PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183714
5,7 47 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Oscary

ocenił(a) film na 9

Jakie Waszym zdaniem ma ten film na zdobycie jakże wielkiego wyróżnienia jakim jest
Oscar. Moim zdaniem film jest arcydziełem.
Gra aktorska + fabuła + muzyka + scenografia. Wszystko przemawia na korzyść tego
filmu. Jednak jak widzimy nawet na filmwebie ma on bardzo niską średnią, zaledwie 7.5
Jest to zapewne winą trudności w zrozumieniu filmu. Fabuła jest rozbudowana i można ją
odbierać w różnoraki sposób. Nie dostajemy jednoznacznej odpowiedzi, nikt nam nie
wyjaśnia go do końca. Zostajemy sami z naszymi domysłami.

Moim zdaniem niestety to będzie największy przegrany. Takie filmy są niedoceniane przez
masy. Wystarczy spojrzeć na Mr.Nobody.

Trzeba przyznać, że w tym roku pojedynek oscarowy będzie niesamowity. Powstaje dużo
rewelacyjnych filmów np. Atlas Chmur / Hobbit / Django / Życie Pi / Skyfall

ocenił(a) film na 8
marcin15k

Ja gdzieś czytałem że ten film to najgorszy film roku. Ja oczywiscie się z tym nie zgadzam. Film jesf fantastyczny. Oscar należy mu się za reżyseròw ,efekty specjalne ,najlepszy film i oczywiście za cudowną muzykę . Film dla mnie 10/10. Jednak polacy niczego nie potrafią docenić :/

ocenił(a) film na 8
marcin15k

Świetna charakteryzacja, ale jutro idę do kina na Hobbita więc będę miał porównanie. Przypuszczam, że w tej kategorii to jedyny konkurent dla "Atlasu Chmur".

ocenił(a) film na 3
metka_shadowsong

Swietna charakteryzacja? Zwłaszcza postarzony Grant czy Hanks wyglądający jak ludziki z gówna..... no i przepiękna charakteryzacja "na chińczyka".
Ale oskara jak najbardziej można się spodziewać. :)

ocenił(a) film na 6
metka_shadowsong

Genialna charakteryzacja.
http://www.filmweb.pl/film/Atlas+chmur-2012-580801#picture-25
lol.
Tragedia.
Tak, faktycznie, to rewelacyjny film, rewelacyjny jak Skyfall ;)

ocenił(a) film na 9
marcin15k

Moim zdaniem ma spore szanse na Oscara, choćby za charakteryzację (skoro taki gniot, jak ,,Ciekawy przypadek Benjamina Buttona" dostał, a w porównaniu z Atlasem Chmur charakteryzacja była tam koszmarna).
Dziwi mnie Twoja opinia nt. Mr. Nobody -- to są gatunkowo podobne filmy, jednak wg mnie Atlas Chmur jest o kilka klas lepszy. Po Mr. Nobody miałem tylko niesmak, a po Atlasie Chmur długo nie mogłem się otrząsnąć.