PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=756360}

Annabelle: Narodziny zła

Annabelle: Creation
2017
6,2 68 tys. ocen
6,2 10 1 67952
5,4 14 krytyków
Annabelle: Narodziny zła
powrót do forum filmu Annabelle: Narodziny zła

Chodzi o moment, kiedy dziewczynka siedzi w fotelu na dworze, niewidzialne zlo daje jej kopniaka w tyl i nagle widzimy, ze zlo wcielone bylo w ta demoniczna zakonnice ktora wepchnela ja do szopy. Nie rozumiem zwiazku zakonnicy z Annabelle, tak jak jej obecnosci na zdjeciu z przeszlosci siostry. Czekam na The Nun zeby zrozumiec jej watek, tak stad jak i z Obecosci.

ocenił(a) film na 6
LittleCrow

Ok, juz wiem, ze widzialam tylko jedna scenke post credits, nie doczekalam do sceny z Bulgarii :(

LittleCrow

Ja nie wiem co to za moda żeby po napisach puszczać jakieś scenki :) - nie pomyślałam i oczywiście wyszłam na napisach :/ ale fajny pomysł z The Nun hah :)

jola_dzolunia

edit: Dopiero teraz przeczytałam że będzie film "The Nun" - zapowiada się ciekawie :)

ocenił(a) film na 6
jola_dzolunia

Ja rozumie jedna. Ale dwie to przesada, zgadzam sie.

użytkownik usunięty
LittleCrow

ehh, ja tam od razu zauważyłem na zdjęciu zakonnicy valaka i dziwię się, że zakonnica nie wiedziała co się pojawiło z Nimi na zdjęciu, przecież kto jak kto, ale chyba o tak potężnym demonie powinna mieć pojęcie.

Wracając do twojego pytania - to co pchało wózek do szopy to był właśnie valak, który jak sobie trochę o Nim poczytasz - wygląda jak zakonnica.

btw. w Obecności 2 to właśnie valak nazwany bluźniercą był demonem, którego wypędzało małżeństwo.

Dobra, to pytanie za 100 punktow (bo zgodze sie z tym, ze to ten sam demon co w Obecnosci - nie ma watpliwosci). Tylko co ma wspolnego Valak z demonem, ktory zawlaszczyl sobie dusze Annabelle i zawladnal lalka? Bo to chyba nie ten sam demon, prawda? Wiec jak to jest? Dwa demony ze soba wspolpracowaly w tej czesci? :D Bo tak to wygladalo...

użytkownik usunięty
arkadiuswas

Odpisalem Ci moje zdanie pod innym komentarzem;)

ocenił(a) film na 6

Wiem kim jest ta zakonnica i ten demon. To czego nie rozumiem to jego zwiazek z tym filmem.

użytkownik usunięty
LittleCrow

smaczek;) a dokladniej male nawiazanie do nadchodzacego horroru o zakonnicach;)

ocenił(a) film na 6

Smaczkiem, jak to ujmujesz, byloby to wtedy, gdyby zatrzymali sie na obecnosci valaka na zdjeciu zakonnicy z bulgarii. Wpychajac dziewczynke do szopy byl to jego czynny udzial w nawiedzaniu tych ludzi, powbawionym jakiegokolwiek sensu gdyby byl tym twoim smaczkiem. Mam nadzieje, ze film the nun rozjasni jego obecnosc w tym domu, w co troche watpie bo zlem ktore zagniezdzilo sie w lalce musialby byc valak w co watpie rowniez a innego sensu nie widzej, lub jest to ipo prostu diotyczne wtracenie ze strony rezysera, zupelnie niepotrzebne.

użytkownik usunięty
LittleCrow

Nie zdziwilbym sie, gdyby w lalce byl wiecej jak jeden demon. Anneliese Michel miala ich w sobie az 6, wiec nie jest to wykluczone...

LittleCrow

Ja wyszłam z założenia, że to co pchało dziewczynkę to nie był Valak (bo to inny demon) tylko demon Annabelle chciał wywołać wrażenie w dziewczynce, że pcha ją ta siostra co z nimi przyjechała. Jeżeli faktycznie to miał być Valak to mamy raczej niespójność w scenariuszu bo "smaczek" tak jak piszesz, powinien zostać zatrzymany na zdjęciu.

LittleCrow

to co pchało dziewczynkę miało nawet strój tej siostry a nie Valaka.

Ale nie jest powiedziane że oni tego demona widzieli na zdjęciu, może on był tylko tak wrzucony dla widza a oni widząc zdjęcie nie widzieli właśnie jego, bo co jak co ale jeszcze jedną postać by zauważyli i nawet ten ojciec spytałby się co to za szkarada z boku się pojawiła.