PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1075}
7,3 206 tys. ocen
7,3 10 1 205648
7,3 73 krytyków
American Psycho
powrót do forum filmu American Psycho

sen wariata

ocenił(a) film na 6

Mamy do czynienia z filmem opowiadajacym co siedzi w glowie chorego czlowieka , zadnych zbrodni nie bylo i nie ma co szukac drugiego dna .Film ogolnie nieprzyjemny i dla ludzi naprawde over 18

ocenił(a) film na 8
kamdek

a to dziwne ,bo ja mam 14 lat i jakoś w pełni go zrozumiałam. chyba jestem wyjątkiem.

ocenił(a) film na 9
lostmind

tutaj raczej nie chodziło o to, czy zrozumiesz ten film, tylko o treści które są nieodpowiednie dla umysłu 14 latka który dopiero się kształtuje i określa wartości moralne którymi będziesz kierował się w przyszłości. Teraz wyrośniesz na socjopatę latającym po klatce schodowej z piłą mechaniczną :o have fun!

ocenił(a) film na 8
Pacman_

wątpię. dużo gorsze filmy się oglądało. i tak szczerze mówiąc wiek nie ma tutaj wiele do rzeczy, gdy tylko ktoś potrafi ocenić co jest prawdą a co fikcją misternie uknutą przez reżysera. być może są nieodpowiednie, ale raczej nie będę socjopatą latającym po klatce schodowej z piłą mechaniczną :o

ocenił(a) film na 9
lostmind

a pojęcia takie jak sarkazm, ironia i cynizm znasz no nie? Czy niezbyt?

ocenił(a) film na 8
Pacman_

znam. są zawarte w moim ostatnim zdaniu. słabo widać?

ocenił(a) film na 9
lostmind

no właśnie tak średnio ale teraz jak już to napisałeś to można to uznać za taki prześmiewczy ton ;D

ocenił(a) film na 6
Pacman_

He he dokopała ci 14 latka co jakby obala tezę autora wątku :-)

użytkownik usunięty
lostmind

To nie jest film dla czternastolatków! :O

ocenił(a) film na 8

wiem, ale oglądnęłam, zrozumiałam, nawet się mi podobał, ale książka i tak lepsza.

użytkownik usunięty
lostmind

Mam nadzieję, że to nie wpłynęło zbytnio na Twoją psychikę. Kurde, nie czytałam ksiązki. Ale czytam bardzo dużo, to pewnie kiedyś i za to się wezmę.

ocenił(a) film na 10
kamdek

pływasz na powierzchni, leszczu... będziesz ruchany w życiu. pozdro.

ocenił(a) film na 6
lecho9

a ty co za debil.pozdro

użytkownik usunięty
lecho9

Doskonałe podsumowanie ;)

ocenił(a) film na 9
kamdek

No z tym do końca nie da się zgodzić. Moim zdaniem zakończenie nie bez powodu nawiązuje do "Upadku" Camusa.

ocenił(a) film na 9
Lalanel

To oczywiście nie znaczy, że zbrodnie zostały dokonane w świecie rzeczywistym. Moim zdaniem dokonały się w jego umyśle i on jest święcie o tym przekonany. Czuje się bezkarny, w sumie normlane skoro go 'nie ma'.

ocenił(a) film na 7
kamdek

Ja, z drugiej strony uważam, że wszystkie te zbrodnie miały miejsce, tylko zostały one w perfekcyjny sposób "sprzątnięte" przez adwokata, który również utrzymuje, że widział Alan'a w Londynie, zachowując się przy tym jak niby nigdy nic. W końcu to część jego pracy, za którą, jak przypuszczam, dostawał duże sumy.
Film ogólnie robi wrażenie, choć żadnego katharsis nie przeżyłam.

smile456

Zwłoki policjantów ze środka ulicy i "wybuchnięte" radiowozy też wylizał?