Oj zgadzam się jak najbardziej. Ostatnio zakupiłem na DVD i w opcjach widzę "język polski". myśląc że chodzi o lektora włączyłem dubbing. Też płakałem ze smiechu. Ale zdziwiło mnie jedno - na cholerę dubbingować tak dojrzały film? Dubbing jest zwykle w filmach dla dzieci/całej rodziny, a ten film do takich nie należy... a jak się faktyczniie nie chce czytać napisów to powinien być lektor a nie dubbing...
Ten film moim zdaniem nadaje się tylko do oglądania z napisami. W Końcu to jest ten klimat slangowo amerykański, gdzie głos też ma duże znaczenie a lektor to wszystko pieprzy.
zgadzam się. lektor to wszystko łagodzi. jeśli w filmie jest get da fuck out motherfucker to lektor do przetłumaczy spadaj złamasie.
Dokładnie. To jest taka 'wersja light'. Jak ktoś chce po polsku taki film to tylko i wyłącznie napisy. A dubinng do 8 Mili to chyba żart.
do wszystkich "niedzielnych poliglotow" skonczcie z siebie robic pajacow;), dobrze gadac i pisac po polsku nie potraficie ale wytykac bledy potraficie, w kazdym normalnym kraju gdy zostaje wydany film na plycie DVD lub BluRay mamy do wyboru kilka sciezek dzwiekowych lacznie z dubbingiem w rodzimym jezyku i tam to nikogo nie smieszy chociaz wladaja kilkoma jezykami i nikomu nie przychodza takie "zlote-durne" mysli jak wasze
Nie zapominaj też, że we Francji czy Niemczech obowiązkowo dubbinguje się
filmy kinowe. Nie wiem jak Ciebie, ale po obejrzeniu zwiastuna "The Dark
Knight" z niemieckim lektorem (dubbingującym nawet śmiech) jakoś mnie te
zachodnie "wzorce" nie przekonały. Jedni są niedzielnymi poliglotami,
drudzy za wszelką cenę chcieli by na Zachód, bo tam musi być lepiej. A jedź
zmywać podłogi w jakiejś bawarskiej knajpie, na zdrowie.
Ja wszystkie filmy czy seriale wolę oglądać z napisami, bo nawet lektor często jest bardzo niedokładny, no i nie słyszę dobrze oryginalnych głosów. Ale dubbing? Porażka. Jedynie w bajkach dla dzieci!
Lol, jest wersja z dubbem? Koniecznie musze zobaczyć. Akurat ostatnio nie mam z czego się śmiać :P
Z DUBBINGIEM?? Wolne żarty... aż trudno mi uwierzyć. Nie dość, że lektor był PRZETRAGICZNIE TRAGICZNY to jeszcze zdubbingowali? Oszaleli...
Znalazłem dziada. No autentycznie zdubbingowane. Tylko o dziwo scen jak rapują, nie ruszyli w ogóle ;/
I to mnie, niewątpliwie boli... oglądałem kiedyś na canale+ ten film i były
przynajmniej napisy podczas bitew, a w wersji z lektorem, czy też z dubem
tego nie ma. Żal,bo to w sumie najważniejsze momenty w tym filmie. i w ten
sposób polscy dystrybutorzy potrafią zepsuć dobry film... Żal...
Gdybyś kupił wersję oryginalną, to byś miał – jeśli na DVD wybierzesz wersję dubbingowaną, to przy piosenkach automatycznie wskakują napisy. W wersji DVDrip z polskim dubbingiem napisów nie ma.
Mam oryginalną:D kupiłem w Realu za 15 zł:D:D:D i poźniej sobie zripowałem
żeby oryginału nie pożyczać:D ale jakoś nie mam tłumaczonych bitew
Ja również kiedys wypożyczyłem ten film z wypozyczalni. Była wersja dubbingowana patrz a tam Borys Szyc głos podkłada Eminemowi. Ale i tak mam film sciagniety z polskim lektorem.
Z dwojga złego już wolę mało udany dubbing, aniżeli Gudowskiego, który na Canal+ czytał wszystko, włącznie z piosenkami, spierdalając cały film, czy tego okropnego żelbetonowego kloca z TVP. Wersja publicznej była o tyle lepsza, że przynajmniej miała napisy do piosenek zamiast lektora. A dubbingowana, poza tym, że ma napisy przy piosenka, charakteryzuje się jeszcze jedną ważną w przypadku tego filmu rzeczą – nie jest ocenzurowana.
Zgadzam się, w tym wypatku najlepiej sięgnąc po napisy. Rap Eminema bezcenny. Świetnie dobrane role, przedewszystkim niezyjącej już Brittany Murphy ;(
Finalowa scena bezcenne.
Brakuje mi tylko wiecej scen miłosnych.
Przynajmniej w polskim dubbingu poprawnie tłumaczą słowo "fuck" i inne...
Oglądałam film z lektorem gdzie najbardziej obraźliwym słowem było chyba "ciołek";)
Pomijając to, dla mnie film świetny. Bardzo lubię Eminema, jego muzykę. 8/10
Lose yourself na końcu... aż przechodzą ciarki... Wspaniałe.
Zgadzam się. Mam gdzieś ten film na DVD z polskim dubbingiem. Coś tak śmiesznego jak to, to jakiś ewenement :D