PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=299113}
7,4 815 tys. ocen
7,4 10 1 814509
6,7 79 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Witam. Mam pytanie do was: kto wymyślił bajkę, jakoby po seansach 4D,
bolały oczy? Ja byłem w IMAXIE w Krakowie i nic nie odczułem.

ocenił(a) film na 8
Gondor3124

W 3D chciałem napisać.

ocenił(a) film na 8
Gondor3124

Ja po seansie jak zamykałem oczy wydawało mi się że jak je otworzę to będę w ciele avatara ;) Ale byłem spalony może to dlatego

ocenił(a) film na 9
Gondor3124

Nic nie odczułeś ponieważ "Avatar" jest nakręcony w stereoskopii 3D idealnej dla ludzkich oczu... Dlatego też efekty 3D nie są ogromnie widowiskowe (nic przesadnie nie "wyskakuje" z ekranu), tylko maksymalnie urealnione. I dlatego też po takim seansie oczy nie bolą ;)

Alien_86

Mnie bolały. I głowa też. Ale może to był posylwestrowy kac ;)

A tak w ogóle lepiej podobało mi się 3D w Final Destination. I w Alicji której trailer puścili przed Avatarem.

użytkownik usunięty
Witcher

Najlepiej nie być pod wpływem alkoholu bo inaczej swędzą oczy i przy większych akcjach obraz się rozmazuje.

To ty wybrałeś się na Avatara pod wpływem alkoholu? Hardkor :)

ocenił(a) film na 6
Witcher

hardcor to byłby iść na ten film po kwasie :P, tylko taka wizyta w kinie mogłaby się skończyć trwałym zmiażdżeniem psychiki ;)

Gondor3124

Zaliczyłem kilka seansów w iMax. Raz na rok, zawsze wpadałem jakiś filmik obejrzeć.
Avatara (seans nr 1 z 3) też oglądałem w iMax (niestety analogowy, warszawski). Oczy na Avatarze nie bolały.
Natomiast po typowych iMaxowych filmikach, tych 30-40 minutowych bezfabularnych, z wystającymi z ekranu różnościami kłującymi w nos, oczy jak najbardziej bolały. Można też załapać się na drobniutkie zaburzenia równowagi.

ocenił(a) film na 9
Gondor3124

w każdej legendzie jest troche prawdy ;)

a to dlatego że podczas seansu mogą szczypać oczy,

a w marnym kinie IMAX oczy porostu płoną.

Byłem na jakimśtam "pod taflą oceanu 3d" w katowicach - i cudem przeżyłem te 45 minut.... to był koszmar.
Natomiast Avatar w cinema w Toruniu i IMAX w łodzi << bez problemu!

ocenił(a) film na 8
Gondor3124

To też od człowieka zależy. Jednych bolą, innych nie

Gondor3124

W kinie jest sucho na sali, a film długi to oczy mogą szczypać wrażliwych.

ocenił(a) film na 8
LadyEire

mnie szczypały po niecałych 30 minutach.kino imax kraków, 500ml piwa żywiec pół godziny przed filmem :D