PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=299113}
7,4 815 tys. ocen
7,4 10 1 814509
6,7 79 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Witam.
Wielokrotnie temat był juz wałkowany, ale jakoś dalej nie ma konkretnej odp.
Kupiłem bilety na Avatara do Katowickiego Imax punkt 44 ( Avatar DMR )
czas podają 156 min , natomiast cyfrowy w CC to 161 co jest grane i czy strace na jakości czy jednak trzeba było wybrac cyfrówke w Cinema City ... Zaznaczam ze to jest moj pierwszy film 3d w kinie...

jaryy82

?? ktoś coś napisze :)
"
''''
'
'
'''''''
'
'
'
''
:)

jaryy82

albo blad - czas be z napisow / z napisami albo wlacza na 25 klatek na sec. zamiast 24

jaryy82

tak a co z jakością nigdzie nikt konkretnie nie odpowiedział, wybrałem imaxa 3d DMR - czy coś strace, bedzie sie gorzej ogladać jak w CC cyfrówkę ??

ocenił(a) film na 8
jaryy82

qrwa ja juz mam tak namieszane w głowie że już sobie chyba odpuszcze tego Avatara...jedni mówia że najlepszy imax,drudzy że cyfrowa wersja w CC a inni znowu że wystarczy Helios...What the Fuck Is Going On???

ocenił(a) film na 10
maximus420

Najlepiej olać te wszystkie uwagi i iść do tego kina, które się wybrało na samym początku. I tak wszystko się okaże po obejrzeniu filmu w kinie, bo teraz to tylko można spekulować i porównywać do innych filmów. Przez to całe zamieszanie można tylko sobie popsuć seans.

maximus420

dokladnie odpuść sobie, obejrzyj CAM lub TS

ocenił(a) film na 8
Godlike

może i sobie odpuszcze ale jeszcze na głowe nie upadłem żeby ogladać wersje CAM lub TS

ocenił(a) film na 8
Godlike

dobre :D
ja tam mam bileciki do ww IMAXU katowickiego i sie zobaczy jak to bedzie wygladac:)

jaryy82

czyli jednak moglem kupić bilety do cc a nie imax..... beda oczy bolec i bedzie ghosting czy jakos tak......

ocenił(a) film na 9
jaryy82

To co pisze mowie na przykładzie kin w Warszawie
Powiem tylko tyle zwykłe kina które maja najnowszej generacji projektory cyfrowe jak zlote tarasy czy CC nie ma co nawet porównywac do analogowego Imaxa-Sadyba. Imax to w 100% kino przygotowane do 3d m.in:
-ogromny ekran
-przezajefajny dzwiek
-klimatyzacja
-roznice poziomów miedzy siedzeniami sa znaczne dzieki czemu nie ogladasz glowy sasiada z przodu.
- nie bolą oczy ogladalem mrocznego rycerza 2 godziny w 3 rzedzie i bylo ok
Pozatym sam efekt 3D lepiej tam wyglada niz np w zlotych tarasach w cyfrowej jakosci na ekranie ktory niby ma minimalnie wieksza powierzchnie niz w imaxie ale nie jest w ogole przystosowany do 3d tylko do trybu panoramicznego przez co ekran robi sie malenki. Ekran imaxa to kwadrat. Na avatara ide dopiero po jutrze wiec nie wiem czy jest on krecony kamerami imaxa ale jak bylem na batmanie w 2D kreconego kamerami imaxa to widok byl niesamowity. Zatem tej rangi film trzeba ogladac w Imaxie z reszta ktory film na filmwebie przy 1000 glosach ma 9.3 ocene. Pozdrawiam

Ps slyszalem ze w lodzi jest 1 w Polsce imax z cyfrowym projektorem