PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30896}

Asterix i Obelix: Misja Kleopatra

Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre
2002
7,3 232 tys. ocen
7,3 10 1 231532
7,0 40 krytyków
Asterix i Obelix: Misja Kleopatra
powrót do forum filmu Asterix i Obelix: Misja Kleopatra

Moim zdaniem najśmieszniejsza scena była zaraz na początku jak Numernabis jechał po posadzce obok Marnegopopisa i te jego "Dobry", no i oczywiście aluzja do Jurassic Park jak dawali krokodylom owcę :)
"Gdzie ten mały? Z... zeżarły go?

ocenił(a) film na 8
Sayonara

"conajmniej -700" i monolog Otisa czym jest dla niego zycie i pointa z sadzeni... sa... sadzic nnp, m... marchew.

Sayonara

" - A interes jak twój interes?
- Zdrowy, zdrowy dziękować"

" A potem zamknąłem drzwi i powiedziałem:
-ten grobowiec będzie waszym grobowcem
-dobre.
- No nie? A myślałem jeszcze bando szakali zgnijecie tu jak szakale
ale by było dwa razy szakale więc... co? Jak szakalowie?"

"bez kamieni nie ma budulca
a bez budulca nie ma pałacu
a bez pałacu... nie ma palacu"

Sayonara

,,Cezar mówi poszli won, to idziemy sobie stąd!''

Sayonara

Wszystko powyższe + dodam od siebie: Pod koniec filmu, kiedy Rzymianie odchodzą, Otis rozpoczyna monolog, ale Numernabis w ostatniej chwili go nokautuje:

N: No wiesz, przepraszam, ale sam się prosiłeś
O: Nie, nie, nie, nie szkodzi :))))

ocenił(a) film na 10
Sayonara

Większość tych tekstów używam do dziś gdy mam dobry humor a przede wszystkim " ...a dziękować,dziękować..." :)

karolkowPL

Ja wszystkich tych tekstów uzywam do dzisiaj.

ocenił(a) film na 9
karolkowPL

Również tych tekstów używamy do dzisiaj ," ...a dziękować,dziękować..." to u nas w domu na porządku dziennym lub
" na Maj ??!!", "zdrastwujcie" . Lubimy sobie odświeżyć ten film raz na jakis czas, ale zawsze nas śmieszy tak samo choc znamy już większość tekstów na pamięć. Aż trudno uwierzyć ,że to był 2002 rok, starzejemy się chyba:)

ocenił(a) film na 9
Sayonara

Jak dla mnie to najfajniejsza jest rozmowa Kleopatry z Cezarem na początku i potem jak przyjechała go ochrzanić. ,,Jak strzała wypadłam z pałacu, nawet nie miałam czasu się przebrać", a tam 100 ludzi, ona w zupełnie innych ciuchach, makijażu. Zawsze mnie to bawiło :D
Poza tym to wszystkie te sceny, które już wymieniliście :)

kasia1125

Zdrastwujcie ! ;))

ocenił(a) film na 8
Vanessa100

Tak tych tekstów jest całe mnóstwo i większość się już pojawiło. Świetny jest pazura jako Numernabis. Skrótem Astermixie skrótem ! Na cały głos, a to pustynia i skrótów nie ma :).

Albo Asterix czy Obelix- to niewolnicy ? Numernabis- nie to robotnicy, zatrudnieni na umowę o dzieło i nawet jeść dostają :P. Ubaw niezły. Oglądałam już jakiś czas temu i dokładnie nie pamiętam, ale obejrzę jeszcze nie raz, jest z czego się pośmiać.

Paranoix :p zamiast Panoramix. Taki droid :P zamiast druid.

ocenił(a) film na 8
maria_88_3

oczywiście też u Kleopatry - Asterix : ale my od dwóch miesięcy tylko piasek łykamy na pustyni. - Obelix- i jemy soczewicę. Gdybym miał taki tort to sam bym go zjadł, myślmy logicznie :P

ocenił(a) film na 9
Sayonara

"Z archiwum X":
Mataharis: Widać, nie widać, teraz widać...

Nawiązanie do jednego z odcinków gdzie można było zobaczyć jakichś cudaków jedynie patrząc na nich kątem oka.

ocenił(a) film na 10
Sayonara

I jeszcze piosenka Obelixa: pieczone korale :D wymiękam :D

ocenił(a) film na 10
Sayonara

Trochę późno ale ja jeszcze bym dodała „pieczone :
korale", albo jak byli uwięzieni w piramidziei te oczy jak z komiksu:
Obelix: Mamy czym podpalić pochodnie?
Asterix: Nie, niestety. Mamy tylko te talizmany od Numernabisa, ale to nie wypali.
Panoramix: Właśnie, biedny Numernabis.
Obelix: A ja się martwię o mojego Idefixa. Prawda Idefix.
Panoramix i Asterix: Idefix?!
I te ich oczy i ta muzyka jak wychodzili z tunelu ha ha ha ha ha :) :) :D boki zrywać

Sayonara

Moim Zdaniem kultowa komedia dialogu. Ciężko wybrać jeden gag , ja cytuje ten film w życiu kilka najczęściej używanych
-.... ty słyszałeś co ci powiedziałem czy nie słyszałeś co ci powiedziałem?

Odpowiedz na wszystkie głupie pytania
- to nie ma tak ze dobrze czy niedobrze, gdybym miał powiedzieć co cenie w życiu najbardziej ........................marchew .
Używam bardzo często :)

Takie tam stożki- kiedy ktoś pokazuje coś co mnie nie zachwyca

No i oczywiście
Zdrowa. Zdrowa dziekowac

Sayonara

1. Piraci, przekonani że w ich stronę płynie statek Egipcjan, szykują się do podboju, gdy nagle widzą Galów i... Cóż, wiadomo co dalej. :P

2. "- (...) druida imieniem Surroundix...
- Panoramix?
- Panoramix, przepraszam, wiedziałem że szerokie. Poza nim, taki mały, sprytny i taki grubas, Spaślakix i Konusix. Albo może Malcomix. A ten mały miał takie komiksowe imię, Spiderix...?" Ogółem, wszelkie przydomki od Kajusa Ceplusa są genialne :D

3. Przesłuchanie przekupnego Kupisa i kłótnia o akcent.

4. Sekwencja ze Sfinksem.

5. Druga scena z piratami.

6. "- No, miało być po łyku!
- No łyk to łyk!" Cała następna scena też fajnie nawiązuje do starej animacji.

7. "Ze względu na drastyczny charakter tej sceny, postanowiliśmy ją zastąpić materiałem o languście."

8. Pojedynek Marnegopopisa i Numernabisa. Nie wiem, czemu wszyscy tylko o tej sile lwa nawijają, cały ich pojedynek jest pełen pokręconych momentów.