PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=790542}

Avengers: Koniec gry

Avengers: Endgame
2019
8,0 189 tys. ocen
8,0 10 1 189240
7,1 75 krytyków
Avengers: Koniec gry
powrót do forum filmu Avengers: Koniec gry

Zapraszam wszystkich zainteresowanych do kolejnych dyskusji na temat zarobku filmu Avengers: Koniec gry.

Dla przypomnienia wyniki z Youtuba na tą chwilę 2,757,373
i z moja z piątku 2,753,808,694

No i aktualne spekulacja forumowiczów na ten Weekend
ziomxd 2759mld Pross Tassadar 2760mld MWilk 84 2764,760mld bialywilk11 2765mld

ocenił(a) film na 10
ziomxd

Jeju...zaś wolno leci... : <

ocenił(a) film na 10
Protoss_Tassadar

jak zabraknie 1 mln do pokonania Avatara to .... brak słów

ocenił(a) film na 10
bialywilk11

Ja już szczerze mówiąc wątpię w to czy przebije : <

ocenił(a) film na 10
Protoss_Tassadar

za wolno idzie ...

bialywilk11

Na mojo $2,780,800,139 ?!

ocenił(a) film na 10
lelucasso

no właśnie patrzę! gdzieś czytałam że ma być wznowienie na jakiś azjatyckich rynkach - może to z zagranicy tak pociągnęło.
nadal aktualizują stronę - trzeba poczekać

ocenił(a) film na 10
bialywilk11

Oo jakaś strona dotycząca tego newsa? (lub nazwy, mogę sobie poszukać)

ocenił(a) film na 10
Protoss_Tassadar

wiesz czytałam gdzieś na komentarzach do mojo - nie mam oficjalnej strony

Ale z fb mojo teraz jest info: 1,692,000 - weekend gross
więc nie wiem skąd taka różnica między yt a mojo

użytkownik usunięty
bialywilk11

te wyniki z jutuba to w ogóle się ostatnio nie pokrywają z rzeczywistością.

ocenił(a) film na 10

zauważyłam, że od czasu wznowienia czasami podają niższe niż na mojo i aktualizują z weekendu - ale aż tak nie śledziłam różnic przyznam szczerze.

Swoją drogą Far frome home jest na dobrej drodze do 1 mld

Protoss_Tassadar

Na imdb na Avengers poszukaj w Release Dates
Indonesia 12 July 2019 (re-release) (extended version)

ocenił(a) film na 10
lelucasso

Teraz pytanie czy to prawda, czy pomyłka. Mam nadzieję, że prawda : P

ocenił(a) film na 10
Protoss_Tassadar

też mam taką nadzieję...
co do komentarzy na mojo - słyszła ktoś czy to prawda że avatar ma wejść ponownie do kin na 10 tą rocznicę??? !!!! Nie wiem czy to wymysł osób piszących komentarze czy to prawda

ocenił(a) film na 10
bialywilk11

Teraz na streamie przyspieszyło : P

Znaczy ja jedynie co słyszałem, to ten fakt, że Avatar miałby wejść do kin przed premierą dwójki.

ocenił(a) film na 10
Protoss_Tassadar

Who cares. W grudniu Endgame wróci do kin przed rozdaniem oscarów, więc wyrobi taką różnicę, że Avatar i tak nic nie zrobi :)

ocenił(a) film na 10
lukiton0589

Wut? Skąd takie info? Oo

ocenił(a) film na 10
Protoss_Tassadar

Przecież o tym było i jest głośno. W grudniu, kiedy jest posucha do kin wracają filmy, które mają coś ugrać na Oscarach i Marvel zamierza zgłosić Endgame. Więc Endgame w grudniu zawita do kin zapewne w prawdziwie rozszerzonej wersji. Zapewne Oscarów nie zdobędzie, bo ta gala to jakiś żart i wybierają jakieś głupoty, ale w kinach w grudniu się pojawi...

ocenił(a) film na 10
lukiton0589

Oo to może do 3 miliardów dobije : >

ocenił(a) film na 10
Protoss_Tassadar

Do 3 mld nie dobije, ale zazwyczaj takie grudniowe powroty dają 30 mln... no chyba, że dorzucą w filmie naprawdę z 10 minut nowych scen... na chwilę obecną nie wiadomo co puszczą, ale puszczą. Te informacje podawali na początku maja jakoś.

lukiton0589

No nie wiem czy w grudniu pamiętaj że Disney będzie chciał zarobić na SW.

ocenił(a) film na 10
wort801

OK, ale SW są około świąt, a filmy oscarowe wracają na początku grudnia.

lukiton0589

No tak sorry zwracam honor :)

ocenił(a) film na 10
lukiton0589

Filmy oscarowe mają terminy również koniec stycznia/początek lutego , więc mają dwa okienka na powrót Endgame do kin

ocenił(a) film na 10
lukiton0589

no mam nadzieję, że wróci skoro Avatar też miałby wrócić. Jeśli teraz udałoby się wygrać różnicą 1-2 mln to na krótko.
Bez sensu jest to całe doliczanie kasy po powrocie ;/

ocenił(a) film na 10
bialywilk11

Wróci, wystarczy wpisać w google endgame oscars. Marvel zamierza promować ten film, a promowanie filmu oznacza jego powrót do kin w grudniu lub koniec stycznia/początek lutego. Ponadto chyba będą też promować Roberta Downeya Jr w walce o statuetkę za rolę.

ocenił(a) film na 10
lukiton0589

słowa kluczowe [Endgame + December] wyskakują mi informacje: Avengers: Endgame Coming To Disney+ In December
A po wpisaniu [Endgame + Oscrs] info na jakie nominajce mogą liczyć i spekulacje na temat RDJ - za całokształt lub najlepszy aktor

ocenił(a) film na 10
bialywilk11

No właśnie. A wszystkie filmy oscarowe wracają do kin - tak się je promuje przed galą oskarową :)

ocenił(a) film na 10
lukiton0589

no to wcale nie oznacza że zarrobi w kinach.. wyszukiwarka oddaje info o Disney + co oznacza że wiekszość USA będzie maiło Endgame w domu na platformie - taniej zapewne niż w kinie.

Protoss_Tassadar

Coś pięknego będzie pierwsze miejsce :)

bialywilk11

Jak by co oglądałem Spider-mana wiec pytaj o co chcesz. :)

ocenił(a) film na 10
wort801

ok - dużo naczytałam się przed FFH teorii dot. następnej fazy MCU: wielu twierdzi, że zmierzamy do Secret Invasion, dają "za" i "przeciw" - czy Twoim zdaniem zmierza ku temu po FFH.
pierwsze pytanie - czy los jaki spotkał Mysterio jest ostateczny czy w komiksach był już odkręcany???

bialywilk11

1) Ok według mnie raczej nie będzie Secret Invasion, Marvel zrobił że skrulli sojuszników dla Ziemi. No chyba że się okazać że rasa skrulli jest podzielona na np klany czy coś w tym stylu.

2)Trudno powiedzieć czy wróci większość przeciwników w uniwersum kinowym była tylko na jeden film, myślę że nie. W filmu fabuła jest inna niż w komiksach np on nigdy Mysterio nie pracował dla Starka (w tych komiksach co czytałem)

Dokładniej Spider-Man zapytał systemy czy to jest realne co teraz widzi a program mu odpowiedział że nie ma już żadnego działającego drona, wiec on nie żyję.

ocenił(a) film na 10
wort801

ok, przyjmuję do wiadomości...
trochę w secret invasion uwierzyłam po tym jak bgracia russo stwierdzili że jeśli mają wrócić do MCU zrobić jakiś film to będzie to albo fantastyczna czwórka albo właśnie wydarzenie na miarę wyżej wspomianego przeze mnie.
Co do Mysterio niby wiem - ale aktor w tej roli był na tyle dobry że miałam nadzieję na coś w stylu Loki - czyli ciągłe powroty

bialywilk11

Uważam że jako iluzja może wróci, ale nie w fizycznej formie poza tym jak patrze jak użyli technologii iluzji mam taką dziwną myśl że z tej samej technologii tylko nieco zmiennej formie może użyć Kameleon.Z taką różnicą że on będzie miał coś rodzaju zbroi na sobie i dzięki tej technologii Mysteria będzie umiał się zmieniać w inne osoby.

ocenił(a) film na 10
wort801

Przy tak niedużej różnicy, bagatela 7 mln, Marvel już powinien mieć rękę na pulsie i nawet samo studio powinno wydać tą kasę na bilety dla szkół, domów dziecka itp. Za te 7 mln, które by wydali i omówmy się - są to dla studia sprawy groszowe, mają świetny marketing i pijar w postaci: ,,w tym studiu narodził się najbardziej kasowy film wszechczasów...".

lukiton0589

No może ale to nie będzie oszustwo ??niech wygra normalnie żeby nie było awantur.

ocenił(a) film na 10
wort801

Zostało 7.2 miliona do Avatar, do następnego tygodnia będzie nowy top 1 w box office : )

Protoss_Tassadar

Trzymam kciuki ;)

ocenił(a) film na 10
Protoss_Tassadar

Zależy jak dalej świat się spisze, gdzie jest re-release... to on teraz napędza. Liczę na mocne zbliżenie się. Potem król lew i wszystko siądzie, każdy inny film.

ocenił(a) film na 10
Protoss_Tassadar

Na necie 9,7 mln zostało tzn na YT. xD. Za tydzień już mamy Avatara na bank :D.

ziomxd

Na YT za moment będzie równe 9 milionów xD Tak więc w dwie godziny natłukli milion, jak tak dalej pójdzie.... xD

ocenił(a) film na 10
Dark_Incubus

Zasuwa ostro ja po puludniu patrzę 2.776 a wieczorkiem 2.778.5 LOL w szoku byłem xD.

ocenił(a) film na 10
ziomxd

Worldwide: $2,780,800,139 Do końca tego tygodnia co będzie, to będziemy mieli nowego top 1 box office'u : >

ocenił(a) film na 10
ziomxd

Rany, przecież na box office mojo jest już Worldwide: $2,780,800,139.

Protoss_Tassadar

Szacowane, a więc tyle może dzisiaj wieczorem być na koncie xD

ocenił(a) film na 10
Dark_Incubus

Już tyle jest, już są artykuły o tej sumie : > Tam na streamie to nwm co się odwala, ale wartości były niższe : >

ocenił(a) film na 10
Protoss_Tassadar

No to tylko 7,1 mln next weekend i Avatar Papa.

ocenił(a) film na 10
ziomxd

Ale wolno dzisiaj idzie : < Obstawiam, że maks. do końca następnego tygodnia Endgame wyprzedzi Avatara!

ocenił(a) film na 10
Protoss_Tassadar

Superasnie xD

ocenił(a) film na 10
wort801

dokładnie ... lepiej wolniej a bez zbędnych zagrywek. Marvel za dużo wizerunkowo może na tym stracić. Jak widać po ich działaniach bardzo dbają o markę i jej odbiór.