PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 211 tys. ocen
7,2 10 1 211120
6,1 61 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Wiele razy poruszany był temat najsilniejszych postaci Marvel Universe, a że ja raczej nie siedzę na forach dot. DC, to zapytam tutaj, bo wielu ludzi, także fanów DC ogląda z przyjemnością filmy Marvela, więc: ktoś skusi oblatany skusi się i zrobi listę Top 10 najpotężniejszych postaci w DC?
Ja znam kilka pakerów jak Doomsday, Darkseid, Brainiac, Metallo, Black Adam, Superman, Captain Marvel (ten czerwony od Shazam), no tyle wiem, ale jest ktoś silniejszyk, coś na wzór TOAA, The Living Tribunal, Beyondera, Franklina Richardsa, Galactusa, czyli moim zdanien Top 5 Marvela? Poratujcie:)

Frieza

Doomsday, Darkseid, Brainiac, Metallo, Black Adam, Superman, Captain Marvel ok dodam od siebie dr fate:( używa magii),solomon grundy,Powergirl,supergirl i Zatanna
a marvela Galactus, Beyonder,feniks( ten z komiksów)hulk ,Odin (z komiksów),Szkarłatna Czarownica,thanos

ocenił(a) film na 10
wort801

Jeśli chodzi ci o dark pheonix to nie ten tylko ta :)

pemmil

muszę o tej istocie a nie o jean

wort801

mówię :)

ocenił(a) film na 10
wort801

Ok tylko zwykle funkcjonuje jako jean i pokazuje swoją potęgę jako ona :)

ocenił(a) film na 7
pemmil

No właśnie nie do końca. Sama Jean ma trochę mocy, ale to sam Feniks jest tutaj potęgą. To trochę tak jak juggernaut a Cyttorak

ocenił(a) film na 9
wort801

Nie zapominajcie o Wonder Woman

ocenił(a) film na 10
Frieza

Można by dodać jeszcze bizzaro paralaxa antymonitora lub lobo

ocenił(a) film na 6
pemmil

A, czyli nie ma nikogo na poziomie Beyondera czy Phoenix Force, szkoda. Wszyscy Ci najmocniejsi w DC załapaliby się co najwyżej do drugiej dziesiątki Marvela:/

ocenił(a) film na 10
Frieza

Jak to ? Taki super man to w top 5 a poza tym wszystko zależy od fantazii twórców :)

ocenił(a) film na 6
pemmil

Wiadomo - fantazja twórców nie zna granic:) Ale z całym szacunkiem dla Kal Ela, uwielbiam go, ale nawet Superman Prime One-Million to góra 6, 7 miejsce w Marvelu, nic złośliwego, tak uważam, a reszta z wyżej wymienionych to druga dziesiątka. Jeszcze znalazłem takie postacie: Michael Demiurgos, The Entity, Ares, Zeus, Great Evil Beast, The Source, Gabriel, ale prócz Aresa i Zeusa nie kojarze nikogo, Aresa i Zeusa z DC także nigdy nie spotkałem, w Marvelu wiele razy.

ocenił(a) film na 7
pemmil

Serio?
A co superman takiego zrobi? Nie tknie nikogo z mocą na boskim poziomie. I zdziwiłbym się jakby w pierwszej dwudziestce był.

Frieza

Tu coś masz http://www.comicvine.com/profile/elderfingolfin/lists/the-most-powerful-heroes-a nd-villains-in-dc/38398
Dodałbym jeszcze Dr.Manhattana który jest praktycznie bogiem.
Sam Superman też jest mocny,potrafi przesuwać planety,czy podgrzać temperature planety.Więc chyba nie docieniasz go.
Darkseid pre-crisis mocą dorównuje a według niektórych przewyższa mocą Thanosa z Infinite Gauntlet(a ten wiadomo w uniersum Marvela sporo namieszał).

ocenił(a) film na 7
Frieza

Dr.Manhattan

Frieza

Nie mogłeś napisać tego tematu pod filmem DC?

ocenił(a) film na 6
MagdalenaPatterson

A w czym on tutaj przeszkadza? Nikt inny się nie skarżył jak dotąd.

Frieza

Tylko zapytałam, a potem nie dziwota, że się dzieci zastanawiają, czy Superman jest DC czy Marvela.

ocenił(a) film na 6
MagdalenaPatterson

Niech się zastanawiają, temat jest jasny i przejrzysty, a że dzieci są głupie i nieogarnięte, to już ich sprawa:)

Frieza

Może i dla Ciebie czy dla mnie jasny i przejrzysty, no ale jak uważasz. Głupie, i nieogarnięte w pewnych komiksowych kwestiach, to prawda. Przytoczę jeden przykład - zdjęcie Infinity Gauntlet, (screen z Thora) - komentarze na fejsbuczku? "Rękawica Mandaryna" i inne tego typu "kfjatki".

ocenił(a) film na 6
MagdalenaPatterson

No cóż, może od jednego tematu (mojego) świat ignorantów się nie wywróci do góry nogami i nie będą mylić Suprermana z Sentrym, a Hulka z Doomsday'em:) A w sumie nie wiedziałem, że w Thorze 2 było widać Infinity Gauntlet, dopiero po Twoim komencie sprawdziłem na necie i faktycznie jest, a wpatrywałem się w sceny po napisach, szczególnie tą z Collectorem:)

Frieza

No widzisz, niezłe smaczki można znaleźć ;)

ocenił(a) film na 7
MagdalenaPatterson

Ale Ty masz problemy kobieto. Ktoś napisał temat o DC pod filmem Marvela - no normalnie do więzienia go wsadzić. Wyluzuj trochę...

ocenił(a) film na 9
MagdalenaPatterson

Bo nikogo innego to nie interesuje :)

ocenił(a) film na 8
Frieza

WonderWoman, Superman, Doomsday, Darkseid, Giganta, Poision Ivy, Hrabia Vertigo, Ace, Kpt. Marvel, Zatanna

użytkownik usunięty
Frieza

Ekhm to ja :) Pisałem do ciebie w innym temacie, ale jak widzę te głupotki- wonder woman, zatanna i posion ivy xd, to aż muszę skopiować, to co napisałem do Ciebie w innym temacie.

Top 10

1. The Presence
2.Great Evil Beast
3. Lucifer Morningstar
4.Michael Demiguros
5. Elainc Beloc
6. Spectre
7.The Endless
8.Mr Myxpitks
9.Anti-monitor
10. Parallaxx

Niech ludzie widzą, a nie głupoty wypisują :)

użytkownik usunięty

8.mr myxlplyx- literówka się wkradła :p

ocenił(a) film na 6

Tak, tak, odpowiedź już mam od ciebie, ale czytając niektóre zestawienia tutaj mam niezły ubaw:D

Podobna lista do tej: http://www.comicvine.com/profile/elderfingolfin/lists/the-most-powerful-heroes-a nd-villains-in-dc/38398/ :)

użytkownik usunięty
Adorianu

Tak owszem, ale opierałem się też w sporej mierze na paru komiksach, które znam- głównie pewne pozycje Vertigo.

ocenił(a) film na 5
Frieza

Beyonder, Mefisto, Zeus, Odin, Pheonix Force, Wszystkie Abstrakty, np. Galactus. Prócz tego, wezmę pod uwagę każdego posiadacza Rękawicy Nieskończoności, np. Thanosa, Adama Warlocka. No a potem oczywiście Supreme Sorcerer, czyli Doctor Strange.

BILLYBATSON2004

to nie jest DC człeku