PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=299113}
7,4 815 tys. ocen
7,4 10 1 814611
6,7 79 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Nie kręcił mnie Brad Pit, nie ruszał mnie Pattinson, nie podobał się Johny Depp ani żaden inny hollywoodzki piękniś i byłam z tego powodu dumna... a tu nagle bammmm.... na łopaty rozwalił mnie niebieski 3-metrowy ultraseksowny (i nieprawdziwy) Jake Sully.
Widzę, ze jest mnóstwo facetów oczarowanych Neyriti. Rozumiem was, serio!
Nie wiem do końca, co takiego jest w tych ludziach Navi, ale jednak coś jest.
Co mi się podoba w Jake'u? Najpierw ujął mnie swoją spontanicznością, taką dziecięcą radością, uśmiechem, szalonym biegiem podczas wypróbowania nowych nóg i sposób w jaki upajał się smakiem owocu, potem przezabawnie walił łapami po tych świecących grzybach i wiele innych scen z dużą dawką poczucia humoru. Jednym słowem zachowywał się jak dziecko w krainie czarów. Bardzo to było urocze.
Po jakimś czasie Jake robi się niezwykle męski, zdecydowany, silny i do tego nieziemsko zmysłowy. Sugestywne, hipnotyzujące spojrzenie jego głęboko osadzonych oczu i czarujący uśmiech naprawdę na mnie zadziałały.
Gdzieś na forum przeczytałam opinie jakiejś pani, że widziała urywki filmu w wideoklipie Leony Lewis i stwierdziła, że Jake wydaje się być nieśmiały jak prawiczek ;) Oj nie. Erotyka może i jest delikatna i zamaskowana, bo nie wypadałoby inaczej w filmie od lat 12. Ale ja swoje widziałam ;)
Widziałam, jak Jake męskim, zmysłowym ruchem przygarnia do siebie Neytiri, widziałam jak dosłownie sekundę przed wyszeptaniem "ale ta kobieta musi także wybrać mnie" prawie niezauważalnym ruchem zwilża sobie wargi językiem co zdradza intencję pocałunku. Niby taka mała rzecz, ale jednak mnie przyprawiła o dreszcz ;) Subtelna i niezwykle zmysłowa erotyka... :) Wyobraźnia mi podziałała, oj podziałała.
(Sory, z natury romantyczka jestem i takie rzeczy zawsze widzę)

Generalnie uważam że Sam Worthington naprawdę świetnie zagrał swoją rolę, zadbał nawet o drobne szczegóły, które nadają postaci "prawdziwości". Brawo. Ja to kupiłam.
Hmmm, tak w zasadzie to bardzo podoba mi się nie tylko Jake ale i Sam ;)

Jeśli ktoś poczuł się zniesmaczony moim postem, bardzo proszę zignorować i nie pisać niekulturalnych odpowiedzi. Temat kieruję do innych babek, które są oczarowane posatcią Jake'a...Halo, jesteście tam?
(tak na marginesie, mam prawie 30 lat;)

Isabelka

Jeśli jesteście ciekawi to jest oficjalnie potwierdzone, że w 2 części Pandorę zaatakują trolle z filmweba pod dowództwem zbiega z psychiatryka o ksywie pmp ileśtam i jego gej- lovera dartha maula 6. Trolle będą chciały zniszczyć Pandorę i założyć tam swoje bazy w celu przeprowadzenia ataku na światowy internet. Ich tajna bronią chemiczną będą pierdy pmp- broń zabójcza bardziej niż gaz Saddama H.

SezeTireaSkxawngPoe

na filmie zauważylem że była tam kobieta - żołnierz . Są jeszcze porządne niewiasty , a nie jakieś kluchy jak Izabela którym podobają się alienowaci kolesie .

Potwierdzacie tylko teorię , że docipy o blondynkach są jak najbardziej na miejscu .

ocenił(a) film na 10
MilesQuaritch

jestem szatynką ;-)

a tamte kobiety które walczyły po stronie ludzi, widać, że nie miały serca (taka w ciemnych włosach i taka blondyna w bardzo krótkich co krzyczy gaz gaz )

ocenił(a) film na 10
Isabelka

jedyna pozytywna ludzka kobieta to byla Trudy :P.

ocenił(a) film na 10
national

zgadzam się!

Pomogła Jakeowi ;-) Miała kobieta oprócz mentalności żołnierza - serce!

Isabelka

Tak Trudy była super ona miała uczucia wiedziała, że zabijanie na`vi jest złe ona jako jedna z niewielu była ok

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

No i zginęła, szkoda, że zginęła, ciekawe, pewnie też została by na Pandorze, no nie? ;-)

Isabelka

pewnie by została ludzie pewnie już by jej nie chcieli :D

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

w sumie to zabijanie Na'vi to jak ludzobojstwo... no bo czym oni sie od nas roznili. Chyba tylko tym, ze sa lepsi.....

national

Noo byli pod wieloma rzeczami lepsi , może to tego zabiliźionego bolało najbardziej

ocenił(a) film na 10
national

zawsze widziałam w NAVI`I ludzi...To było morderstwo, a Jake i jeszcze parę dobrych ludzi się temu sprzeciwiło...

national

ludzobójstwo

Boże to za półinteligenci . wam tylko amory w glowie , idioci w spódnicach , ale za ortografię o się żadna nie weźmie .
I jak wy będziecie porządnymi żonami ?

Boże , w jakim kraju żyję ?

ocenił(a) film na 10
MilesQuaritch

Taka mała uwaga... Nie stawiaj spacji przed znakami interpunkcyjnymi, bo
dziwnie się to czyta. ;)

ocenił(a) film na 8
SezeTireaSkxawngPoe

hej dziewczynki ;) trochę mnie nie było i nie mogłam z Wami stękać :(
ale znalazłam coś co może Wam się spodobac !!!
buzka, haremie Jakea ;*

http://en.wikibooks.org/wiki/Na'vi/Texts

bienemajaw

Ja muszę lecieć jutro tu wpadnę

PApapapa

SezeTireaSkxawngPoe

Mnie sie podobała scena jak Quaritch po uwaleniu drzewa rzekł - "Dobra robota , stawiam wzystkim kolejkę":D

ocenił(a) film na 10
MilesQuaritch

Nom, scena dobra. Idealnie pokazuje, czym jest ta makabra z perspektywy
Quaritcha...

ocenił(a) film na 10
Isabelka

Witam!
Przyszedł mi do głowy taki wierszyk:

Myśli Jake'a wędrującego we śnie.

Jak dobrze- widzieć
Twój Świat Twoimi oczami
Jak dobrze- słyszeć go
Twoimi uszami
Jak dobrze-patrzeć
Na to samo niebo
i te same gwiazdy
Jak dobrze- widzieć i czuć
Twoim sercem- bijącym
przy moim.

Jesteś!
To mi wystarczy!
Pozwól patrzeć
W błękit nieba
Odbity w twoich oczach
Pozwól cieszyć się Tobą
Po prostu- BĄDŹ

I see You !

Iwonka

matko walić te wierszyki , nawet jesli są na moją cześć

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

A witam!
I jak było pod Drzewem Dusz?
Obsiadły Cię te nasionka?
Juz jesteś Avatarem?

Iwonka

tak obsiadły , zebrałem wszytkie do woreczka ususzyłem nad piecem i teraz piję z nich wywar z domieszką mięty i herbaty... ponoć zwiększa to potencję nie żebym bez tego był mało jurny ale zawsze warto zdobyć kolejne punkty do sprawności

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Ojejku!
To nie wiesz, biedaku, że one też mają troszkę mocy Drzewa Dusz i mogą Cię zamienić w Avatara?
I co teraz?

:))

Iwonka

kużwa byle mi ogon nie urósł ani odstające uszy bo żadna mnie nie będzie chciała , a teraz mam taką śliczną buźkę , szkoda byłoby ją oszpecić

ocenił(a) film na 10
Iwonka

A przyczepię się. :P Nie można być avatarem. Można być w ciele avatara,
którego trzeba sobie wcześniej wyhodować.

LukeR87

gowno prawda mi nasa zorobiło avatara za free , taki zajebisty jestem i nikt nie musiał mi do brata strzelać

ocenił(a) film na 10
LukeR87

Właśnie można-
W końcowej scenie Jake już przeszedł na stałe do swojego Avatara! Właśnie pod Drzewem Dusz!!!

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

jakies zle wspomnienia z dziecinstwa ;>?

ocenił(a) film na 10
Iwonka

ty to masz inwencje tworcze... :D .

ocenił(a) film na 10
national

To do krzyrzaczka było!
Wczoraj zaciągnęłam go pod Drzewo Dusz i miał sie zmienić w Avatara!.
:))

ocenił(a) film na 10
Iwonka

a to co ja napisalaem tez bylo do niego :) .

national

następnym razem nauczcie się drzewka odpowiedzi

ocenił(a) film na 10
coco222

cześć dziewczyny!

No nie akurat przyszłyście a ja akurat muszę uciekać ;(

TOCZYLA się tu burzliwa dyskusja, jeśli chodzi o to czy Jake miał kobiety przed Neytiri, ustaliłyśmy, ze na prawiczka to on nie wygląda, no i potrafił zadowolić NEYTIRI podczas ich sceny miłosnej, wiedział jak sie z nią obchodzić.\

Co wy o tym myślicie?

musze lecieć, jutro doczytam, dzięki za wiersze, linki kochaniutki papatki ;-0

Isabelka

Papatki ?

o żesz ku...a hahaha :D

Isabelka

nie wiadomo czy miał czy nie. Nie wiadomo ile bo mógł gwałcić irakijki bo był na wojnie . Podejrzewam że był wyposzczony i jak się kochał z nejtiri to szybko skończył

ocenił(a) film na 8
Isabelka

na bank i to nie jadna! taki wytatuowany i umiesniony przystojniak prawiczkiem ?! no way... ;> z reszta widac to w jego zachowaniu (cwaniak) :)

ocenił(a) film na 10
bienemajaw

heh, ale to pewnie były takie szybkie numerki, nic poważnego.

Neytiri pokochał najmocniej

Zauważcie na minę Jakea gdy się kochają, jaka czułość z niego bije...

Isabelka

kużwa nie kochał tylko była uczciwa i wierna wiec się nadawała na matkę jego dzieci ... Za młodu jake pukał łądniejsze ale były zdzirowate i nieodpowiedzialne

bienemajaw

uwierz mi że ta krowa co najgłośniej muczy najmniej mleka daje... znałem takie dziewczynę a potem się okazało że ona jeszcze nie...Ale mogła kłamać my faceci nigdy się nie dowiemy

ocenił(a) film na 10
coco222

nie no serio muszę zmykać, a znów się podkręciłam Jakiem

;-)

życzę wam snów w niebieskich objęciach ;-)

ocenił(a) film na 10
Isabelka

Dobranoc!
NIebieskie, błękitne , blue objęcia są dziś na TOP-ie !
Hi.hi.

Iwonka

kuźwa wy wogóle nie dyskutujecie . Sully mogł być prawiczkiem - to tak samo prawdopodobne jak to że nim nie był.

Krzyrzak69

To wie tylko on sam i Neytri

ObiWanKenobi444

kuźwa myslisz że ej się przyznał, był prawiczkiem ale wstydził się jej przyznać a nejtiri dziewica to ani się nie zorientowała

Iwonka

ble :( nie podoba mi się to nie wasz temat idzie w zapomnienie

ocenił(a) film na 10
Isabelka

Kobietki- fanki Jake'a
Czy zauważyłyście, że niebawem ten temat będzie miał 1000 odpowiedzi?
Proponuję, żeby założyć temat "Jake Sully jest seksowny- bis" , ale dopiero po przekroczeniu tego 1000 !! To będzie coś!
Chyba żaden temat nie ma tylu wpisów!!
Fan-klub Jake'a- górą!

Iwonka

Temat o dochodach Avatara ma już 3 części, więc rekordu nie pobijecie

ocenił(a) film na 10
ObiWanKenobi444

ale chyba zaden temat nie mial 1000 postow nie ? a to juz cos :D

ocenił(a) film na 10
national

Ano właśnie!
Jeszcze tylko 10 wpisów!
Poradzimy sobie!
MImo, że jesteś mężczyzną ( chyba?) to jesteś z nami!
Pokażmżmy, kto jest górą.

Iwonka

były już tematy troli co miały 1000 , ty walczysz od miesiąca aby mieć tysiac ja miałem 300 w 2 dni :)

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

a wszytsko dlatego, ze wszystkich sprowokowales :D. Dobry chwyt marketingowy nie ma co.