PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419590}

27 sukienek

27 Dresses
2008
6,3 90 tys. ocen
6,3 10 1 89607
5,0 10 krytyków
27 sukienek
powrót do forum filmu 27 sukienek
ocenił(a) film na 10
valentinee9

jak chcialas sobie obejzec smieszny film to np. straszny film 1234 itd. to jest komedia romantyczna, z niezla fabula i swietna gra aktorska,

azille_filmweb

Chyba oglądałem inny film.... Cały film to tragedia! Każdy do każdego jest dupkiem, żeby na końcu i tak mogło się skończyć happy endem. Każdy z bohaterów myśli tylko o sobie i robi świństwa innym. Możesz mi powiedzieć dlaczego główna bohaterka tak postąpiła z tym pokazem slajdów? Przez to jej siostra wyszła na zwykłą ladacznicę. Bo co? Ich związek opierał się na kłamstwie? No litości czy jedzenie mięsa i nielubienie psów to jakieś straszne winy? To czemu to zrobiła? Bo zniszczyła sukienkę matki? No dobra różni ludzie się zdarzają ale w końcu były rodziną... Mi tylko jeden powód wydawał się racjonalny. Bo była zwykłą zołzą i zazdrościła siostrze, że jest z facetem, którego "kocha". Tak naprawdę to miała dostatecznie dużo czasu, żeby uwieść tego swojego szefa ale wolała to zrobić kiedy już był zajęty. A ten redaktorek? Obsmarowałem babkę która mi się podoba i jest teraz na mnie zła, mam to w dupie przynajmniej mam dobrą pracę. No błagam czemu ja to w ogóle oglądałem???

ocenił(a) film na 10
kezs

po pierwsze nie kazdy w tym filmie mysli o sobie. dlaczego jane pokazala slajdy? nie dlatego ze byla zolza, nie dlatego ze tamta zniszczyla suknie matki, tylko dlatego ze tess byla pieprzona egoistka, ktora myslala tylko o sobie. jane mimo tego ze tess zwiazala sie z jej szefem byla dla niej w stanie zrobic wszystko, mimo iz kochala tego mezczyzne, byla w stanie zrobic im ten slub byc pierwsza druhna i nawet dac obiecana jej sukienke mamy , zrobila by dla tess wszystko bo ja kochala jak siostre, i mysle ze patrzac na szefa jaki jest szczesliwy z tess nigdy by tego nie rozwalila jednak miarka sie przebierala, w momencie kkiedy jane zobaczyla jak tess wykorzystuje chlopca do sprzatania itd,jak pokazuje kogos kim nie jest, i na tym buduje zwiazek na klamstwie, ostatnim impulsem nie do przezycia dla jane bylo pociecie sukni i chamskie zostawienie jakis sskrawko ktore do niczego sie nie nadawaly, i jeszcze glupie komentare tess ze bys sie w nia nie zmiescial itd, pozatym redaktor nie mial tego w dupie ze ja obsmarowal.

azille_filmweb

Tak ta laska pokazała te slajdy bo była altruistką, nie ma to jak samemu sobie nie być w związku i rozpierdzielać inny bo im by się udało.

kezs

Pełna zgodą, wbrew intencjom reżysera zła siostra okazała się być tą dobrą i bardziej sympatyczną.