Ben Barnes nie jest umięśniony i nie jest Rosjaninem. Ja zawsze wyobrażałam sobie Dymitra jako wysokiego, dobrze zbudowanego Rosjanina, a nie chuchro z Angielskim akcentem.
Dokładnie. Danila jest Rosjaninem. Wyobrażacie sobie sceny, gdy będzie mówił do Rose "Roza" ze swoim rosyjskim akcentem? Padnę z wrażenia. Wszystko będzie autentyczne. Zero ściemy.
No właśnie trzeba też patrzeć na detale, a gdyby tylko Ben Barnes powiedziałby "Roza" z Angielskim akcentem to chyba wyszłabym z kina.
Hehehe nie jestem sama xD Tege filmu nie będzie się dało obejżeć z lektorem bo w tedy zagłuszy "Roza", a bez tego to nie będzie to samo :3
Ben nie pasuje na Dymitra. Jest zbyt mało umięśniony i jak mówiłam ma Angielski akcent. Danila jest umięśniony i ma autentyczny Rosyjski akcent, a no i ma taką Rosyjską urodę.
Pod jakim względem Ben Barnes byłby idealny? Patrzysz tylko na wygląd? Danila też jest przystojnym mężczyzną. Nawet bardzo. A jeśli nie umiesz się do niego przekonać odwiedź jego oficjalną stronę i obejrzyj kilka filmików i zwiastunów filmów, w których gra. Jest świetny. Barnes to "chuchro z angielskim akcenetem", które w ogóle by mnie nie oczarowało. To był świetny pomysł twórców, by zaangażować do filmu prawdziwego Rosjanina. To nada ekranizacji autentyczności. Nie mogę się doczekać lutego 2014 roku.
Danila moze i pasuje ale jezeli go porównac do ksiazki to powinien byc o wieeeeele wyzszy. Przeciez Rose na niego z dołu patrzyła!
Przecież Danila ma 184 cm wzrostu a Zoey 163 cm! No nie mów , że 21 cm różnicy to mało!
własnie 184 a wedlug ksiazki nawet niektorych morojów przewyższał wzrostem. ze mial kolo 2m prawie ze.
no ale co ja sie czepiam. w kazdych ekranizacjach cos spieprzają..... nigdy nie ma dokladnego zlania z papieru na ekran
Nie za duże wymagania? Nie da się znaleźć idealnego odwzorowania bohatera z książki. Podstawowe elementy są: Danila jest niesamowicie przystojny, dobrze zbudowany, starszy od Rozy, jest Rosjaninem ♥, ma długie włoski, nosi prochowiec... A to, że ma parę centymetrów mniej niż powinien chyba nikomu nie będzie aż tak przeszkadzać, zwłaszcza, że i tak jest wyższy od Zoe.
Uważam, że wybór jest w 100% trafny, ale tak przy okazji to Mikołaj Krawczyk by mi idealnie pasował na Dymitra jeszcze :D
Oj tak.... Barnes'a ciemne oczy :( Hmm, i ten aktor co grał Kruma w HP i Czarze Ognia, też by się nadawał na umięśnionego rosjanina
Tak! On był dla mnie zawsze idealnym obrazem Dymitra! Dlaczego oni niszczą mi zycie? ;cc
zacznijmy od tego, że Ben w ogóle nie był zainteresowany tym projektem
btw dlaczego zepsuł ??
Bo udawany rosyjski akcent byłby beznadziejny, i jak już wszyscy wyżej wspomnieli... nie takie ciało, jak powinien mieć Dymitr...
to tak, myślałam, że masz na myśli talent aktorski ;)) a co do akcentu, Ben daje radę, obejrzyj sobie Bigga than Ben ;) co nie zmienia faktu, iż nigdy nie byłam za Benem w tej roli :)
Niemal do każdego filmu, fani typują swoich faworytów. Gdy po raz kolejny przeczytałam "Ben Barnes", wpisałam gościa w wyszukiwarkę i natychmiast wyszłam. To miałby być Dymitr?! Że co proszę?! To mógłby być jakiś mojor albo kandydat roli jakiegoś wampira rodem ze "Zmierzchu". Jestem na nie.
http://www.youtube.com/watch?v=mfMfJEpv2GY Ben uczył się rosyjskiego do roli w filmie 'Bigga than Ben' i nie mówi aż tak tragicznie, zresztą wyuczenie się kilku kwestii na pamięć to nic trudnego. Żałuję strasznie, że to nie on zagra Dymitra, bo czytając wszystkie części VA to Bena miałam przed oczami jako Dymitra, ale z drugiej strony się cieszę, bo po obejrzeniu zwiastunu mam mieszane uczucia co do tego projektu.