrzony w "dziwne" rzeczy. Kolejno rozdanie nagród i wymowne spojrzenie Rihanny podczas podziękowań Tima. Cała "popkultura" jest "umoczona". Tim był naprawdę dobry tym co robi. Dzięki temu szybko został wciągnięty na "świecznik". Czy chciał czy nie chciał, tak właśnie wyglądają umowy i współpraca. Dziwna sprawa, że po tym jak się wyciszył, zaprzestał występów, ustabilizował i nagle sam wyjechał do Omanu popełnić samobójstwo? Użyć do tego rozbitej butelki wina. Coś w nim siedziało i nie mógł sobie z tym poradzić. W mojej opinii tak został nakłoniony do śmierci. To tylko moja teoria to przemyślenia.

mariusz_poznanski_2

Nie sądzę. To był młody zdolny chłopak i zbyt szybko dał sie zamknąć w swojej pasji, kosztem siebie potem jak próbował wyjść z tego kokonu ciężko było mu zmierzyć się z prozą życia bo nie miał zwyczajnie doświadczenia jak to zrobić z korzyścią dla siebie. To czysta psychologia. Po takim zastrzyku dopaminy trudno wrócić do równowagi psychicznej i życiowej, trzeba ogromnej mądrości i wiedzy oraz życzliwych ludzi wokół, by unieść brzemie takiego sukcesu i odnaleźć w tym siebie. Zauważ jak zmieniał się klimat muzyki, którą tworzył. Poza tym tryb życia, który prowadził bardzo mu nie służył, on bardzo cierpiał u schyłku życia stąd opioidy, które zażywał

ocenił(a) film na 1
shidadio

Wszyscy zapomnieli jeszcze o fimie: "Avicii: True Stories " nie jest już tak "pięknie".

mariusz_poznanski_2

Nie wszyscy. Zapewniam

ocenił(a) film na 1
shidadio

Avicii: True Stories jest zupełnie inny i pokazuje to wszystko w innym świetle gdzie wszystko skończyło się dobrze. Koncerty zostały zakończone a Tim wrócił "do siebie". Zresztą nagrywając True Storise nie wiedzieli przecież o jego samobójstwie które popełnił dopiero później. "Avicii: Jestem Tim" to tak jak by True Stories który jest ściśnięty w pigułkę z dodaną dramaturgią jego śmierci. Śmierci na którą miał by mieć wpływ jego menadżer, alkohol, leki czy imprezy - tak sugerują dają to nam do myślenia. Dopiero później "coś" się wydarzyło. I to o tym należało by nakręcić dokument a nie wracać do jego czasów "True Stories". Została zasiana nieprawda. Prawda jest zupełnie inna o której wspominałem wcześniej. Taka jest moja opinia.

shidadio

I po co te narkotyki?

ocenił(a) film na 1
Weronka90

teoretycznie nie brał narkotyków. Tylko leki przeciwbólowe na bazie silnych środków narkotycznych - opium

mariusz_poznanski_2

A to silne jest jak heroina ?

mariusz_poznanski_2

To był w sekcie i za to umarł ?

ocenił(a) film na 1
Weronka90

Jest to jedna z wersji. Nie tylko on, wielu artystów tak kończy.

mariusz_poznanski_2

Niestety za dużo kasy i sława robią swoje