film miazdzy niezla fabula jak i dobrymi efektami specjalnymi poprostu warto go zobaczyc , naprawde polecam szczegolnie dla chlopakow lubiacych walki wojenne z nutka fantazji , spodziewalem sie ze bedzie dobry ale ze az tak to nie przyznaje 10 !!!
Swietnie,ze film podoba sie polskim widzom :) A jeszcze lepiej ,ze na film pojde conajmniej 2 razy.Dzieki kuponom wygranym w Crunchipsach(4 bilety to jakies 60 zl w kieszeni).Premiera w Katowicach,Helios wita :D
A jak zdobyc takie przedpremierowy pokaz? Moze jes dostac kazdy, czy tylko dzienikarze? Czy trzeba isc zapytac sie w kinie?
Są ale najwięcej na tydzień może 2 przed premierą polską.
W ISA jest mnóstwo,nawet kilka miesięcy przed premierą swiatową.
Ale takie pokazy przedpemierowe odbywaja sie zawsze przed kazdym filmem ,czy tylko wybranymi. Czy wszystkie kina organizuja takie pokazy, czy bilety sa drozsze, czy latwo je kupic? Czy to jest pokaz dla wszystkich czy raczej dla dzienikarzy?
Bradzo róźnie!
1)Wyobraż sobie idziesz do kina na Ghost Ridera a tu podchodzi do ciebie pan z plakietką i pyta czy chcesz wziąć udział w testowym pokazie Piratów z Karaibów 3.Film nie jest jeszcze gotowy i musisz pomóc w wyborze odpowiedniego zakończenia itd.Po seansie jak każdy na sali wypełniasz ankiete dotyczącą filmu.
2)Jeste dziennikarzem i często dostahesz zaprosznia na pokazy przedpremierowe i to nadługo przed premierą.
3)Masz znajomości.
4)Nalezysz do największego fanklubu Spidermana na śsiwecie i dla waszego klubu organizowany jest pokaz za darmo jak wszystkie przedpremierowe i to jeszcze w marcu!
5)SpiderMan to komiks wi.ęc każdy szanujący się klub/centrum/osrdodek komiksowy dostaje zaproszenia.
6)Jesteś studentem w USA...tam często na uczelniach szuka się chętnych na seans
7)Możliwości jest wiele...nawet Chinatown Polsąńskiego 30 lat temu miało pokazy testowe.DZis to standart bo producent chce przystosować film do szerokiej publiki(zminiającmuze czy zakończenie) i chce wiedzieć czy film jest dobry.U nas w kinach filmy kijowo zarabiają wieć nikt takich pokazów nie robi.Wyjatek topokazy dla dziennikarzy na 2 tyg maks przed premierą.Byłem na takim na filmwebie wygraółem zaproszenie na Wojne Światów.Był topokaz nieoficjalny.
Studiuję historię jesli jest tak dobry jak mowisz to tym bardziej nie moge doczekac sie tego filmu!!!!!!!!!!!!!
Jeśli studiujesz historię i chcesz ten film potraktować jak "widowisko historyczne" takie jak np. Troja, to się zawiedziesz.
Dlatego film jest zrobiony, na podstawie komiksu :) A poza tym "Troja" = "widowisko historyczne" ? Historyjke wymyslona przez Homera do historii chcesz zaliczac ? To gdzie Ty studiujesz ??
ten pokaz przedpremierowy to pewnie chodzi o film z lat 60tych ablo jakąś koszmarna wesję z ukrytej w kinie kamery. Nie wierze że taki pokaz odbył sie w Polsce no ale rozumiem że wyobraźnia działa ...
Fikm istotnie zapowiada się ciekawie i nic dziwnego ze wielu ludzi czeka na niego.
a tak a propos skąd wiadomoże pan Homer wymyslił Iliadę? przeciez jak np Juliusz Cezar mógł opierać się na faktach historycznych, a Troja - film to faktycznie raczej słodka bajka z Bradem Pittem niz wydarzenie hisrotyczne
O Homera było było wiele sporów w przeszłości. Podobno nawet istniała teoria, że nigdy nie istniał a Odyseja została napisana przez kilku różnych artystów- tak miałem kiedyś napisane w książce od polskiego :)
A kto mówi, że założyciel tego tematu mieszka w Polsce? Internet jest ogólnoświatowy i czytałem już na filmwebie opinie ludzi z USA, którzy widzieli dane filmy u siebie na tygodnie przed polską premierą.
A i jeszcze jedno: Napisałem "widowisko historyczne", bo tak właśnie ten film jest reklamowany przez TVN :)