PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=700711}
5,7 87 tys. ocen
5,7 10 1 87340
3,4 12 krytyków
Annabelle
powrót do forum filmu Annabelle

Doszedłem do wniosku, że pora najwyższa zmienić hobby i myślałem o zabawie w czarną magię. Na początek dobrze jest przeczytać różnego rodzaju poradniki i leksykony rozjaśniające trochę temat jak np. "Czarna magia jej tajemnice i zasady" czy też "Encyklopedia Wiedzy Zakazanej Czarna Magia"

Wiem też najpopularniejsze wśród hobbystów są "Większy klucz Salomona" i "Mnijszy klucz Salomona" ale wydaje mi się , że to już dla osób bardziej zaawansownych.

I sąd moje pytanie. Zna ktoś może jakąś książkę o czarnej magii która nie jest encyklopedią tylko opisem konkretnych rytuałów a jednoczesnie jest napisana w sposób przejrzysty i przystępny dla początkujących?

ocenił(a) film na 2
Yusuke_Tamagochi

Harry Potter :)

ocenił(a) film na 6
Yusuke_Tamagochi

Zabawę w czarną magię? hahahahah nie rozśmieszaj mnie jak możesz nazywać to zabawą wiele dzieci i nastolatków właśnie mają takie podejście i mniemanie o czarnej magii jak ty a kończy się najczęściej opętaniem. Zrozum, że czarna magia to nie zabawa. Może jeszcze postanowisz zrobić laleczkę voodoo? Voodoo jest równie nie bezpieczne co czarna magia nawet w wiadomościach mówili, że pewien pan postanowił zrobić laleczkę voodoo swojego sąsiada bawił się nią wbijając pineski na koniec stwierdził iż ta '' zabawa '' mu się znudziła i postanowił ją spalić chwilę potem zmarł jego sąsiad. Pamiętaj, że podczas tej twojej zabawy będziesz zmuszony obcować z szatanem i innymi złymi mocami często dochodzi jak już wspomniałem do opętań i paktowania z diabłem.

KaytekOfficial

No właśnie o to chodzi. Na każdym kroku rozmaite sekty religijne straszą szatanem, opętaniem i podobnymi bzdetami. Dlatego własnie chcę się pobawić w czarną magię, po osiągnięciu jakiegoś poziomu zaawansowania w tej bzdurze, zrobić na ten temat serie filmików na jutuba i udowodnić, że to jedna wielka bujda na resorach. Udowodnić że nawet ja ateista, próbujący wywołać demony nie jestem w stanie za ch.. tego zrobić i co za tym idzie tym bardziej rozmaici bogobojni chrzescijanie typu Annelise Michel nie parający się "czarną magią" nie mogli zostać opętani a ich stan wynikał z szeregu chorób i niczego więcej.

KaytekOfficial

W przypadku tych dzieci nie kończy się opętaniem tylko schizofrenią. Pochodzą one z religijnych rodzin i zostają kindersatnistami w ramach buntu i potrzeby poczucia wyjątkowości. Na ogół ich satanizm kończy się na noszeniu czarnej odziezy i wisiorka z pentagramem, słuchaniu black metalu i chlaniu taniego wina w poniemieckich bunkrach. Jednym słowem czysta pozerka która jednak pomimo całej swej śmieszności przeradza się w ich delikatnych umysłach w poczucie winy i nerwice lękową przed urojonym "diabłem". Ja natomiast zamierzam podejść do tematu bardziej profesjonalnie i w miare możliwości odworzyć konkretne rytuały i zaklęcia jakimi posługiwali się poszczególni blagierzy.. to znaczy czarnoksiężnicy robiący na ogół na dworach dawnej Europy. Dlatego też spytałem o profesjonalną literature na ten temat (no harry potter raczej mi nie pomoże) Dlaczego tu? Ponieważ wielu fanów horrorów demonologicznych intereseuje się czarną magią i może uzyskam jakąś ciekawą odpowiedź.

ocenił(a) film na 6
Yusuke_Tamagochi

Jaką schizofrenią? Widać, że masz bardzo małe pojęcie o tym co mówisz zanim przystąpi się do procesów egzorcyzmów potrzebny jest wynik badań od 2 niezależnych psychiatrów iż dana osoba nie posiada żadnych chorób psychicznych w psychiatry występuje takie stwierdzenie jak opętanie. Schizofrenia to nie to samo co opętanie a U Michele występowały takie anomalia jakie u normalnego i nawet u osoby psychicznej nie zachodzą. Mogła zgnieść jedną ręką jabłko w dłoni zaczęła jeść muchy, pająki pić nawet swój mocz nie wspominając już we wydobywały się z niej 6 różnych głosów bo była opętana aż przez sześciu. Pewnego razu przebiła całe szklane drzwi głową po czym nie miała na twarzy żadnych zadrapań a pod koniec na jej rękach i dłoniach pojawiły się stygmaty. Radzę trochę bardziej zagłębić temat bardziej religijni zanim postanowisz się '' bawić '' tą czarną magią.

KaytekOfficial

Chciałbym się nauczyć robić laleczkę Voodo bo potrzebna mi jest żeby pozbyć się takiego jednego upierdliwego Profesora ze studiów XD