PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=790542}

Avengers: Koniec gry

Avengers: Endgame
2019
8,0 189 tys. ocen
8,0 10 1 189054
7,1 75 krytyków
Avengers: Koniec gry
powrót do forum filmu Avengers: Koniec gry

Dlaczego niektórzy pisza o powrocie Starka Wtf? NIE MA SZANS ABY POWRÓCIŁ RÓBCIE SCREENY.

ocenił(a) film na 1
BlekitnyWiktor

Jak reżyserom się zamarzy to Stark powróci. Wystarczy, że go ściągnął z przeszłości albo alternatywnej lini czosowej..a kto reżyserom zabroni??

Himeko_Kuran

Weird flex but ok.Ale tak serio zgadzam sie z toba że można go sciągnąć z innej linii.Ale coś czuje że było by to niehumanitarne troszku xd.ALE CALY CZAS PODTRZYMUJE ŻE STARK NIGDY NIE POWRÓCI bo marvel nie chce placic już tylko hajsu za jednego aktora bo maja gdzies fanów i ich miłośc do aktora i postaci.Evansa rozumiem bo kontrakt ale iron man chyba jeden film zapisamy woec who knows ale wedlug mnie tak jak mówilem.

ocenił(a) film na 1
BlekitnyWiktor

Jeśli chodzi o fanów starka to raczej nie mają na co narzekać bo cały EG jest mocno naciągany na rzecz Starka ale całkowicie się z tobą zgadzam. Jego uśmiercenie było jak dla mnie niepotrzebne i jesli tak bardzo chcieli tą postać "ukonorować" to mogli to zrobić na wiele innych sposobów i na dodatek całkowicie logicznych i wynikających z fabuły tego i innych filmów. Natomiast jesli chodzi o fanów, których twórcy raczej zlekceważyli to raczej myślałabym o fanach Thora bo z tej postaci zrobili pośmiewisko i niedorajde świata marvela. Chociaż z tego co czytam na tym forum wielu osobom i fanom Thora to się podoba...

Himeko_Kuran

No Thor myślałem że beczką i ulańcem będzie przez chwile dla śmiechu itp. A później stanie się bogiem piorunów przed walka z sześciopakiem ale okazuje się że Thanos mial handicap bo oto chodzilo Russo Bros by wylączyć "logicznie" overpower postacie takie jak Thor np. Ale dla mnie logiczniejsza byłaby depresja załamanie bez piwa i powstanie Dark Thora który stracil wszystko i troche swojej mocy.

ocenił(a) film na 1
BlekitnyWiktor

takie rozwiązanie też byłoby dla mnie bardziej do przyjęcia. Ten film był podsumowaniem ostatnich 10 lat filmów marvela i myślę, że każda postać zasługiwała na to aby pokazać ją z jak najlepszej strony.

Himeko_Kuran

Ale tez winną trzeba obarczyc Taika Waititi ktory z Thora zrobil klauna i blazna dlatego Russo nie mogli odbiegac od koncepcji ehh szkoda bo Thor komiks a Thor MCU to dwie inne rzeczy z tą samą nazwa.

ocenił(a) film na 1
BlekitnyWiktor

film Thor 3 to najgorszy film, który widziałam w zyciu. Na końcu miałam nadzieje, że ta jego siostra go po prostu zabije i ją wolałabym zobaczyć w kolejnych produkcjach przynajmniej miała godność. Po IW miałam nadzije, że postać thora raz na zawsze została uratowana i już tak zostanie więc uważam ze braci russo mogli pójśc kompletnie inną ścieżką... w ogóle cały EG jest dla mnie wielkim rozczarowaniem. Po braciach russo spodziewałam kompletnie innego filmu na innym poziomie. O ile IW był dla mnie arcydziełem to EG jest wielki rozczarowaniem...

Himeko_Kuran

Thor 3 był smieszny i to byl jego zamysl bo thor 2 wedlug szerszej opini byl nieudany jest uwazany na najgorszy film MCU w sumie nie wiem dlaczego xd.Iron Man 2 i Thor3 to najgorsze pierwszy to kalka pierwszej części te same motywacje itp. A drugi film to Seinfiels z bohaterami więc chyba wole Dark World od takiego ścierwa gdzie Thor to bóg zartow a Loki nie wie co robi w tej produkcji. Ehh Mam taka rozkimnę .Wiesz że można było cofnac sie w czasie do rzeczywistości gdzie Thanos ma wszystkie kamienie pokonac go w Wakandzie z podwójna sila i tyle nikt nie ginie bierzemy kamyki przywracamy wszystkich odstawiamy kamyki żadnego cofania do 2012 1970 czy 2013 uświadomilem sobie to po seansie że to byl debilny pomysł by latać po różnych czasach i zdobywac kamienie moim sposobem nebula nie zostalby namierzona koniec filmu bo nie ma Thanosa z innej rzeczywistosci.I nikt nie ginie ehhhhhh

ocenił(a) film na 1
BlekitnyWiktor

całkowicie się zgadzam i jak chodzę sobie po tym forum to mam wrażenie, że marvel powinien zatrudnić jakiś bardziej ogarniętych fanów nakręcili by znacznie lepszy film. Jedna osoba z forum napisała tutaj, że w komiksach Stark został szefe Tarczy. No jak dla mnie super pomysł - zakończyłoby to w piękny sposób konflikt z Civil War bo myślę za jakby Strak stał na czele Tarczy to Rogers ze spokojnym sumieniem mogłby się tej organizacji poprządkować - bo on zawsze ufał Tonyemu. Ja sobie tak wyobrazałabym końcową scenę, że jest głosowanie nad szefem Tarczy i kiedy wymieniane jest nazwisko Starka jako kandydata to wstają wszyscy avengersi i ci co zgadzają się współpracować z Tarczą np straznicy galaktyki, kapitan marvel czy dr strange i np przedstawiciele Xandaru (bo tarcza staje się nie międzynarodową oraganizacją a między planetarną) i jednogłośnie głosują na Starka - myślę, że coś w tym stylu byłoby znacznie piękniejszym uhonorowaniem tej postaci. A co do walki z Thanosem to wyobrazałabym sobie coś w stylu że pojawia się cała armia thanosa na to Stark "ewidentnie mnie nie doceniasz" - coś w ten deseń i nagle pojawia się niezliczona armia straka - coś w stylu tych robotów z filmu o starku 3 części, i ta armia starka spokojnie roznosi armie thanosa w pył...coś w ten deseń a tak to wszystko w EG jest dla mnie bezsensu...

Himeko_Kuran

Powiem tak Endgame jest świetny bo jest podsumowaniem zasluguje na 9 albo 10 gwiazdek bo caly film ma poziom ale zakończenie postaci Iron Mana boli strasznie to trzeba sie z tym pogodzić wedlug mnie piekne zakonczenie i zamkniecie mial Steve Rogers który własnie o tym marzyl o starosci i o Peggy... ładne zamkniecie wątku i podsumowanie a z Starkiem... cóż brak pomysłu i ciagniecie wizji z Age of Ultron do 2019 roku szkoda zadnego pomysłu na tego bohatera nie było koniec dobrego Iron Mana to Iron Man 1 i tyle tam jest pokazany obraz z komiksu.W Spider Manie Stark też mi sie podoba chociaz tam CGI kulało że chcialo sie płakać.Ludzie mówią że marzyl o bohaterskiej smierci itp. Raczej chciał zawsze bronic Ziemi a nie sie poswiecac i rola szefa Tarczy a np. Smierc Furyego bohaterksa miała by sens wiekszy pełniejszy i głebszy.Dla mnie smieszne bylo 14 milonow scenariuszy Strange jesli Tilda mowila jest nieskonczonosc rzeczywistosci to jak moze byc 14 mil. scenariuszy XD czekam na Spider Man 2 bo jest zakonczenie Infinity Saga i wtedy dowiemy sie czegos nowego chociaz film chybaaa nic nie wniesie bo wydarzenia dzieja sie przed IW wiec dowiemy sie co dzialo sie miedzy Czarny Gościem a Wojną Z Wielką Granica.

ocenił(a) film na 1
BlekitnyWiktor

dla mnie zakończenie z kapitanem ameryką też jest bezsensowene. Owszem kochał peggy ale już raczej zdążył się z nią pożegnać - nawet niósł jej trumne. Poza tym to nie pasowało to postaci Steva, który zawsze stawiał dobro innych ponad swoim tym bardziej, że stark nie zyje i nagle do życia wróciła połowa wszechświata - wiec on jest tu potrzeby. To zakończneie zarówno z Ironmane jak i kapitanem jest dla mnie bardzo wymuszone... jesli już ktoś miał zginąć to raczej rogers przynajmniej byłoby to w jakis sposób wyjaśnione dlaczego mógł pstryknąć palcami bo czemu mógł to zrobić stark od tak jest dla mnie ciągle wielką zagadką - skoro hulk ledwie dał rade....

Himeko_Kuran

Iron Man jak pisalem zarobkowo juz usmierocony (zobacz artykul na Filmwebie o kasie dla aktorow w EndG.) Stark byl wielkim kosztem dla Marvela wola ze zrobic Czlowiek pajak za 20 milonow dla aktora niż 100 mil. Dla Downeya szkoda ale taka polityka.Wogule kraza plotki ze Downey bedzie nominowany do Oscara za EndGame wiec beka wieksz nic z Thora haha

ocenił(a) film na 1
BlekitnyWiktor

Cóż IronMan nie był moją ulubioną postacią ale i tak go lubiłam więc fanom tej postaci współczuje. Przyznam szkoda. Ale jeśli mam byś szczera to poprostu zrobiłabym kasting na sobowtórów postaci starka i już ;) może jakiś utalentowany by sie znalazł i fanom może by to tak bardzo nie przeszkadzało...:)

ocenił(a) film na 1
BlekitnyWiktor

z pszykrością uważam, że ten film nie zasługuje na tak wysoką ocenę o jakie ty piszesz - przynajmniej ja tak uważam. Zbyt dużo jest w tym filmie nadinterpretacji, nieciągłosci i nadużyć. Poza tym prawie wszystko jest robione pod straka więc dla fanów starka film może być super ale dla fanów innych bahaterów już niekoniecznie. O ile w IW starano się zachować równowagę między bahaterami to w EG całkowicie to olano i strak ewidentnie kradnie całe show....

Himeko_Kuran

Wiesz ta ocena to z sentymentu poszla mi bo jednak te kilkanascie lat ogladania lat zmusza mnie to podjecia takiej decyzji filmu juz nie zmienie i to bedzie jedyna podsumowanie jakie bedzie i trzeba je szanowac i tyle.Szkoda ale coż stad ta wysoka ocena

ocenił(a) film na 1
BlekitnyWiktor

Ja z sentymentu dałam na początku 5 gwiazdek. Teraz obnizyłam do 4 - to przez czytanie tego forum i przez oglądanie IW (jest na HBO) i tak oglądam i się pytam sama siebie jak oni mogli to zrobić mieć takie możliwości i tak to schrza.... . Staram się być po prostu w miarę sprawiedliwa ale ten film jest dla mnie gorszy od Civil War i myślę, że po IW zasługiwaliśmy na znacznie, znacznie więcej. Oceną mówię twórcą, że czegoś takiego jako fan nieprzyjmuje. Pokochałam te filmy, tą ciągłość przyczyna skutek, te smaczki z różnych filmów, kótre dążyły do tego ale dużo zostało nie wyjaśnione, jest wiele nadużyć - to nie takie filmy marvela pokochałam....