Jest bardzo przewidywalny, a główny bohater według mnie wkurzający. Podobała mi się postać Eliotta. Uważam, że był naprawde bardzo przekonujący. Postać dziewczyny głównego bohatera też raczej na plus. W końcowej scenie zastosowano pewien zabieg, który mi osobiście się nie podobał.
Noże troche byłem szczodry mówiąc, że okej, bo według tego jak filmweb określa 4/10 jest to takie "Ujdzie". Nie jestem w stanie z czystym sumieniem dać więcej niż to.
Moim zdaniem to dobrze, że powstają filmy o tematyce osób homoseksualnych. Zersztą dobrze że powstają filmy o jakivhkolwiek osobach. Ogólnie cieszy mnie fakt powstawania filmów i w sumie seriali też. Pamiętaj, że gdyby nie jak ty to nazywasz "moda" na filmy o tej tematyce nigdy by nie powstały takie świetne filmy (przynajmniej według mnie) jak Moonlight czy Tajemnica Brokeback Moutain. W tym roku, do Oskara był też nominowany Call Me By Your Name, ale szczerze to mnie jakoś to dzieło mie porwało. Mogę natomiast zauważyć z jakich powodów ktoś może go kochać.
Tu akurat masz rację Moonlight czy Tajemnica Brokeback Moutain to dobre filmy podobnie jak Twój Simon (2018) nie jestem nastawiony wrogo do tej tematyki bo dałem tym filmom dobrą notę, co do filmu Call Me By Your Name jest bardzo przereklamowany i słaby ale jak już napisałem może dość już takich filmów bo wiesz może jeszcze mi się odmieni :) to był żart (jestem hetero i lubię kobiety) pozdro ;)
Spójrz na to z innej strony. Ile jest tanich romansideł hetero? Od groma, jakościowo stoją na tym samym poziomie. Nie ujmuj filmów, w których widzisz gejów w kategoriach filmów gejowskich, bo to bardzo mylne określenie. Dlaczego nie romans? Dlaczego nie teen drama po prostu? Filmy o miłosnych przygodach par dwupłciowych nazywa się zwyczajnie romansami. Idąc Twoim tokiem myślenia byłyby to... "kolejny film o heteroseksach"?
Produkcje tego typu były robione zawsze, ale zazwyczaj przez niszowych reżyserów i producentów. Ponadto nie były promowane. Dlaczego więc promuje się to dzisiaj? To proste – prawa społeczności LGBT+ to aktualnie bardzo gorący temat, szczególnie w Polsce. I nie ma w tym nic z kategorii "bycie gejem jest modne".
Zapewne jesteś kobietą i wież mi że nie zrozumiesz nas facetów (hetero) a dlaczego ? To Ci odpowiem jak oglądam dziewczyny jak się całują to przejdzie ( dla każdego faceta to normalka ) ale jak idzie w ślinę dwóch młodych czy też dorosłych facetów to mnie coś bierze na wymioty i o to cała ta historia dlaczego facet hetero nie zrozumie geja i nie będzie tego popierał.
Czy ty właśnie napisałeś, że wszystkich heterodeksualnych facetów brzydzą geje? Ja rozumiem, że jakiś seks na ulicy czy namiętne całowanie i obściskiwanie się w miejscu publicznym to nie jest dobry pomysł. Tylko, że nie jest to dobry pomysł też dla par hetero
Odnośnie lizana to pisałem o filmach, na szczęście na ulicach tego nie widziałem i bardzo mnie to cieszy i na koniec nie wypowiedziałem się odnośnie hetero wszystkich facetów, chociaż .... mogę się założyć że tak samo myśli jak ja 90 % mężczyzn prawdziwych hetero.
Kolejny film o gejach. Hmm W ciągu roku powstały dwa na milion filmów, które opowiadają historię par hetero. Nie wiem czy wiesz, że większość społeczności niehetero (ok. 70 %) cierpi na depresję, bo nie akceptuje ich świat. Szczególnie Polska rzeczywistość. Takie filmy są dla nich i reszty świata bardzo potrzebne. Takie filmy pokazują, że każdy może być szczęśliwy a ty jesteś po prostu ignorantem. W filmie nie ma nie wiadomo jak odważnych scen męsko-męskich. Prawdziwy mężczyzna nie koniecznie musi być hetero po twoich wypowiedziach można śmiało rzec, że do tego grona nie należysz. Zastanawiam się czemu pseudo 'prawdziwi mężczyźni hetero' oglądają takie filmy. Jak nie chcesz zawsze możesz wyłączyć. Jeżeli bycie gejem jest modne to spróbuj sam. Gdybyś się otwarcie przyznał dostałbyś wpier*ol i wrócił do hetero.
Jestem otwarty na każdy rodzaj filmu a czemu oglądam ? to proste chce zobaczyć oczami innych osób nie hetero jak to wygląda w ich przypadku życie, i akurat nie wiem czemu tak ostro reagujesz na moje wpisy ( upss czyżbym obraził geja ) i to co na końcu napisałeś że dostałbym wpier.. to nie prawda a to dlatego że znam osoby które są gejami i akurat mówią może nie otwarcie o tym że są gejami chociaż i tak wszyscy o tym wiedzą, jakoś ich nikt do tej pory nie pobił :) i na koniec "Prawdziwy mężczyzna nie koniecznie musi być hetero " ??? proszę rozwiń temat bo chyba nie wiem co chcesz przez to powiedzieć ? :) troszkę mnie rozbawiłeś.
Powinieneś się nauczyć czytać ze zrozumieniem. Jestem ciekaw, której części gdybyś OTWARCIE PRZYZNAŁ nie rozumiesz.
No to dzieciaku chyba jednak się obraziłeś -kupić ci chusteczki do szlochania :) a nie wiedziałem że osoba będąca idiotą jak to napisałeś nie może obrazić innej osoby to ciekaw...długo nad tym myślałeś ?
To, że na zdjęciu wyglądam młodo nie znaczy, że jestem dzieciakiem. Wykonuję skromny zawód nauczyciela. Może się źle dla Ciebie wyraziłem, więc będę precyzyjny. Jesteś debilem, bo nie umiesz czytać ze zrozumieniem i przy okazji idiotą. Brzmi lepiej? Co do reszty zgadzam się z kolegą na dole @mormonau. Zwyczajnie żal mi Ciebie i twojego zaściankowego i idiotycznego myślenia.
Co ty bredzisz pajacu? "Prawdziwy mężczyzna nie koniecznie musi być hetero " może zaproś kolegę mormonau na randkę to ci przejdzie, zrobicie sobie dobrze i po sprawie.
Nie będę spełniał Twoich wewnętrznych pragnień i tracił czasu na tę bezsensowną dyskusję, z której wynika, że to ty masz problem ze sobą. Rozmawiać mogę tylko o filmie. Talk to my hand.
Akurat ja jestem gejem i nie kumpluję się z żadnym homoseksualnym kolesiem. Wszyscy moi koledzy na przestrzeni lat to heteroseksualiści i jakoś nigdy żaden nie miał problemu z moją orientacją. Zawsze czułem ich wsparcie. Jeżeli ciebie zbiera na wymioty, to zdecydowanie masz problem. Nie klasyfikuj tego jako zwykłą oznakę heteroseksualizmu, bo nią nie jest. Prędzej jest to oznaka niepewności swojej seksualności, jeżeli takie rzeczy cię oburzają.
Ewidentnie masz problem ze swoją seksualnością. Nie wiem jak to ja mogę mieć problem ("i to spory") z moją, skoro lubię seks z mężczyznami i się tego nie wstydzę? Jednak jestem w stanie wyobrazić sobie twój tok myślenia skoro podpierasz się swoimi wymysłami a nie nauką. W płaską Ziemię też tak wierzysz? Znasz ty w ogóle definicję choroby? Wiesz jak się je klasyfikuje?
Twoje odzywki nie są chamskie - tylko idiotyczne i tyle w tym temacie.
a jak ktos sie brzydzi mordercow to ma problem ze swoim pojmowaniem czy mozna zabijac czy nie?
Dopóki ktoś konczy na stwierdzeniu, że go coś obrzydza i nie stosuje przemocy słownej ani fizycznej to ma do tego prawo.
Wszak mój znajomy gej się dziewczyn brzydzi.
> Przyrównywanie homoseksualistów do morderców
Jeśli znajomy-gej faktycznie brzydzi się dziewczyn, osobników płci żeńskiej, a nie samych ich miejsc intymnych, to tak, on również ma ze sobą problem. A to, że ma do tego prawo... czyni z tego jakikolwiek argument w debacie czy ktoś powinien przejawiać jakieś zachowania? Bo mnie się nie wydaje.
Wg mnie wolność słowa i uczuć działa w każdą stronę i ma być akceptowana nie tylko wtedy gdy jest wygodna. O ile nie ciągnie za sobą konsekwencji fizycznych ofc.
Wolność słowa to bullshit. Nie każdy powinien mówić co myśli i prawo to potwierdza. Jakakolwiek wolność zawsze mylona jest z koniecznością, a przykro mi: ja chcę żyć w świecie, gdzie potępia się głupotę i szerzenie zidiociałych teorii i poglądów.
Nie jestem hipokrytą, skąd ten wniosek? Przecież nie twierdzę, że ja decyduję co jest zidiociałe i głupie. Naukowcy i lekarze to robią. Dlatego nie uważam i nie mówię, że homoseksualizm jest nienormalny, filmy LGBT to propaganda, a Ziemia jest płaska.
Naukowcy i lekarze też wyciągają wnioski wedle swoich poglądów ;) I istnieją również tacy, którzy uczą w kwestii lgtb odwrotnie niż chcesz. Kilku nawet wykładało mi osobiście. Argumenty mieli naukowe, wcale nie mniej wiarygodne niż wasze.
Zgadzam się z Tobą w 100 %%%%,to już chyba jest promowanie tego całego gejostwa......,
Ciebie się pytam, bo to ty wysnuwasz taką debilną tezę. Jeżeli coś stwierdzasz, to powinieneś mieć argumenty na poparcie tego.
Równie dobrze można stwierdzić, że "Pasja" promuje krzyżowanie, a "Teoria wszystkiego" stwardnienie zanikowe boczne czy jakąkolwiek inną chorobę. No, nie zapominajmy o każdym innym filmie promującym oddychanie...
Po prostu uważam że w coraz więcej filmach pojawi się temat gejowski.Jakby twórcy na siłę chcieli widzom pokazać że bycie gejem to jest normalna sprawa i że lepiej się można bawić niż z płcią przeciwną.
Twórcy nie chcą na siłę pokazać widzom, że bycie gejem to jest normalna sprawa. To wychodzi samo z siebie, bo to JEST normalna sprawa, przy czym to nie jest konkurs: nikt o zdrowych zmysłach - czyli ktoś, kto nie ma problemu ze swoją seksualnością - nie będzie przekonywał innych, że "lepiej się można bawić niż z płcią przeciwną" czy inną, bo to nie jest zabawa - to jest istnienie. Bycie gejem to nie jest moda, dieta czy styl życia. Niemniej, z tego co mi wiadomo, wy, homofoby, próbujecie przekonać wszystkich wokół, że to wasz sposób na uprawianie seksu jest "lepszy", więc nie wiem kto tu jest nienormalny.
Nikt cię do homoseksualnego seksu nie zmusza, a pokazywanie rzeczywistości, czyli przedstawianie homoseksualistów jako aktywnych współtwórców kultury i społeczeństwa jest naturalną koleją rzeczy. Jak chcesz sobie udawać, że homoseksualizm jest chorobą to zgłoś się do jakiejś organizacji Płaskoziemców albo innych cudaków i tam sobie wtórujcie...
Pedofilia i nekrofilia to są choroby, filie - stąd ta końcówka. Nie jest to jednak w żaden sposób powiązane z homoseksualizmem. I mnie jest jednak szkoda ciebie, że nie potrafisz funkcjonować w świecie, w którym ważne są badania a nie wymysły niepodparte nawet logicznym myśleniem. Bo jakie ma znaczenie to, że mi powiesz, że bycie gejem jest chorobą (w ogóle podziwiam twoją umiejętność posługiwania się językiem: "bycie gejem to choroba/bycie anorektykiem to choroba/ bycie gruźlikiem to choroba" - świetne!)? Gdzie badania? Jak już wspomniałem: jak chcesz rzucać diagnozy, to najpierw się poucz i zostań lekarzem.
Ja może trochę nie na temat, ale czemu ZAWSZE pod filmami o tematyce gejowskiej wypowiadają się homofoby (czyt. "prawdziwi męscy faceci, samce Alfa"), którzy piszą jak TE GEJOWSKIE filmy ich obrzydzają, denerwują etc. ?? Proszę o normalną, pełną wyjaśnienia odpowiedź bo nie mogę tego zrozumieć. Ja nawet bym nie pomyślała, żeby pisać takie rzeczy, pod czymś co mnie kompletnie nie obchodzi. Nie lubię Nicolasa Cage'a wiec nie oglądam z nim filmów i nie hejtuje wszystkich filmów w jakich grał. No ludzie ogarnijcie się! A jak widzę ZA KAŻDYM razem taką gównoburze na forum to mnie szlag trafia. Homoseksualizm to choroba, bla bla bla. Co wy macie zamiast mózgów chłopaki? Eh..
A co do filmu to dla mnie był uroczy ;)
Ja oglądałem film nie wiedząc że będzie on o geju jakbym wiedział przed seansem to bym nie oglądal. Można się kłócić wyzywać od homofobow ale Tak jak kolega wyżej napisał nas hetero obrzydza widok calujacych się facetów i nic tego nie zmieni.Osobiście mam to gdzieś co robią w domu do momentu w którym nie robią tego publicznie. Nigdy nie obraziłem żadnego geja za to kim jest bo to w sumie nie jego wina poprostu Tak czuję... Nawet mogą brać sobie ślub cywilny to ich życie ich wybór ale adopcja dzieci ? NIGDY
"Nas hetero obrzydza" - nie, nie jest to cecha heteroseksualizmu, nie wypowiadaj się za wszystkich heteroseksualnych mężczyzn. Nie wszyscy mają problem ze sobą, jednak takie reakcje mogłaby zmienić terapia. Wszystkie fobie może wyleczyć terapia...
No, bycie gejem nie jest czymś na porządku dziennym: nie jest często spotykane. Ale problem w tym, że ty nie potrafisz ani dobrze wyjaśnić, ani dobrze poprzeć tego swojego bełkotu, misiek...
A terapia nie uleczy z homoseksualizmu.
Bo to nie choroba.
Kiedy mnie widok calujacych się facetów brzydzi to znaczy że jestem chory ale za to bycie homoseksualista to coś normalnego.... litosci
Przepraszam, że świat nie dostosowuje się do twoich prymitywnych poglądów, ale skoro nie debatujesz czy niebo faktycznie jest niebieskie czy może raczej zielone albo czerwone, a jabłko spada z powodu grawitacji a nie przekleństwa bogów to przyjmij też do wiadomości, że fobie są chorobą, orientacje seksualne - nie.
Wiecie co? Te wasze "męskie" debaty na temat homoseksualizmu naprawdę stają się nudne. "Geje są chorzy". "to się powinno leczyć". Że co proszę? O jakiej chorobie Wy mówicie do cholery?!
Chorzy to są ludzie, kt1qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq
Wiecie co? Te wasze "męskie" debaty na temat homoseksualizmu naprawdę stają się nudne. "Geje są chorzy". "to się powinno leczyć". Że co proszę? O jakiej chorobie Wy mówicie do cholery?!
Widzę, że niektórzy ludzie naprawdę mają problem z akceptacją drugiego człowieka (kolor skóry, orientacja seksualna, czy wyznawana religia). Musicie nauczyć się tolerancji Panowie.
Wiem, wiem.. teraz napiszecie o adopcji, wychowywaniu dzieci. Potem zaczniecie pisać, że skoro powinniście akceptować homoseksualizm, to zoofilię też niedługo każą Wam tolerować.
Sam fakt, że są ludzie, którzy porównują homoseksualizm do zoofilii, czy innej CHOROBY jest przytłaczający. Ale nie zamierzam zagłębiać się, co takiego musi siedzieć takim ludziom w głowie.
mormonau, bądź dumny z tego kim jesteś! Będąc gejem nie robisz nikomu krzywdy, a ludziom, którzy nie potrafią zaakceptować Cię takim, jakim jesteś pokaż środkowy palec :) Nie są warci niczego więcej.
A Wam HETEROSEKSUALNI Panowi życzę otwartych umysłów, innego spojrzenia na otaczający Was świat i dystansu do rzeczy, których zmienić nie możecie.
Homoseksualizm był, jest i będzie, bo jest nieodłączną częścią naszego człowieczeństwa :) Tak na pocieszenie.
Pozdrawiam!
(Wypowiedź wyżej niespodziewanie przerwał mi mój koteł ^^ )
Chciałabyś być wychowywana przez dwie mamy lub dwóch ojców? Jak dla mnie sam fakt że dziecko żyje w domu dziecka jest ogromnym nieszczęściem a adopcja przez parę homoseksualna to jak gwóźdź do trumny
Pozatym ja nigdzie nie pisałem że trzeba leczyć osoby homo bo to choroba za to przez kolegę wyżej zostałem wysłany do lekarza bo jak widok calujacych się facetów może mnie bezydzi... Ktoś kto wymaga tolerancji nie jest w stanie zrozumieć tego że nie wszystkim taki widok odpowiada ?
No dobrze. Rozumiem, że ten widok Ci nie odpowiada. Ale dziwię sie, że chce Ci się bawić w pisanie tych wszystkich komentarzy o tym jakie to złe i w ogóle. Jakby kogoś, kto oglądał ten film (nadal jest to forum, gdzie powinny pojawiać się tematy związane z filmem, tak myślę) interesowała Twoja opinia o gejach. Proszę Cię. Nikogo nie interesuje, no dobrze mnie nie interesuje, co masz do powiedzenia odnośnie homoseksualizmu. Widze, że często tafia się ktoś, kto zaczyna hmm.. tępić homoseksualizm i potem rozpoczyna się gównoburza i przepychanka, kto ma rację. Ja nie będę udowadniać Ci, że nie masz całkowitej racji, bo zwyczajnie nie mam na to ochoty i chyba siły (chodzi o adopcje i te sprawy). Żeby nie było lata mi to koło czterech liter co Cię obrzydza:) Ale mogę Ci powiedzieć, że mnie obrzydzają eee.. ROBAKI! Tfu co za obrzydlistwo. Jakbyś chciał wiedzieć, co nie:)
Temat homoseksualizmu to temat rzeka, w którym nigdy chyba nie dojdzie do żadnego porozumienia, ale jak masz coś do dodania to chętnie poczytam.