Chciałem sie zapytać czy będzie 2 część tego filmu bo po zakonczeniu wydaje sie że tak. Jak myślicie będzie??
Film jest oparty na dwóch pierwszych książkach z serii więc teoretycznie dalsza ekranizacja byłaby potrzebna ale jak zwykle wszystko zależy od pieniędzy :)
Też mam nadzieję, że będą następne części, bo film naprawdę świetny. Z tymże w gatunkach powinni dać raczej horror/komedia, bo to przecież ten sam styl, co "Przerażacze" czy "Sok z żuka". Mało jest tego typu udanych filmów, więc cieszę się, że ten powstał.
tigrichan, a czytałeś(aś) książki? Jeśli tak, to możesz napisać czy w nich jest podobny klimat? taki niewymuszony humor połączony z baśniowością, czy są zupełnie inne? Ja nawet nie sprawdzałam jakie te książki mają tytuły, ale chyba są cztery tomy, czy tak? Zostały wydane w Polsce? Mógłby tu ktoś napisać coś na ten temat?
Seria nazywa sie "Saga of Darren Shan" i składa się z 12 niezbyt długich tomów. Lista tytułów: Cirque du Freak, The Vampire's Assistant, Tunnels of Blood, Vampire Mountain, Trials of Death, The Vampire Prince, Hunters of the Dusk, Allies of the Night, Killers of the Dawn, The Lake of Souls, Lord of the Shadows, Sons of Destiny .Przekładu sagi jako całości na język polski na razie nie ma, ale z tego co udało mi się wygooglować pierwsze 3 tomy miały być wydane w tym roku przez wydawnictwo Wilga - zapowiadane na maj i z tego co widze w księgarniach internetowych można je już kupić.