moze i jestem jedną z tych osob ktore nie zrozumiały filmu, ale lubię ambitniejsze kino i wydaje mi się że potrafię doszukać się głębszego przekazu, ten film natomiast (mimo ze ogladalam mnostwo-niestety-kiepskich filmów) jako jedyny zmuszał mnie do wyjścia z kina! na moje nieszczęście nie moglam tego zrobić bo byłam z chłopakiem.
jedyne slowa jakie przychodzą mi na mysl to nuuuuuuuuuda i beznadziejnie zawiła fabuła. dobra charakteryzacja postaci i to wszystko.
fajne; to ja tak
Miły pytonie, coś jest burakiem;
zawrzyj jadaczkę.... jak zasiał makiem...
To może nieśmiertelny Norwid:
"Zbrzydło /.../ uważać bydło za niebydło".
Pasuje jak ulał! :)
Ja dla ciebie mam inny..i tą zasadę tutaj nagminnie złamałem>
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą.Sprowadzi dyskusję do swojego poziomu,a tam wykończy cie doświadczeniem"
a zwróciłeś może durniu uwagę, że komputer Marka wg adresu IP zarejestrowany jest w Gdańsku, natmiast mój w Olsztynie? ja wiem, że to może przekraczać twoje kompetencje, ale tak, ja wiem, pomyśl przez chwilkę. Teleportuję się z Olsztyna do Gdańska, by sam sobie odpowiedzieć tak? To twoja teza? Bystrzak, zaiste
A kretyn pozostanie kretynem (nie, nie słyszałem o proxy, chyba, że masz na myśli Proxima Centauri). żegnaj
Ale ja nie szukałem nowości,aby kogokolwiek zaskoczyć)))
Ten cytat jest oklepany i pasuje do ciebie jak ulał.
A ty naprawdę jesteś przekonany o swojej wyjątkowości?
Skup się i pomyśl dlaczego jest taki oklepany.
Rozumiem, że twój sklonowany yntelekt nie jest w stanie zamieścić lepszego cytatu. I OK. W gimbazie i tak pewnie rządzisz. :)
W którym momencie zabroniłem zakładania tematów? Dałem tylko radę, czytanie ze zrozumieniem się kłania.
widzisz to nie ona ma problem z krytyką, tylko wy. Film podlega krytyce, a wy sobie nie bardzo z tym radzicie. To, co tu się dzieje, to jest jakiś rodzaj zbiorowego sądu i to z bardzo kiepską metodologią (ujmę to delikatnie, choć Ciebie chyba to nie dotyczy). Fanatyzm obrońców rzuca się w oczy, a Ty wyrażasz zdziwienie, że dziewczyna się broni? dziw nad dziwy
Ja rozumiem, że film się może się nie podobać, ale krytyka w stylu "1 - nuuuda straszna" zawsze będzie prowadzić do tego co tu się właśnie stało. Koleżanka nie podała żadnych argumentów tylko po prostu skrytykowała. Oczywiście, to co tu się dzieje nie jest fajne, ale jak wiadomo FW to FW, tu na kulturę nie można liczyć. Pozdrawiam.
Nie ma to jak obrzucać się błotem na forum... Komuś film miał prawo się nie podobać, to nie powód, żeby się kłócić. Gdy ludzie piszą, że się podoba, że wspaniały, genialny itp., to jakoś nikt problemu nie widzi. Po to jest filmweb - żeby wyrażać opinie
Czego nie rozumiesz?Wszystko dobrze))))Z jednym zastrzeżeniem.
Przecież to jej temat.napisała ,że się jej nie podobał.
Nie przyłączyła się do jakiejś kłótni.
To jej prawo do wyrażania opinii nie zostało tutaj uszanowane.
W końcu napisałeś:"Po to jest filmweb - żeby wyrażać opinie"
Ogarnij się
No to chyba nie widziałeś dyskusji na 1 i 2 stronie - tam atakują ją za to, że film się nie podobał :>
To że atakują to pół biedy, na FW norma. Ale sposób, w jaki to robią - to jest świństwo
Jak już ukończysz dziecko gimbazę to jest szansa na zmianę oceny. Póki co - rozumiem cię doskonale. To nie jest film dla wszystkich.
żalosne jest to co mówisz i męczysz mnie przeokropnie. jestem studentką prawa, i pracuję w kancelarii prawniczej w związku z tym chyba jak widzisz wykształcenie nie ma tu żadnego znaczenia. nawet jeżeli chodzilabym do gimnazjum nie masz prawa przez to dyskryminować ludzi. każdy ma prawo do swojej oceny więc dorośnij
Prawnika z ciebie nie będzie, mimo wysiłków i pracy za psi grosz u bogatego wyzyskiwacza. Przykro mi.
Prawnik musi mieć rozum i tego ci brakuje.
Cóż, spójrz lepiej prawdzie w oczy. Ludzie inteligentni rozgryzają Atlas Chmur w sekundę. I nie może się on nie podobać ani nudzić. Tylko gimbusiarnia zaniża oceny tego filmu.
jeszcze raz powtorzę: hahahahahaha, marny z Ciebie analityk;p
zapewne masz wiecej wspólnego z tzw gimbusem niż ja.
Biorąc pod uwagę Twoją zdolność do wyłapywania ironii, elokwencję wypowiedzi oraz ich zawartość merytoryczną, nie wystawiasz dobrego świadectwa polskiemu systemowi oświaty. Gdybym miał skorzystać z usług takiego "prawnika" jak Ty, to z miejsca bym podziękował.
Do tego uważasz że film "Gra" jest przykładem ambitnego kina.
dobrze że mamy tak inteligentnych ludzi jak Ty.
serio nie tyka mnie Twoja ocena. ja jestem świadoma swojej wartości, nie mam kompleksów, bardzo dobrze czuje się ze swoją jedynką dotyczącą atlasu chmur. szkoda mi Was bo mam wrażenie że jesteście bardzo płytcy i brak wam jakiejkolwiek kultury osobistej.
a to że poszedłbyś do innego prawnika tez mam gdzieś, bo tak czy owak Cie wydoi;p
jeżeli oceniasz ludzi na podstawie oceny którą wydaje filmowi, to naprawdę powinieneś sie głeboko nad soba zastanowić.
"jeżeli oceniasz ludzi na podstawie oceny którą wydaje filmowi, to naprawdę powinieneś sie głeboko nad soba zastanowić."
Czytanie ze zrozumieniem też nie jest Twoją mocną stroną. Nie oceniam Ciebie na podstawie oceny, którą wystawiłaś, tylko tekstów, jakie tutaj wypisujesz. Wynika to jasno z mojego poprzedniego posta. Jeśli chcesz, to mogę powklejać Twoje wypowiedzi, na podstawie których doszedłem do takich wniosków.
;| komentujesz mój gust filmowy i wyraźnie to widać. komentujesz a sam jesteś całkowicie anonimowy. chyba bardzo boisz sie krytyki. albo lubisz zgrywać 'kozaka' w necie. jeżeli nie masz już nic wiecej do powiedzenia na temat atlasu chmur, to skończ.
Komentuję owszem, ale nie na podstawie tego Ciebie oceniam.
Oceniam Ciebie na przykładzie:
Napisałem:
"Biorąc pod uwagę Twoją elokwencję ( to jest właśnie przykład kiedy można użyć tego słowa) zastanawia mnie jakie Ty te ambitniejsze kino lubisz. Zmierzch, czy może Hannah Montana? "
Odpisałaś:
"jeżeli dla Ciebie filmy te są w kategorii ambitnego kina.... "
Ironia była dość oczywista, ty jej nie wyłapałaś.
Elokwencja - tutaj wystarczy poczytać Twoje wypowiedzi.
Zawartość merytoryczna - na temat samego filmu napisałaś coś w stylu:
"nuuuuuuuuuda i beznadziejnie zawiła fabuła"
Dla Ciebie może była zawiła, ale to świadczy źle tylko o Tobie, wynikową jest pewnie też nuuuuudaaaa.
"Czytanie ze zrozumieniem" uzasadniłem powyżej.
każda moja odpowiedź byla pisana świadomie, jeżeli Ty nie wyłapałeś sensu Twoja sprawa. jeżeli nie chcesz nic dodac na temat atlasu chmur to się nie wypowiadaj
Daj sobie z nimi spokój, zryte umysły, karły pełne kompleksów. Uwikłasz się w spór, który tylko Cię zabrudzi.
Jos, skoro tak się podlizujesz, to powiedz czy też uważasz film "Gra" za dobry przykład ambitnego kina?
On o tym filmie nawet nie słyszał, nie zadawaj temu żałosnemu trollowi zbyt trudnych pytań.
josfw pewnie zatrzaskuje się w kiblu i wpie*dala własne gówno pokryte spalonymi włosami, wpisując jednocześnie oceny filmów do kapownika, innego wytłumaczenia na jego besensowne wypowiedzi nie znajduję. Napewno jest to jakaś umysłowa choroba której jeszcze nie nazwano i pewnie zostanie opisana w książkach medycznych jako największa łamigłówka świata. Pozdrawiam serdecznie!
"zryte umysły, karły pełne kompleksów." - skąd Ty bierzesz takie teksty?? Mogę sie założyć że jesteś jednym z tych kolesi którym na przerwach w szkole wsadzali łeb do kibla i spuszczali wode.