Proponuje, żeby każdy napisał, która piosenka i jej wykonanie najbardziej się wam podobała. Chodzi głównie o aranżację, niektóre były dla mnie naprawdę zaskakujące, zwłaszcza, gdy zna się te utwory i miało się co do nich całkiem inne wyobrażenia.
Dla minie najciekawsze były wykonania - Happiness is a Warm Gun (tak na marginesie, to ten "tańczący" ksiądz był niezły, trochę mnie to rozbawiło, choć piosenka do zabawnych nie należy...)
oraz She's so Heavy (kiedy zobaczyłam tą Statuę Wolności, to, aż mnie ciarki przeszły... ale te zdeptane palmy też były wymowne).
No, bardzo proszę, wyraźcie swoje zdanie :)
Hej Jude
Across the universe
Strawbery fields forever
Come together
When my guitar gently sweeps
Hold your hand
Zdecydowanie "Come together"!!!! Aranżacja + głos Joe Cockera + choreografia = mistrzostwo świata!!!
Mi najbardziej przypadła do gustu piosenka "I wanna hold your hand" i piękne "Let it be" :) Pozdr.;-->
Kurczę^^ zastanawiam się,ale dla mnie każdy utwór Beatlesów jest świetny i ma coś w sobie takiego,że nie może się nie podobać;)
I nawet jeśli chodzi o film to w nim też się każda piosenka podobała i wszystkie miały coś takiego w sobie fajnego^^ :)
Nie da się wybrać jednej:D Moje typy to "Strawberry Fields Forever", "Hej Jude", ze szczególnym naciskiem na "Across The Universe" Pozdrawiam :)
Taaak, Strawberry Fields Forever, no i "Hey Jude"... Właściwie, Beatlesi są nie do pobicia, nawet z taką techniką jaka jest teraz.
ojj z wyborem może być ciężko.Bardzo lubie Happiness is a warm gun, don't let me down, strawberry fields forever no i cudowny blackbird.
Mi najbardziej podobało się wykonanie utworu: "hey, Jude". Zawsze lubiłam ten utwór, a nowym wykonaniu brzmi jeszcze lepiej.
Mnie bardzo poruszyło oczywiście "let it be", "all you need is love", "all my loving", "hey Jude", "dear Prudence", "something", ale bardzo, bardzo mnie dotknęła piosenka "I want to hold your hand" i przede wszystkim "REVOLUTION"!!! Jim Sturgess jest nie do pobicia!! Beatelsi są genialni, ale te wykonania piosenek naprawdę są wspaniale dopracowane... :] pozdrawiam wszystkich fanów Beatelsów i tego filmu :]
zdecydowanie Strawberry fields forever i Hey Jude,ah....no i ostatnie All you need is love,podsumowujące wszystko :-) ...
najbardziej chyba "happiness is.." i "strawberry fields" - ten moment jak śpiewają refren na 2 głosy.. poezja :)
"I've just seen a face" jest świetne! I te boskie mruczenie Jima Sturgess'a^^ Tą piosenkę śpiewałam wczoraj (znałam ją już wcześniej) kiedy po raz pierwszy obejrzałam "Across the Universe" =P
"I've just seen a face" uwielbiam tą piosenke i na szczęście była w filmie a Jim wykonał ją rewelacyjnie :)
oprócz tego: "I want you", "across the universe", "come together"
"Hold me tight" - bardzo w klimacie lat 60
"I've just seen a face" - jak wyżej ;P
"Happiness is a warm gun" - wpada w ucho
Hej, od razu mówię, że nie oglądałam filmu.Ale opowiem wam moje spostrzeżenia:D. Musiałam ściągnac krążek The Beatles "Across the Universe" i ściągnęłam piosenki z wyżej wymienionego filmu, poprzez moją nieuwagę. Moja pierwsza myśl: Dlaczego znowu muszę słuchcac jakichś nibyartystów, którzy próbują byc lepsi od The Beatles. Otworzyłam Filmweb i przed oczami mrugnął mi tytuł Across the Universe. Byc może piosenki pasują do filmu, ale mnie wykonanie "na sucho" przeraziło. I tu pojawia się moje zasadnicze pytanie. Czy powinnam obejrzec film? Widzę, że większości osób się podobał, ale wybaczcie piosenka Yesterday była coverowana ponad 3000 razy i nikomu nie udało się jej wykonac w połowie tak dobrze jak Paulowi i reszcie- to tak na marginesie. Czy jest tu ktoś kto naprawdę zna muzykę the Beatles, bo czytam i nie wierzę własnym oczom. W ich muzyce jest to co kocham, czyli uczucia, każda piosenka ma swoją historię, każdej dali swoje serce i za to im dziękuje, pozdrawiam.
Zależy jak zagorzałą fanką zespołu jesteś. ;) Ja też lubię ich muzykę, nawet bardzo. Zgadzam się z Tobą, że każda piosenka ma swoją historię, ja cenię zwłaszcza teksty, tak proste a jednak przejmujące.
Ale wracając do filmu - na pewno warto go obejrzeć, choćby po to żeby sobie wyrobić opinię. Może faktycznie w połączeniu z obrazem i całą historią bardziej polubisz nowe wykonania. Bo film to nie są tylko przeróbki, ale każdy utwór jest jakby bohaterem musicalu. Spróbować zawsze można. ;)
powiem tak.. nie jestem znawcą super beatles'ów. ale powiem jedno: powinnas obejrzec film. bo naprawde nei wiem czy tez spodobałyby mi sie utwoey same z seiebie. choć na szczescie przed obejrzeniem nei trafiłam na nie. całe szczescie, bo moze faktycznie odepchnełyby mnie, choć nie są złe przeciez, lecz tylko ze wgledu na to jak "kocham" własnie ten zespól. a wiec. obejrzyj filmik.goraCO polecam tak przy okazji. mam nadzieje ze klimat filmu Cię wciągnei tak samo jak mnie i odkryjesz każdą z tych piosenek na nowo w innym wymiarze, bo są genialne. atmosfera filmu i aranzacja tych pisoenek są wprost genialne. tylko trzeba troszke sie wsłuchac w nie w filmie, doszukać sie głębszego sensu i tego wszytskiego "pomiędzy wierszami". a juz na pewno w losy bohaterów. mam nadzieje ze to umiesz.. jestem tego niemalze pewna (z uwagi pzrynajmniej na to ze uwielbiasz genialnych beatlesów.) tylko daj sie poniesc.czar.magia. a czekam na odp. jak juz obejrzysz.bardzo mnei to ciekawi.
Mnie spokojnie można by było podpisać pod beatlemanie, bo mam bzika na ich punkcie. Beatlesi to coś więcej niż zwykły zespół, którego piosenki ktoś tam sobie próbuje śpiewać. Ja słysząc te wszystkie covery w filmie czuję, że oni po prostu w nich żyją. I choćby sam papież śpiewał "yesterday" to i tak będzie w tym cząstka Paula. Gdyby ich utwory nie były genialne, to nie powstał by taki film, ani nikt by tego nie chciał interpretować. :) Film jest cudowny i cieszę się, że znalazł się ktoś, kto stworzył tak ładną historię z ich piosenek. :) Wiadomo, że nikt nie przebije oryginału i takich muzyków już na tej Ziemi nie będzie, ale czy cover nie jest w jakiś sposób hołdem dla danego utworu? :)
hm... muszę sie przyznać, że mnie zachwyciło"all my loving". moze za sprawą momentu.. gdzie zagłusza dziewczynę, która ma wiecznie jakies problemy.. a on daje jej najpiekniejsze odp za sprawą kilku prostych słów tej piosenki. moze uznasz to za nic wyjątkowego ale mnie to urzekło. w filmie jest to zaledwie kilka chwil.aczkolwiek sciągnełam sobie całą wersje i jest "super genial".. a druga to..: I want to hold your hand" dziewczyna sie bardzo postarała i niesamowicie odświezyła tą pioseneczke... ale czyz nie wszytskie mają swoje niesamowite interpretacje?? czyz nie są czarujące. wydaje mi sie ze to nigdy nie bedzie oryginał ale jednak są porywajace. i od paru dni słucham tego na okrągło. odstawiając na chwile potęznych Beatlesów.!!!! p.s tylko na chwile. ale wydaJE mi sie to uzasadnione. pozdrawiam
Właśnie "czekam";p na film. Niedługo obejrzę i na pewno podziele się spostrzeżeniami, chociaż nie ukrywam, że nie jestem mega entuzjastycznie nastawiona, dzięki za odpowiedź, mam nadzieję, że nie będę żalowac, pozdrawiam,
jak dla mnie najlepsze sa wykonania filmowego Maxa, a zwlaszcza Hapinnes is a warm gun oraz bardzo ciekawie wykonane Dear Prudence ;)
Come together, Oh! darling oraz Lucy in the sky with diamond. Śmiem nawet twierdzić, że te piosenki bardziej podobają mi się we współczesnym brzmieniu.
'Girl', 'Revolution 1', 'It won't be long', 'I am the walarus', 'While my guitar...' i każda inna... mam słabość to tych piosenek. ale chyba moim typem będzie 'Revolution 1' i 'While my guitar..' :)
- Strawberry Fields Forever
- Happiness Is a Warm Gun
- Revolution
- I Want You/She's So Heavy
Wszystkie piosenki są świetnie wykonane, bardzo trudno wybrać najlepsze. Ale te 4 są u mnie w czołówce ;D
- Hold Me Tight
- All My Loving
- It Won't Be Long
- Come Together
- Dear Prudence
- Strawberry Fields Forever
- Happiness is a Warm Gun
- All You Need is Love
Zresztą wszystkie piosenki są świetne ;D
Naprawde trudno wybrać, ale myśle że moje ulubione to:
"Becouse" - idealna harmonia w trawie, ostatnie chwile spokoju ("becouse the world is round it turns me on" po prostu świetne)
"Happiness is a warm gun" - niezwykle wymowna
"Helter Skelter" - genialnie zmontowane sceny (burza włosów ;)
A mnie się najbardziej podobało "All my loving". Takie zwykłe, bez żadnych ozdobników, ale coś w sobie ma :).
Aha, i powinnam jeszcze dodać tytuł, o którym już napisał ktoś przede mną: "Because" - niezwykły spokój nadawał piękno tej piosence :). W ogóle bardzo podobały mi się aranżacje utworów Beatlesów.
Te piosenki mnie zaskoczyły - oglądałam z tłumaczeniem. Wcześniej uwielbiałam The Beatles, ale teraz mam do nich ogromny szacunek, przez te wspaniałe utwory...
Hmn... moja ulubiona - w sumie bardziej podobało mi się, jak mężczyźni śpiewali, to było takie bardziej podobne do The Beatles. Zachwyciło mnie All my loving, I've just seen a face (bardziej podoba mi się w filmie, niż w wykonaniu The Beatles...), Hey Jude, Let it be, Strawberry Fields Forever I Am The Walrus oraz All you need is love (dopóki Sade się nie włączyła). Ale przyznam, że aktor grający Juda, naprawdę bardzo dobrze śpiewa :D.
A tak na marginesie, czy Jude w niektórych momentach nie przypomina Wam Paula Mccartneya? ;)
Widzę, że wszyscy zachwycają się wokalem Jim'a Sturgessa, a mi bardziej podoba się głos Joe'ego Anderson'a! I żałuję, że nie wykonywał większej ilości piosenek..,
Właśnie, zgadzam się z poprzednikiem. Nie przeczę, że Jim ma piękny głos, ale chętnie posłuchałabym jeszcze kilku piosenek w wykonaniu Andersona... Odnośnie tematu - cóż, wszystkie piosenki były świetne, ciężko zdecydować. Dzisiaj na przykład podoba mi się najbardziej Dear Prudence, wczoraj na pierwszym miejscu było All you need is love. Musical jest wspaniały :)
With a little help from my friends, Strawberry fields forever, Dear Prudence, All my loving... Właściwie wszystkie były znakomite.
Czemu nikt nie wspomina o "Girl" ? Mimo iż Jim Sturgess śpiewał ją na początku filmu tylko przez minutę, to zrobił na mnie niesamowite wrażenie - nie mogłam się doczekać kolejnych aranżacji.
Oprócz tego bardzo podobało mi się "Strawberry Fields Forever", "Let It Be" i "I Want To Hold Your Hand".
Uważam, że wszystkie piosenki są świetne, ale najbardziej mi się podobały:
- All You Need is Love
- I want to hold your hand
Na samym poczatku uderza pieknie wykonany fragment piosenki "Girl". Wiedzialem, ze mam w odtwarzaczu dobry film, ale nie wiedzialem, ze muzyczny.
Zdecydowanie najlepsze: "Strawberry Fields Forever" - moja ulubiona piosenka The Beatles. A takze swietna aranzacja Bono w "I am the Walrus"!
Mnie się spodobały prawie wszystkie, tyle że do żądnej nie znam tytułu.
Może ktoś mi poda tytuł do piosenki którą śpiewał chłopak na dachu, zaczynał bez muzyki. Było to na końcu filmu.