W nowym spocie TV pojawił się Thanos aż z 5 Kamieniami Nieskończoności
Link do kadru https://www.instagram.com/p/BhR-3ihFkDT/
A więc co się stanie z dr. Starnge?
A co do kamieni - pewnie zdobędzie kamień czasu w momencie torturowania dr. Strange'a. Chociaż niektórzy twierdzą, że scena z trailera, w której Strange krzyczy, nie jest sceną tortur, tylko na taką wygląda.
Raczej kamień czasu zdobędzie po bitwie na titan (ale w to wątpię, bo wtedy Avengersi nie mają praktycznie szans i nie mam pojęcia co twórcy sensownego wymyślą że go pokonają skoro jedynie kamień umysłu zostanie)
Kamień rzeczywistości zdobędzie pewnie od kolekcjonera, kamień przestrzeni od lokiego a kamień przestrzeni z xandaru. A skąd wytrzasnął kamień dusz to nie mam pojęcia.
Podobno na tej rękawicy widać 4 kamienie, a nie 5 tak jak niektórzy sądzili. Na pewno mamy tam niebieski, fioletowy, czerwony... no i właśnie, żółty czy pomarańczowy? Teoretycznie bardziej pasowałoby, że żółty, bo Vision itd. a miejsca pobytu kamienia dusz nadal nie ujawniono, ale na pierwszy rzut oka widać, że w rękawicy jest pomarańczowy kamień, a nie żółty. Także wygląda na to, że Thanosowi będzie brakować tylko kamienia umysłu i czasu. Coś mi mówi, że kamień dusz będzie na tej zniszczonej planecie, która nawet barwą jest zbliżona do tego kamienia. Bo niby po co miałaby się rozgrywać tam ta cała walka?
Zniszczona planeta to Titan gdzieś zostało to potwierdzone. Najbardziej ciekawi mnie fakt że w jakimś spocie podczas bitwy w Wakandzie widać niebieską smugę sugerującą powrót Quicksilvera (była plotka że pewne postacie powrócą w IW i A4) a do tego w ostatnim spocie Strange wspomina o tym że odbył podróż w czasie by zobaczyć wszystkie możliwe wyjścia tego konfliktu (najprawdopodobniej mówi to na tej zniszczonej planecie) i jest info że Strażników za dużo to nie będzie. Raczej będą się przewijać przez film by potem połączyć siły ze Starkiem i razem stawią czoło Thanosowi. Ewidentnie coś musi być na tym Titanie że akurat tam będzie ich potyczka.
A wiesz może, który to ten spot z niebieską smugą? Bo jakoś nie chce mi się wierzyć w tego Quicksilvera....
Na pocisk z blastera mi to nie wygląda a bardziej na quicksilvera xd Aczkolwiek ch*j wie jakie blastery są w Wakandzie XD
https://www.youtube.com/watch?v=zjTs_OKodGA
No właśnie na jednym spocie widać, jak bodajże Shuri w Wakandzie używa takiego blastera i strzela niebieskim pociskiem. Także w żaden powrót Quicksilvera nie wierzę, tym bardziej, że jak wiadomo zginął.
Dobra jednak to blaster xD Przyjrzałem się i na 90% jestem pewien że to jest jakiegoś rodzaju laser z broni.
Jeśli chodzi o tą niebieską smugę, to w innym momencie spotu widać jak Thanos skacząc nad lawą, taka smugę wypuszcza. Myślę że to ona.
Nie ma znaczenia ile kamyków ma lub nie ma - skoro nie ma dwóch części to wiadomo kto wygra... pytaniem otwartym pozostaje tylko, kto zostanie uśmiercony oprócz Iron Mana, Hawkeye i Vision. Główne kryteria to wymagania finansowe gwiazd oraz konieczność zrobienia miejsca dla kobiet i kolorowych transseksualnych superbohaterów
Śmierć Iron Mana może być wydedukowana na podstawie zwiastunów, które ukazują go ciężko bitego prze Thanos, tudzież w zniszczonej zbroi. Vision ma w głowie kamień umysłu i pewnie zginie gdy Thanos wyrwie mu go z głowy. O Hawkeyu nic nie wiemy, obstawiałbym za to śmierć Kapitana Ameryki, bo to po prostu pasuje do ewolucji jego postaci w filmach.
To nie jest jedyny argument. Robert Downey Jr. powiedział w jednym z niedawnych wywiadów, ze "nie może grać Starka wiecznie" i "Trzeba wiedzieć kiedy odejść z klasą". Dodatkowo któryś z twórców (chyba Kevin Peige) powiedział zapytany o to, czy ktoś umrze, że "Młode kwiaty szkoda zrywać, ale te rozwinięte już można". wskazuje to, że któraś z postaci z dłuższym stażem na pewno umrze. Obstawiałbym Tony'ego, Steve'a lub obu.
Z wypowiedzi to owszem, ale z trailerów to wiesz jak jest, jedna wielka mistyfikacja.
Myślę że Vision przeżyje, w zwiastunie jest jeden moment gdy Shuri ma pokazaną głowę Visiona i coś tam majstruje.
Jakiś czas temu widziałem wywiad i było powiedziane że będzie jeszcze jedno widowisko z Iron manem ( solowe ) wątpię by to on miał zginąć.
Stawiam na Kapitana Amerykę.
Nie byłbym tego taki pewien - IMO może to być jakaś wizja/retrospekcja. Zobaczcie, że w każdym zwiastunie, w każdej lokacji Thanos ma 2 kamienie. W Wakandzie, gdy walczy z Cap Ameryką, na tej pomarańczowej planecie. Mało tego - samo ułożenie kamieni jest zupełnie inne - po co Thanos miałby je zamieniać miejscami? A ponieważ w filmie pojawi się retrospekcja jak Thanos przygarnia Gamorę, obstawiam, że ta scena z 4 kamieniami ukaże jakąś przeszłość Thanosa.
No wiem, więc tym bardziej to nie pasuje, bo w Wakandzie walczy z Kapitanem i dalej ma 2 kamienie, w dodatku ułożone w innej kolejności. Tak czy inaczej - drzewa nie rosną tylko w Wakandzie, to może być jakakolwiek inna planeta.