Pewnie wiesz, że u nas w Polsce na kasetach dostępna była o dziwo wersja reżyserska a nie normalna jak w innych krajach i to u nas oglądaliśmy wersję ze smutnym zakończeniem. Jeśli chodzi o normalną wersję to chyba jest dostępna na DVD... ale nie wiem.
Więcej o tym wszystkim tutaj: http://www.kmf.org.pl/dir_cut/army_of_darkness.html [www.kmf.org.pl/dir_cut/...]
dajcie jakiś link z youtube jak coś Ash działa w markecie bo trochę wypiłem i neostrady limit przekroczyłem :-)
zakonczenia sa dwa 1 to budzi sie za pozno i lipa a 2 pokazane jest jak pracuje w sklepie i przybywa jakis wredne potworzysko no i ash rozwala je i mowi ze to on tu rzadzi he he
o kurcze widzialam tyle razy ten film ale tylko z pierwszym zakonczeniem:/ chcialabym zobaczyc to drugie, bo po pierwszym brakowalo mi czwartej czesci:(
to jest alternatywne zakończenie ale dla amerykanów . . . te przecież widział każdy kto wypożyczał VHSy . . . ja chcę zobaczyć te zakończenie gdzie Ash kończy w supermarkecie . . . hahaha ale dzięki za wysiłek Skiba :-)
Ja widziałem zakończenie w supermarkecie :) ale nigdzie nie mogłem znaleźć tego zakończenia,nawet na youtubie.Jedyne wyjście to kupić film na dvd tam jest to zakończenie :) Ale tak na marginesie wole to drugie zakończenie,które było na vhsach.
Oto zakończenie w supermarkecie: http://www.youtube.com/watch?v=GB6KmEtHlbc
Enjoy it!
Zakończenie w supermarkecie jest w polskim wydaniu DVD troche mnie to zdziwilo bo spodziewalem sie sceny z przyszlosci
Kupilem ten film na dvd w empiku i się wkurzyłem bo zakończenie było inne- szkoda,bardziej podobało mi sie zakończenie z wizją przszłości!! Wydaje mi się, że ta wersja w markecie została zrobiona po to, aby zrobic kolejną część!! W tamtej wesji z przyszłością było by cięzej !! pozdrowionka!! michael_84@o2.pl
ja sobie ściągnęłam z netu z alternatywnym zakończeniem :). u nas w Polsce bło dostępne tylko to gdzie Ash przesypia za długo o 100 lat i to wydaje mi sie lepsze ale to w supermarkecie też nie jest złe :).
To które zakończenie jest w końcu alternatywne? Ja mam wersję z supermarketem - kończącą się legendarnym już zdaniem "Hail To The King, Baby".
Według mnie, mogliby śmiało nakręcić jeszcze jedną część - tej serii wyszłoby to na dobre!
Armia Ciemności jest jeszcze lepsza niż 'Evil Dead 2'!
Pozdrawiam
Już wiem.
Czytałem, że 'alternatywne' jest smutne i wprowadza w depresję.
No dobra, rozwalony Londyn to nie jest zbyt przyjemna wizja przyszłości, ale faktycznie pozwoliłoby to na dokręcenie kolejnej części.
A jak miałaby być taka jak 'Armia...' - to szkoda, że nie zdecydowano się na nakręcenie.
Pozdrawiam