PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465818}

Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 370 tys. ocen
7,1 10 1 370431
5,5 58 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

Czesc :) nie wiem czy zauważyliscie, ale aktor światowej slawy johny Deep zaskakuje w każdym kolejnym filmie. Jego zmiennośc i barwnosc postaci jest zdumiewająca! Wystarczy przeanalizować takie filmy jak: Piraci z Karaibów, Edward Nożycoręki, Blow, MArzyciel, Jeździec bez głowy, Czekolada, no i teraz Alicja w Krainie Czarów. Każdej tej postaci dał niepowtarzalny urok, zagrał je niesamowicie i jedynie w swoim rodzaju! Uważam e ten aktor zasługuje na wielki szacunek! Jest niesamowity! A co do filmu alicja w Krainie Czarów, nawet niezły :) Dość fajne efekty, no i oczywiście film Tima Burtona:) Pozdrawiam wszystkich :)

Arya 1234

Własnie zauwazylam żep omyliłam się w tytule, miało byc TALENTU :)

Arya 1234

Zapomniałam powiedzieć o filmach takich jak Czarli i Fabryka Czekolady oraz Sweene Tood :)

ocenił(a) film na 1
Arya 1234

zgadzam sie z toba w 100%! bylbym zaszczycony gdybys przyjela moje zaproszenie do znajomych <zawstydzony>

kinoman0

no pewnie że przyjmę! :D

Arya 1234

masz 100% procentową rację, Deep jest aktorem fenomenalnym, postaci nie zlewają się w jednobarwną kluchę, każda jego kreacja jest inna. a w Alicji... zauroczyło mnie to jak patrzył na nią...
byłam tak zahipnotyzowana jakby patrzył tak na mnie ehhh....

strusina

haha :D Tak, potrafi byc słodki, śmieszny, przerażający :D uwielbiam go! I szkoda że jeszcze nie ma oskara :(

Arya 1234

Bo często "wielcy" nie są odpowiednio docenieni

strusina

Tak, to prawda

ocenił(a) film na 7
Arya 1234

Oglądałaś film z oryginalna ścieżka dźwiękową czy z polskim dubbingem ? Bo ja miałem to nieszczęście i oglądałem po polsku... podejrzewam, że Depp dał popis talentu w postaci modulacji głosu.

Notorious Gomez

ogladałam z oryginalną sciezką dżwiekowa, i tak, dał popis, jak mówil normalnie do Alicji itd. to mówil tak super sepleniąc i był słodki, a jak wspominał te czasy jak zaatakowali królestwo itd. to pojawiał się szkocki akcent i taka wrogość w głosie, niesamowite! :)

Arya 1234

Deep w tym filmie zagrał świetnie:)

igaanime

znakomicie, można powiedzieć :D

Arya 1234

ale i tak najlepsza była Helena Bonham Carter.
to jej 'skrócić go o głowę!' było bezcenne:D

igaanime

Helena Bonham Carter i Johny Deep grają w wielu filmach razem :D są rewelacyjni. kolorowi, i ani jedno z nich nie dostało jeszcze oskara :D

ocenił(a) film na 8
Arya 1234

Genialna Helena i genialny Johny:) Film ogladany po angielsku jest o wiele lepszy niz z polskim dubbingiem.

ocenił(a) film na 7
Arya 1234

Film bardzo dobry.Polecam

ocenił(a) film na 7
Arya 1234

Skoro się tak nim zachwycacie, to powinniście wiedzieć, że ten pan nazywa się JOHNNY DEPP... A przytaczany wcześniej film "Sweeney Todd". Trochę szacunku...

moccasky

czepialski

ocenił(a) film na 8
Arya 1234

Genialna gra aktorska Johnny'ego, jestem pełna podziwu, naprawdę. Fabrykę czekolady oglądałam jakiś czas temu, pamiętam ją z dzieciństwa i dzięki "Alicji" mam zamiar sobie wkrótce ten film przypomnieć. Mia niestety nie zachwyca, co więcej, zupełnie nie przypadła mi do gustu. Za to Helena Bonham Carter, cuuudo :>

ocenił(a) film na 8
Arya 1234

Depp aktorem jest dobrym choć tutaj utonął pod ciężarem charakteryzacji. Jego ekscentryzm był w większym stopniu zasługą make -upu niż samej gry. Zagrał dobrze, ale moim zdaniem aktorsko powielił rolę Willy Wonki. Sam film jako całość był super. Jest to jednak wysiłek zbiorowy, a nie jedynie Deppa. Moja ocena 8/10.