No i jest. ;] Jak dla mnie prezentuje się wyśmienicie, dużo trailerowej sieczki, wspaniały pasaż muzyczny w postaci Science and Religion, ogólnie genialny klimat i napięcie, zwłaszcza w pierwszym tracku. Nie zawiodłem się. Aajaj tylko teraz caaaały tydzień czekania na film, no nie będzie łatwo. :]
No Zimmer, wiadomo, że Zimmer. O, a tu wywiad z Hansem ze światowej premiery z Rzymu.. :] http://www.youtube.com/watch?v=N3YWHHinicw
No ja się trochę zawiodłem. Mogło być lepiej... Szczególnie ta trailerowa muzyka zupełnie odbiega klimatem od tego, co było na soundtracku do DVC...
Mnie się ona właśnie podoba, wprowadza nieco świeżości i trzyma w napięciu. Film przez to dużo zyska na dynamice, bo akurat Kod da Vinci dynamiczny to za bardzo nie był. ;) I te chórki to tu, to tam. No super. Ciary naprawdę po plecach przechodzą w niektórych momentach. ;]Kojarzy mi się ta ścieżka ogólnie z 'the Citrine Cross', który jest moim ulubionym wałkiem na soundtracku z Kodu, hehe.
Super. Juz pierwszy kawalek niesamowicie klimatyczny :). Tylko szkoda, ze nie ma kawalka ze zwiastunu :/ ...
Chevaliers De Sangreal
" ... Tylko szkoda, ze nie ma kawalka ze zwiastunu :/ ..."
http://j2k5.wrzuta.pl/audio/0MT26g0it6W/hans_zimmer_-_chevaliers_de_sangreal_the _da_vinci_code_ost
Pozwolę sobie skopiować moja wypowiedź z soundtracks.pl (ah to lenistwo)
"Powiem tak, zawiedziony nie jestem, ale zadowolony też nie.
Wiązałem z tym albumem wielkie nadzieje a okazało się że jest to, jak to Wawrzyniec określił, zremixowana wersja DVC.
Póki co najlepiej jak dla mnie prezentują się Science and Religion oraz God Particle O 503 nie mówię bo jest do dla mnie kiepska podróbka przegenialnego Chevaliers De Sangreal. Bell się pokazał z dobrej strony jednak jest bez rewelacji.
Jednak mimo wad nie jest to zły album. Myślę że wasze pierwsze są nieco zbyt emocjonalne ^^
Ode mnie, na chwilę obecną - 4/5"
Ale chodzi Ci o pierwszy zwiastun? Jeśli mnie słuch nie myli, to w God Particle jest przecież właśnie ten fragment z trailera..
Tak to jest ten kawalek ale niestey nigdzie chyba sie nie dowiem jak nazywa sie ten drugi z tego zwiastunu:(
Soundtrack rewelacyjny!!! Już pierwszy kawałek mnie powalił na kolana :D:D:D:D polecam!!!!!!!!!!!!!!!!
Wg mnie też jest świetny :) jeszcze takiego Hansa nie słyszałem, jak na niego to bardzo oryginalna muzyka, w dodatku dorzucił organy i solowe skrzypce, które tak uwielbiam. Nawet elektronika bardzo świeża, niektóre momenty mnie bardzo mile zaskoczyły. Po raz kolejny się Zimmer pochwalił świetnym rozpisaniem partii chóralnych. Co tu dużo pisać, następny solidny soundtrack, choć nie jest to jakieś z pewnością arcydzieło. Ciekawe jak ta kolejna dobrze zrobiona "rąbanka" Zimmera będzie działać w filmie...
Właśnie przesłuchałem ten soundtrack.
Powiem tak... jest okej. Solidna robota, dobry soundtrack, ale bez rewelacji. Czuję lekki zawód, mimo że i tak nie oczekiwałem od tej muzyki cudów. Klimat - tu nie ma radykalnych zmian względem muzyki z pierwszej cześći która była jakby.. świeższa (choć nawet i ona specjalnie oryginalna nie była). Partie chóralne - jak ktoś juz wyzej napisał - są naprawde niezłe. Dobrze budują klimat.
Cała reszta... muzyka typowa dla tego kompozytora (znowu..)
Muzyka z Kodu Da Vinci zrobiła na mnie większe wrażenie. Na moim blogu, w recenzji tej muzyki dałem jej 8/10, czyli naprawde sporo. Kod wypada gorzej (choć i tak w sumie nieźle), i gdybym miał go oceniać już teraz, nota wyniosłaby pewnie 6/10 (czyli i tak okej). Jednak na razie nie zrecenzuję tej muzyki gdyż nie widziałem filmu. W przypadku "Kodu.." muzyka - mimo iż bardzo dobra - w filmie nie sprawowała się najlepiej.
Tak wiec z ostateczną opinią wstrzymam się do czasu obejrzenia "Aniosłów i Demonów".
Zapraszam na swój blog, znajdziecie tam sporo napisanych przeze mnie recenzji rozmaitych soundtracków :) Zachecam do czytania i komentowania :)
"Kod wypada gorzej..."
Sorry za błąd, miałem tu na mysli oczywiscie muzykę z filmu "Anioły i Demony".
Mam watpliwosci czy 160Bpm pojawi sie w filmie a jesli tak to fragmentarycznie.Fakt ze ten utwor to najwieksza gradka dla fanow Zimmera to jednak troszeczke koncertowo mi brzmi
Według mnie saundtrack bardzo dobry ;D Chociaż chyba i tak nic nie przebije tu "chevaliers de sangreal" z Kodu :D:D
a jak sie nazywa piosenka ze zwiastunu ta która leciała np. w momencie gdy to auto wybuchło ? i czy ona będzie w filmie ?
kolejna 'muzyczna poezja', coś pięknego!
choć przyznam, że utwory nie powalają, tak jak kawałki z "Kodu".
W A&D czuć podobny klimat i twórczość tego samego autorstwa.
Zimmer w swych kompozycjach doskonale buduje nastrój zarazem dostarczając słuchaczowi wielu emocji.
A&D jest dużo dynamiczniejszym filmem niź DVC, a muzyka znakomicie podkreśla to co się dzieje na ekranie.